Str 2 z 4 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
darmund |
Post #1 Ocena: 0 2012-03-31 20:55:08 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-01-2012 Skąd: Dartford |
Cytat:
2012-03-31 20:43:13, karjo1 napisał(a):
Oczywistym jest, ze potencjalny pracodawca bedzie domagal sie info (swoja droga, jesli po przedawnieniu, to chyba nie ma o co sie martwic?), bo jak wpuscic do pracy z dziecmi pedofila, czy do prywatnych domow zlodzieja?
Nie wyjasnia to jednak konkretnie co otrzyma angielski pracodawca . W Polsce jest jasno powiedziane kiedy polski pracodawca moze otrzymac informacje na temat pracownika lub kandydata - w oparciu o ustawe ktora konkretnie mowi w stosunku do jakich osob wymog niekaralnosci jest konieczny . W UK rowniez istnieje taki przepis w ktorym wymienione sa zawody w ktorych jest konieczne CRB , jakos tam krojczego nie znalazlem .
Dodatkowe pytanie , jesli rozprawe w Polsce mialem 10 lat temu , a w angielskim wniosku jest zapytanie o przewinienia 5 lat wstecz od daty obecnej , to co KRK odpisze angielskiemu pracodawcy ? Ciagle figuruje w rejestrze , wyrok ulegl przedawnieniu , ale nie zatarciu .
|

|
 |
|
|
karjo1 |
Post #2 Ocena: 0 2012-03-31 20:56:58 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Kurcze, nie wiem, co odpowie, Po prostu mialam tak nudnie, zwyczajnie czysta kartoteke, ze nie mialam takich dylematow, no sorry.
|

|
 |
|
darmund |
Post #3 Ocena: 0 2012-03-31 21:23:18 (13 lat temu) |
Cytat:
2012-03-31 20:56:58, karjo1 napisał(a):
Kurcze, nie wiem, co odpowie, Po prostu mialam tak nudnie, zwyczajnie czysta kartoteke, ze nie mialam takich dylematow, no sorry.
Spoko,spoko , rozkminiam temat na drobne , a czasem diabel tkwi w szczegolach . Powiedzialem przyszlemu managerowi ze bylem karany (10 lat temu mialem rozprawe ) i ze jest wysoce prawdopodobne ze moje nazwisko jeszcze figuruje w rejestrze . Fakt ze powiedzialem mu ze bylo to za jazde motocyklem po pijanemu bez prawka , chociaz w rzeczywistosci bylo to inne przewinienie . Stad tez niepokoj sumienia , ale jesli wiedzialby ze iz zostalem ukarany za kradziez z wlamaniem to niestety pracy tej nie otrzymalbym .
|

|
 |
|
|
Post #4 Ocena: 0 2012-03-31 21:45:05 (13 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
darmund |
Post #5 Ocena: 0 2012-04-01 06:58:12 (13 lat temu) |
Cytat:
2012-03-31 21:45:05, ie2ox4 napisał(a):
Spoko, coś wymyślisz, ale trzymaj się pierwszej wersji, tylko ją powoli rozwijaj. Np. jechałeś po pijaku no i na zakręcie Cię wyniosło i do sklepu wpadłeś przez szybę lub zahaczyłeś kierownicą o kraty i się wyrwały. A może nawet jak ze sklepu Cię zwinęli to tam upadłeś i zasnąłeś. Dasz radę!
Jest to dobra koncepcja - ale mam pytanie innej natury , w zwiazku z tym ze zauwazylem ze forumowicz z Oxfordu blyszczy talentem kabaretowym : czy takie lub inne pomysly ma bo mu sie rodza z powodu jego przezyc czy tez tak po prostu posiada je w swoim umysle?
Zycze milej niedzieli i dalszego owocnego udzielania na forum .
|

