MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przodowniczki pracy vs. supergestapo

Brak odpowiedzi

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

e_godlewska

Post #1 Ocena: 0

2006-05-14 21:45 (19 lat temu)

e_godlewska

Z nami od: 05-03-2005

Absolutnie straszne jest to co monika przezywa w swoim hotelu. Jestesm bardzo oburzone tym co sie tam dzieje. Ale dziewczyny powinniscie sie tym zajac - bo to nie jest normalne. Ba to jest absurd i cholerna dyskryminacja. Zgodnie z prawem traktowanie pewnej gruy ludzi mnie przyjaznie niz innej jest dyskryinacja. i nie mowe tylko o tej na podlozu rasowym, ale np. dyskryminacja i 'znecanie sie ' nad obieta w ciazy to dyskryminacja na polu seksualnym (od 1go pazdziernika 2005) - The Sex Discrimination Act i europejska Pregnant Workers Directive (92/85). to samo odnosi sie do pracownikow agencji, ktorzy nie moga byc traktowani gorzej niz 'employees'. co do przerw to tak samo - macie prawo do brania wiecej. I apeluje dziewczyno - idz z tym do The Advisory, Conciliation and Arbitration Service (Acas) - oni oferuja darowa pomoc w rozwiazywaniu teg otypu problemow - helpline 08457 47 47 47 od poniedzialku do piatku w godzinach 8.00 do 18:00. Mozna tez udac sie do Citizen Advice bureau i tam doradzic sie co robic dalej. I nie bojce sie - to nie jest Polska, jak nie ta praca to znajdziecie inna, nawet jesli nie, to swiat sie nie zawali. Jestesmy ludzimi i mam takie sama prawa do pracy tutaj jak wszyscy inni i wszyscy ktorzy tego nie rozumieja moga dostac ostro po dupie.

Ja niestety nie mieszkam w londynie ale moge sluzyc rada: sambolina@gazeta.pl

[ Wiadomość edytowana przez : e_godlewska on 14-05-2006 21:46 ]

[ Wiadomość edytowana przez : e_godlewska on 14-05-2006 21:47 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,