MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

OFSTED - Rejestracja

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kinqaa

Post #1 Ocena: 0

2012-01-12 19:31:46 (13 lat temu)

kinqaa

Kobieta

Z nami od: 01-01-2012

Witam wszystkich.
Może się ktoś orientuje (korzystałam z wyszukiwarki i konkretniej odpowiedzi nie znalazłam jednak na moje nurtujące pytanie) .

Jeśli bym chciała zarejestrować babcię, ciocię czy osobę jakąś bliską dla mnie i dla mojego dziecka w OFSTED to czy jest to możliwe bez kwalifikacji (dajmy na to, że np. będzie ta osoba miała studia pedagogiczne, ale żadnych kursów tutaj) ?

I czy wiecie może jaki jest koszt tej rejestracji? ( w sumie to najmniej ważne) .

Pewnie napiszcie, żebym zadzwoniła do councilu albo OFSTED :D ale jestem ciekawa Waszych odpowiedzi , może się ktoś orientuje i miał podobną sytuację ...

Z góry dziękuję za odpowiedzi i proszę nie być złośliwym :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

effimd

Post #2 Ocena: 0

2012-01-12 19:55:21 (13 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Witaj,

Na poczatek-jestem niania zarejestrowana w Ofsted.Rejestrowalam sie poltora roku temu.Szukalam mnostwo informacji w internecie,dzwonilam do Ofsted,do councilu.

Sama mam wyksztalcenie pedagogiczne,ale musialam robic tutejszy kurs by sie zarejestrowac(tzw.ICP course-dwudniowe szkolenie) ,potrzebny jest tez CRB check czyli zaswiadczenie o niekaralnosci,kurs pierwszej pomocy uznawany przez Ofsted tzw.Peadriatic first aid course,jak juz to wszystko mamy rowniez niania wykupuje public liability insurance.Wszystko na wlasny koszt.Wynioslo mnie to okolo 500-600funtow,jakos tak.Wyksztalcenie pedagogiczne jest pomocne,ale radze zrobic ten kurs-takie sa wymogi.Ofsted po zlozeniu wniosku,rozpatruje czy dana osoba sie nadaje na nianie.
Jak znajde e-mail,ktory kiedys pisalamdla jednej osoby zainteresowanej co gdzie za ile dany kurs i formalnosci skopiuje i wysle.
Zapytaj moze dzwoniac do ofsted czy ktos z rodziny moze zostac niania dla Twojego dziecka,bo tego nie wiem,mam nadzieje,ze tak.

Kinqaa,

Wyslalam prywatna wiadomosc z nazwami kursow,miejscami gdzie mozna je zrobic,kosztami itp.Moze sie przydac jesli jestes z Londynu...

Powodzenia

[ Ostatnio edytowany przez: effimd 12-01-2012 20:05 ]

Do góry stronyOffline

kinqaa

Post #3 Ocena: 0

2012-01-12 20:09:36 (13 lat temu)

kinqaa

Kobieta

Moje pytanie tez jest stąd, ponieważ raz mi proponowała osoba,że moze się zaopiekować moim dzieckiem,ze jest w trakcie rejestracji (ze trwa max. 1 miesiac) i że bez niczego sie mozna zarejestrować.
Czyli to bylo kłamstwo z tego wynika :>

Jeszcze moge spytac w jakiej części Londynu.mieszkasz?

Ehh jestem w kropce,bo jednak chciałam kogoś z rodziny albo Polke ze względu na to,ze moja niunia jeszcze nie rozmawia az tak,ma swoje "hasła" na dane przedmioty itp. Więc borykam się z problemem...

Do góry stronyOffline

effimd

Post #4 Ocena: 0

2012-01-12 20:14:01 (13 lat temu)

effimd

Kobieta

Dzielnica Greenwich.

Nie sadze,ze bez niczego mozna sie zarejestrowac...