|
 |
|
|
polock |
Post #6 Ocena: 0 2012-04-01 07:44:47 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-04-2008 Skąd: midland |
Cytat:
2012-04-01 06:58:12, darmund napisał(a):
Cytat:
2012-03-31 21:45:05, ie2ox4 napisał(a):
Spoko, coś wymyślisz, ale trzymaj się pierwszej wersji, tylko ją powoli rozwijaj. Np. jechałeś po pijaku no i na zakręcie Cię wyniosło i do sklepu wpadłeś przez szybę lub zahaczyłeś kierownicą o kraty i się wyrwały. A może nawet jak ze sklepu Cię zwinęli to tam upadłeś i zasnąłeś. Dasz radę!
Jest to dobra koncepcja - ale mam pytanie innej natury , w zwiazku z tym ze zauwazylem ze forumowicz z Oxfordu blyszczy talentem kabaretowym : czy takie lub inne pomysly ma bo mu sie rodza z powodu jego przezyc czy tez tak po prostu posiada je w swoim umysle?
Zycze milej niedzieli i dalszego owocnego udzielania na forum .
w kontekscie polskiego toku myslenia brzmi to jak kabaret...
ale patrzac z punktu widzenia tego gdzie aktualnie jestesmy to jest czysto praktyczne myslenie bez cienia ironii, tu w sadzie kazde twoje argumenty byly by wziete na serio pod uwage ...
i jestem pewien ze zostalbys Oczyszczony z zarzutu wlamania gdybys czynu tego dokonal w UK...
miejscowi sedziowie sa pod tym wzgledem bardzo wyrozumiali szczegolnie jakbys powiedzial ze po wydaniu calej tygodniowki w miejscowym pubie tak cie ponioslo na tym zakrecie...
coz szkoda ze polscy sedziowie nie znaja sie na takim toku myslenia ffeeee  السلام عليكم
|

|
 |
|
darmund |
Post #7 Ocena: 0 2012-04-01 07:55:20 (13 lat temu) |
dowcipu w polskim narodzie nie brakuje , kombinatorstwa tez , czego przyklady mamy w tym watku . Ciekaw jestem nadal czy tok myslenia powstal tylko w czytej fantazji czy jest podparty faktami autentycznymi .
Bardziej serio - po 2 latach mieszkania w UK , po lekturach prasy , nie zawsze gornego lotu , oraz doniesieniach polskich portali zauwazam ze jednak mimo drastycznych ewenementow , w Polsce jest wieksze poszanowanie prawa , mozliwe ze wynika to z mniejszej ilosci imigrantow - jakichkolwiek .
|

|
 |
|
polock |
Post #8 Ocena: 0 2012-04-01 08:08:25 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-04-2008 Skąd: midland |
nie wiem jak jest z tym doswiadczeniem u ie2ox4 ale u mnie osobiscie go brak...
mimo to po 7 latach miedzy anglikami az milo sie robi na mysl co im uchodzi plazem... sedziowie co do imigrantow nie sa az tak wyrozumiali no coz...
tak to prawda angielskie spoleczenstwo nie ma poszanowania dla prawa a to z braku obawy przed skazaniem... kary sa nie adekwatne do tego co zmajstrowali, a czesto sedzia pogrozi paluchem i na tym sie konczy.
wiec o czym tu mowa, w polsce sa zupelnie inne kryteria ... dajmy na to tutejsze celowe nagarnianie kasy ile sie da i oglaszaja bankructwo  (raz w zyciu ale sie da nachapac)
a w polsce prokurator cie szuka jak nie splacisz debetu w terminie ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) i to jest podparte doswiadczeniem mego szfagra :/ السلام عليكم
|

|
 |
|
darmund |
Post #9 Ocena: 0 2012-04-01 08:15:31 (13 lat temu) |
Cytat:
2012-04-01 08:08:25, polock napisał(a):
nie wiem jak jest z tym doswiadczeniem u ie2ox4 ale u mnie osobiscie go brak...
mimo to po 7 latach miedzy anglikami az milo sie robi na mysl co im uchodzi plazem... sedziowie co do imigrantow nie sa az tak wyrozumiali no coz...
tak to prawda angielskie spoleczenstwo nie ma poszanowania dla prawa a to z braku obawy przed skazaniem... kary sa nie adekwatne do tego co zmajstrowali, a czesto sedzia pogrozi paluchem i na tym sie konczy.
wiec o czym tu mowa, w polsce sa zupelnie inne kryteria ... dajmy na to tutejsze celowe nagarnianie kasy ile sie da i oglaszaja bankructwo  (raz w zyciu ale sie da nachapac)
a w polsce prokurator cie szuka jak nie splacisz debetu w terminie ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) i to jest podparte doswiadczeniem mego szfagra :/
z debetem ? a mozesz rozwinac temat w miare mozliwosci ?
|

|
 |
|
|
Post #10 Ocena: 0 2012-04-01 09:36:15 (13 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |