Str 3 z 3 |
|
---|---|
Nevians | Post #1 Ocena: 0 2012-04-08 13:12:42 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: Shepton Mallet |
Konto bez granic i tak bedzie mi potrzebne.
Przejde sie do PKO i dowiem sie czy waluta jaka znajduje sie na koncie musi byc tylko PLN czy jest mozliwosc zmiany. |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2012-04-08 13:49:55 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Bez sensu, płacisz "tylko" za prowadzenie konta, a przecież w Uk masz konto za free.
A ręcze ci ze "bezpłatny" przelew jest płatny, może nie bezpośrednio, ale wystarczy ze oskubią cie na zmianie waluty. Użycie karty poza granicami Uk, jest bezproblemowe, sam płace kartą w wileu krajach europy i to od wielu lat. Faktycznie w Polsce moze być czasami problem, bo faktycznie kilka babnkomatów odmówiło mi wypłaty, ale PKO BP i sieć Euronet wypłąca bez problemu. Zasadniczo ja nigdzie nie aktywowałem użycia karty za granicą, ale to moze dlatego że funkcja działa od czasu gdy jeszcze nie trzeba było aktywować. Ja na twoim miejscu bym rozwarzył dwa wyjścia, poprosić o drugą kartę w banku UK, do prywatnego konta taka karta jest za free. najlepiej by mama czy kto tam będzie miał taką kartę przede wszystkim dokonywała nią zakupy, robiła płatności za rachunki, czyli obrót bezgotówkowy, bo taki jest najtańszy, a nie wybierała gotówkę. Przecież w polsce również można używać tych kart w sklepach. Drugie wyjście, to założyć bezpłatne konto bankowe w polsce (jak tam teraz działa mBank?)i w UK w dowolnym banku dwa konta Paypal, na paypal.uk i paypal.pl przypisać te dwa konta paypala do kont bankowych i przesyłać sobie pieniądze jako GIFT, Bez opłat w obie strony. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2012-04-08 13:52:20 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Za transakcje bezgotowkowe w innej walucie, zrobione karta debetowa Lloyds, jest oplata, chyba 1 funt. Nie oplaca sie uzywac karty debetowej Lloyds TSB do wyplat ani platnosci zagranica.
Jesli ktos z rodziny ma robic transakcje bezgotowkowe karta z UK, to najlepiej poszukac odpowiedniej karty, ktora nie ma dodatkowyc prowizji za to: Post Office, Clarity, Nationwide (kredytowa). Carpe diem.
|
polock | Post #4 Ocena: 0 2012-04-08 15:21:50 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-04-2008 Skąd: midland |
krakn
akurat paypal sie niezbyt oplaca strasznie kroja na przewalutowaniu maja bardzo zly przelicznik i oplata , tez tak wysylalem dla braciaka w pl wiec znalazlem podobny sposob tylko nic nie trzeba przypisywac (konta) jak w zlodziejskim paypal u nie chce nic reklamowac ,jakby co to na privo... www.e....d.pl ma lepszy przelicznik samodzielnie przelewasz ze swojego konta internetowego w uk na ich konto uk za free przelicznik masz widoczny i wiesz ile dostaniesz na konto w pl 0 oplaty szukam alternatywy, ale to juz chyba najlepsza opcja i najszybsza bo kasa w pare chwil w pl na koncie... [ Ostatnio edytowany przez: polock 08-04-2012 15:31 ] السلام عليكم
|
Post #5 Ocena: 0 2012-04-08 15:29:42 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2012-04-08 16:35:42 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Polock, nie pamiętam jaki był przelicznik, ale przesył jest za free jeżeli slesz kasę jako gift.
Aha no i przelew idzie z konta i karty debt bo z kredytowej to faktycznie chcieli mnie grubo skroic. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|