2012-05-27 23:15:45, sylwanka19884 napisał(a):
A co smiac sie juz nie mozna?Kto zabroni?Ty?Bez komentarza
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
I co z tego ze chlopak kwalifikacje bedzie miec a doswiadczenia brak.Praca kierowcy to bardzo odpowiedzialny zawod,to nie praca ogrodnika czy sprzatacza.W pracy przez agencje przedewszystkim pytaja cie o doswiadczenie a nie jak dlugo masz prawo jazdy no chyba ze idzie pracowac po znajomosci.
No to trochę dziwne, mnie osobiście nikt nie pytał o doświadczenie, miałem po prostu test z jazdy tylko że ja nie starałem się o pracę w agencji tylko w firmie transportowej. Widzę że znasz się na pracy kierowcy jak mało kto... Jeśli ma ponad 25 lat, wymieni prawo jazdy, będzie miał qualification card "kwalifikacja wstępna lub cpc lgv" oraz driver card "digit tacho" to wcale nie stoi na przegranej pozycji. Z pewnością nikt go nie posadzi na lgv class 1 od razu ale może zacząć od dostawczaków czy śmieciarek lub załapać się na vana w deliverce a w tym czasie nabierać doświadczenia jako agencyjny kierowca rezerwowy lgv class 1. Pytanie tylko czy będzie miał motywacje. Poza tym każda praca jest odpowiedzialna w jakimś stopniu.