Str 2 z 3 |
|
---|---|
ramzixp | Post #1 Ocena: 0 2011-08-20 17:11:39 (14 lat temu) |
Z nami od: 19-08-2011 Skąd: haven't |
Czy dobrym pomysłem będzie portfolio online? Domena z moim nazwiskiem, .com lub co.uk - zebrane informacje o mnie, zdjęcie, certyfikaty, cv i portfolio programów?
|
userkare | Post #2 Ocena: 0 2011-08-20 17:18:13 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-05-2007 Skąd: Doncaster |
Bardzo dobrym...
|
Staticette | Post #3 Ocena: 0 2011-08-20 18:35:26 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-02-2009 Skąd: Newport |
Znam chlopaka ktory ma "tylko" licencjat z IT, zadnych doswiadczen w tym kierunku i spokojnie dostal praca. Jakies £20,000 zarabia na poczatek, czyli bez doswiadczen tez sie da.
![]() leukemia . pl
|
defcon1 | Post #4 Ocena: 0 2011-08-20 20:07:54 (14 lat temu) |
Z nami od: 19-06-2010 Skąd: |
Cytat: 2011-08-19 20:26:51, ramzixp napisał(a): Witam, W styczniu bronię pracy inżynierskiej na kierunku informatyka. Chciałbym się dowiedzieć, czy mam jakiekolwiek szanse dostać dobrą pracę w IT na wyspach. Krótkie info o mnie: 1. Doświadczenia w zasadzie brak :/ 2x praktyki w różnych firmach po 1,5 miesiąca w każdej 2. Znajomość języków programowania: java i c++/c# + eclipse, etc. 3. Bardzo dobra znajomość angielskiego, w zasadzie talent do języków i pewnie nic nie znaczące na wyspach, LCCI Martwi mnie to doświadczenie, w zasadzie szukałbym na początek pracy typu "junior", np. junior java developer, ale jednak mam lekkie obawy i wątpliwości. Nie chciałbym utknąć w Polsce za 1200zł miesięcznie :/ Pewnie ze masz szanse jak tylko masz wiedze. Doswiadczenie jest wazne ale zapotrzebowanie jest na pracownikow duze, tak przynajmniej ja to widze. Oczywiscie jak kilka osob pisalo nie dostaniesz odrazu rewelacyjnych pieniedzy ale jak juz wejdziesz w branze to szybko bedziesz szedl do gory. Latwo znalesc pracownika ale znalesc dobrego pracownika to inna bajka. Ostanio firma w ktorej pracuje szukala i dosc ciezko bylo znalesc kogos kto by sie nadawal. Cuda niewidy w CV a kilka osob tylko przeszlo telefoniczne interview. Moim zdaniem jak masz wybierac pomiedzy praca w IT w UK i w Polsce nawet bym sie nie zastanawial. "These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"
|
ramzixp | Post #5 Ocena: 0 2011-08-20 23:06:25 (14 lat temu) |
Z nami od: 19-08-2011 Skąd: haven't |
Dobra, dzięki wszystkim za odpowiedzi, teraz tylko obronić pracę inż i spadać z tego kraju
![]() |
|
|
SonnyBoy | Post #6 Ocena: 0 2011-08-20 23:33:15 (14 lat temu) |
Z nami od: 15-10-2007 Skąd: Manchester |
Cytat: 2011-08-20 17:11:39, ramzixp napisał(a): Czy dobrym pomysłem będzie portfolio online? Domena z moim nazwiskiem, .com lub co.uk - zebrane informacje o mnie, zdjęcie, certyfikaty, cv i portfolio programów? Dokladnie tak jak napisales, to podstawa, W moich 4 pracach nie popatrzyli na papiery, nie sprawdzili nawet czy mature mam ![]() Rob projekty,jak nie masz dla kogo to wymyslaj fikcyjne i je realizuj ![]() [ Ostatnio edytowany przez: SonnyBoy 20-08-2011 23:34 ] |
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2022-01-16 15:24:14 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Na jakie stanowiska bedzie aplikowal software developer (z jakims certyfikatem ichniejszym) ale bez wiekszego dowiadczenia. Zakladam, ze cos typu Junior SD?
