MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Magisterka z fizjoterapii w Polsce czy wyjazd do Anglii??

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

Str 12 z 38

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Grzeslaw_mks

Post #1 Ocena: 0

2014-09-06 21:56:07 (11 lat temu)

Grzeslaw_mks

Mężczyzna

Z nami od: 13-04-2014

Cytat:

2014-09-05 23:26:17, malutka22 napisał(a):
czy druk Course Information Form wyslales na uczelnie w jezyku angielskim w oryginale czy im to tlumaczyles na polski?

Wysłałem im dokładnie ten sam druk co na stronie HCPC, w wersji elektronicznej rzecz jasna. Wypełnili mi to po polsku, wydrukowali i odebrałem.

Cytat:
wb suplemencie do dyplomu ktory dostajesz po skonczeniu studiow jest wszystko napisane wszystkie przedmioty w danym semestrze oceny liczba godz itd czy to wystarczy przetlumaczyc i wyslac zamiast druku Course Information Form?

Nie. Course information form, to jest kluczowy dokument. Tam są zupełnie inne dane wpisane niż w suplemencie. Pisałem wcześniej, że suplement jest mile widziany, jako coś ekstra. Tylko tyle. Musisz wydać te kilka tysięcy złotych na tłumaczenie tego dokumentu. Bez tego nie masz co wysyłać aplikacji.

Poniżej wklejam zdjęcia dwóch pierwszych stron Course Inf Form, abyś zobaczyła jak to wygląda. Dane moje i uczelni zamazałem :-8

Obrazek
Obrazek

To co da Ci uczelnia tłumaczysz u przysięgłego na angielski.

Pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: Grzeslaw_mks 06-09-2014 21:58 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

malutka22

Post #2 Ocena: 0

2014-09-07 09:45:40 (11 lat temu)

malutka22

Kobieta

Z nami od: 27-12-2013

ok rozumiem teraz dzieki wielkie chyba juz moje ostatnie pytanie bedzie do Ciebie. jak wysylales dokumenty do HCPC gdzie robiles potwierdzenie oryginalnych dokumentow bo zdaje sobie sprawe ze oryginalnych dokumentow nie wyslales do HCPC

Do góry stronyOffline

Grzeslaw_mks

Post #3 Ocena: 0

2014-09-09 10:01:49 (11 lat temu)

Grzeslaw_mks

Mężczyzna

Course Inf Form musisz przesłać w oryginale - zarówno druk wyjściowy jak i tłumaczenie.

Co do innych dokumentów to w 'guidance' z formularza masz dział o 'Certified documents'. Kto Ci może poświadczyć i co musi być wpisane. Poniżej wrzucam treść:

Obrazek

Ja część dokumentów poświadczałem u notariusza w Polsce, a część jak np. odpis dyplomu(bo mam kilka) i jego tłumaczenie dałem w oryginale.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Marta_stop

Post #4 Ocena: 0

2014-09-17 14:53:15 (11 lat temu)

Marta_stop

Kobieta

Z nami od: 17-09-2014

Wielkie dzięki Grzeslaw_mks za wszystkie informacje. Na pewno wielu osobom się przydadzą. Mnie również :)Mam jeszcze pytanie, czy wysyłałeś także dokument poświadczający pozwolenie na prace w zawodzie fizjoterapeuty w Polsce?
Dzięki
Pozdrawiam
Marta

Do góry stronyOffline

Grzeslaw_mks

Post #5 Ocena: 0

2014-09-17 21:41:30 (11 lat temu)

Grzeslaw_mks

Mężczyzna

Cytat:

2014-09-17 14:53:15, Marta_stop napisał(a):
Wielkie dzięki Grzeslaw_mks za wszystkie informacje. Na pewno wielu osobom się przydadzą. Mnie również :)Mam jeszcze pytanie, czy wysyłałeś także dokument poświadczający pozwolenie na prace w zawodzie fizjoterapeuty w Polsce?
Dzięki
Pozdrawiam
Marta

Nie. Jest w ogóle taki dokument? :-)

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-09-17 23:39:55 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Marta_stop

Post #7 Ocena: 0

2014-09-18 12:05:08 (11 lat temu)

Marta_stop

Kobieta

Dzięki za odpowiedź. Zastanawiam się nad tym co znalazłam na stronie europa.eu:

certificate (less than 3 months old) of current professional status/good standing, from the relevant health authorities in your most recent country of work and residence, confirming that you:
– are legally entitled to practice as a physiotherapist
– have not been suspended, disqualified or prohibited from practicing
if the profession is not regulated in your home country: certificate, issued by the relevant authority in the country where you obtained your qualifications, confirming that:
they comply with article 3, paragraph 1 (e) of Directive EC/2005/36 (for qualifications obtained in the EU, Iceland, Liechtenstein, Norway and Switzerland)
you are therefore able to practise as physiotherapist in your home country
if neither the profession of physiotherapist nor the related training is regulated in your home country: proof that you have worked as a physiotherapist for at least 2 years during the last 10 – submit copies of social security documents, working contracts or attestations from employers stating that you've been working as physiotherapist and for how long.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-09-18 18:04:00 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Grzeslaw_mks

Post #9 Ocena: 0

2014-09-18 21:56:26 (11 lat temu)

Grzeslaw_mks

Mężczyzna

Marta, skup się na tym co jest na stronie HCPC.

W Polsce nie musisz mieć żadnego pozwolenia na pracę w zawodzie fizjoterapeuty. Wystarczy dyplom licencjata lub magistra by pracować w ramach placówki z NFZ, a jeśli chcesz robić masaż bańką czy uprawiać kręgarstwo czy inne zabiegi bez udziału NFZ, to nawet tego nie musisz, gdyż zawód fizjoterapeuty nie jest w żaden sposób uregulowany (co jest swoją drogą skandaliczne). Możesz być stolarzem, który zapragnie robić terapię manualną, otworzy prywatny gabinet i będzie działał. Dziki kraj.

W Anglii pozwoleniem na pracę w zawodzie fizjoterapeuty jest rejestracja w HCPC.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Marta_stop

Post #10 Ocena: 0

2014-09-18 22:21:30 (11 lat temu)

Marta_stop

Kobieta

Ok, wielkie dzięki, masz racje, zagmatwałam się w tym zupełnie. Tak mi się to nasunęło po rozmowie z koleżanką, która wyjechała do Francji, potrzebowała takiego dokumentu z bodajże Ministerstwa Edukacji Narodowej. Potem znalazłam to i tak poszło :)Nieważne Anglia to Anglia i muszę się skupić nad tym co jest napisane na stronie HCPC. Dzięki jeszcze raz:)

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,