Do góry stronyOffline

kinqaa

Post #5 Ocena: 0

2012-01-12 20:18:27 (13 lat temu)

kinqaa

Kobieta

Tak myslalam ...
Dziękuję za pomoc.

A moze jeszcze sie orientujesZ moze istnieje stronka gdzie wystawiają ogłoszenia polskie childminder'ki ,ze szukają dzieci do opieki?

Szukałam juz u mnie w dzielnicy,znalazłam z 2 i tylko tyle... :/
Jedna nie ma tych dni co mi pasują a druga pilnuje dwójki dzieci juz...

Ale pewnie nie ma takich stronek,bo sprawdzałam.

Jestem tez zarejestrowana na childcare.co.uk

Do góry stronyOffline

effimd

Post #6 Ocena: 0

2012-01-12 21:01:53 (13 lat temu)

effimd

Kobieta

Ktos kiedys podawal strone gdzie mozna sprawdzic liste childminderek(mam nadzieje,ze znasz roznice miedzy childminder(prowadzi takie male domowe przedszkole a niania(ktora pracuje w domu rodzica-bo takie sa zasady).Na tej liscie chyba tylko childminderki byly.

Strona na ktorej sie rejestrowalas dosyc popularna,a gdzie jeszcze znajdziesz polskie nianie-nie wiem,kombinuj z google,a moze ktos podpowie jeszcze?
Chyba kiedys widzialam profile nian z Londynu na stronie niania.pl Sprawdzalam teraz ,ale strona jest nieaktywna,moze sprobuj pozniej wpisujac w googlach niania.pl i nazwe swojej dzielnicy.Powodzenia

Do góry stronyOffline

Asia76

Post #7 Ocena: 0

2012-03-31 19:38:37 (13 lat temu)

Asia76

Kobieta

Z nami od: 27-06-2010

Orientuje się ktoś czy jest opcja odbycia tego szkolenia po Polsku ? Mój Angielski nie jest zbyt dobry i obawiam się że wiele z tego co bedą mówić mogę nie zrozumieć. Będę opiekować się polskim dzieckiem więc mój poziom angielskiego nie jest zbyt istotny.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2012-03-31 20:39:47 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Jest istotny, bo gdy dziecku cos sie stanie, to jak wezwiesz karetke, jak dogadasz sie z lekarzem.
Zreszta watpie, by ktokolwiek rozsadny zostawil dziecko z taka 'niema' opieka.

Do góry stronyOffline

Asia76

Post #9 Ocena: 0

2012-03-31 21:39:37 (13 lat temu)

Asia76

Kobieta

Z nami od: 27-06-2010

No niby masz rację, ale w razie problemów kontaktuje się z matką albo ojcem. Oboje Polacy, matka pracuje 5 min pieszo od domu.

Do góry stronyOffline

effimd

Post #10 Ocena: 0

2012-03-31 22:02:18 (13 lat temu)

effimd

Kobieta

By ukonczyc kurs "Common core skills"potrzebny do rejestracji w Ofsted)niezbedna jest wystarczajaca znajomosc jezyka angielskiego.To samo jesli chodzi o kurs pierwszej pomocy.
Kursy takie przeprowadzaja odpowiednie osrodki a szkolenia sa oczywiscie po angielsku.

Tutaj nie ma znaczenia,ze bedziesz pracowala w polskiej rodzinie jezyk angielski powinnas znac w jakims stopniu,chocby po to by zaliczyc potrzebne kursy,dogadywac sie w sytuacjach zycia codziennego,jako opiekunka bedziesz moze czasem zobowiazana do pojscia z dzieckiem do GP czy na szczepienie z dzieckiem,wypadalao by sie umiec dogadac by pozniej efektywnie moc przekazywac rodzicom informacje.Przyklady mozna mnozyc.

Jezyka zawsze sie mozesz nauczyc,moze jakis intensywny kurs angielskiego a pozniej pomyslaec o rejestracji w Ofsted.Powodzenia.

[ Ostatnio edytowany przez: effimd 31-03-2012 22:03 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,