Czy taka osoba tez sie zna/ moze aplikowac na stanowiska programisty albo Tech support, zeby zaczac w IT, czy moze sie upierac, ze skoro ma ten certyfikat to bedzie aplikowal na pozycje z wyzszej finansowej polki? Chodzi mi o to co ten certyfikat sam w sobie mu tak naprawde daje, bo cv nie odzwierciedla zadnego doswiadczenia w dziedzinie. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
sqlserver | Post #8 Ocena: 0 2022-01-16 16:29:46 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2022-01-16 15:24:14, galadriel napisał(a): Na jakie stanowiska bedzie aplikowal software developer (z jakims certyfikatem ichniejszym) ale bez wiekszego dowiadczenia. Zakladam, ze cos typu Junior SD? Czy taka osoba tez sie zna/ moze aplikowac na stanowiska programisty albo Tech support, zeby zaczac w IT, czy moze sie upierac, ze skoro ma ten certyfikat to bedzie aplikowal na pozycje z wyzszej finansowej polki? Chodzi mi o to co ten certyfikat sam w sobie mu tak naprawde daje, bo cv nie odzwierciedla zadnego doswiadczenia w dziedzinie. Ważne jest czy ta osoba umie coś zrobić czy tylko ma papierek. Czy orientuje się w technologi czy robi wrażenie osoby zaangażowanej i chętnej do rozwoju ile ma lat i niestety czy jest kobieta bo ostatnio pasuje moda na posiadanie maskotki Ja bym szukał jako junior w tej technologi w jakiej robiła kurs albo umie coś zrobić Tak jak kiedyś pisałem w programowaniu papier to mało żeby dostać prace trzeba mieć głowę do rozwiązywania problemów moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
cris82 | Post #9 Ocena: 0 2022-01-16 17:09:38 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
ostatnio taka maskotka zawitala i do mnie...
nie zglaszalem zadnego problemu a wyslali kobiete tzn dostawca internetu wyslal ktora grzebala mi w kablach na dworzu pozniej info na maila ze wyslali technika naprawic "problem" zwyle kable jak antenowe chyba pozmieniala tylko koncowki niestety straszna fleja jak kable byly pochowane w skrzynce przed jej przyjazdem to jak skonczyla tak kable byly poza skrzynka wszystko na zewnatrz : / idiotka inaczej nie mozna jej nazwaz wkurzylem sie bo specjalnie musialem grzac do sklepu po trytytki zeby zabezpieczyc kable w skrzynce na nowo nie wierze ze ich nie miala w aucie poza tym jak mozna wyciagnac kable i ich nie pochowac? cos niedopuszczalnego |
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2022-01-16 17:24:41 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
No wlasnie co do tego software developer to nie jestem przekonana.W sensie zaangazowania. Dlaczego? Mam dwie osoby powiedzmy z dzialki IT.
Pierwszy ten z certyfikatem wlasnie rzucil jakas prace w admin/ call centre niby ze wzgledow zdrowotnych. W cv zadnej wzminaki ani nawiazania do IT. Ma papier i sie uparl, ze bedzie szukal w tej branzy. Poki co bede obserwowac co robi, gdzie aplikuje, w sensie realistycznie tez mi sie wydaje ze powinien celowac w role junior. Rzeczywistosc wyglada tak, ze przez 3 miesiace moge mu pozwolic szukac w jego wybranym sektorze, ale jesli nic nie znajdzie to musi sie rozejzrec za czymkolwiek. Drugi osobnik nie ma co prawda zadnych kwalifikacji, ale od razu mi powiedzial co potrafi/ co robil (tak jak informatycy w tym i innych tematach) ma jakies doswiadcznie sprzed lat na managerskim stanowisku w firmie IT (szczegolow nie znam) i od razu sie zainteresowal kursami darmowymi Skills Bootcamps- Digital seby meic co dopiac do cv skonstruowanego pod IT. Przy czym caly czas pracuje dorywczo w tej chwili jako kierowca przez jakas agencje, tylo nie maja zbt wiele pracy, dlatego wyladowal na UC. Dwa rozne podejscia i z doswidczenia z pracodawcami jakos stawiam na to, ze ten drugi ma wieksze szanse. Z drugiej strony niektorzy po prostu nie potrafia sie sprzedac. Mam taka kolezanke w pracy, i ona nie potrafi w puktach opowiedziec co robila w poprzedniej pracy, albo czego sie uczyla na kursie, albo z czego bedzie egzamin. Moze ten pierwszy osobnik ma podobny problem. Wyobrazilam sobie Richmond w roli maskotki. Dobre ![]() [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 16-01-2022 17:38 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|