Str 9.9 z 17 |
|
---|---|
anulaa | Post #1 Ocena: 0 2011-08-04 13:45:11 (14 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2011 Skąd: Londyn |
Właśnie sama nie wiem na co się zapisać. Chciałabym podszkolić język w dziedzinie księgowości, bo nie znam dużo wyrażeń i zdobyć jakiś papier, który dla Firm w Uk będzie się liczył.
Bardzo proszę o uwagi Może znacie jakąś fajną książkę, z której mogłabym nauczyć się słownictwa, które może mi pomóc w pracy w księgowości. |
Ambitna | Post #2 Ocena: 0 2011-08-04 13:47:32 (14 lat temu) |
Z nami od: 03-12-2007 Skąd: Hereford |
Nie wiem jaka jest pelna definicja AAT, wiem ze mozna ja zrobic droga diploma i NVQ do poziomu NVQ4, ktore traktowane jest jako wyzsze wyksztalcenie - nie daje Ci ono jednak tytulu ksiegowego. Pelna nazwa NVQ to National Vocationa Qualifications (Vocational znaczy zawodowy)co daje Ci jakies tam kwalifikacje, ale nie sa one na wysokim poziomie.
Z mojej obserwacji widze, ze mnostwo ludzi ma skonczone AAT i nie moze znalezc pracy. Jesli ktos skonczyl studia ksiegowosci w Polsce to nie wiem jaki jest sens robienia czegos ponizej aktualnych kwalifikacji. ACCA natomiast jest rozpoznawalna na calym swiecie. |
Ambitna | Post #3 Ocena: 0 2011-08-04 13:53:17 (14 lat temu) |
Z nami od: 03-12-2007 Skąd: Hereford |
Cytat: 2011-08-04 13:45:11, anulaa napisał(a): Właśnie sama nie wiem na co się zapisać. Chciałabym podszkolić język w dziedzinie księgowości, bo nie znam dużo wyrażeń i zdobyć jakiś papier, który dla Firm w Uk będzie się liczył. Bardzo proszę o uwagi Może znacie jakąś fajną książkę, z której mogłabym nauczyć się słownictwa, które może mi pomóc w pracy w księgowości. Polecam ksiazki Osbourne do AAT i Kaplan do ACCA. Mozna je kupic w internecie - wklep w google nazwy. Wydaje mi sie ze na wstepie dobre by byly ksiazki do AAT, zwlaszcza Financial Accounting. |
Post #4 Ocena: 0 2011-08-04 14:43:16 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
anulaa | Post #5 Ocena: 0 2011-08-04 22:04:45 (14 lat temu) |
Na jakim programie księgowym pracują firmy (biura)księgowe w UK???
|
|
|
anulaa | Post #6 Ocena: 0 2011-08-04 22:12:18 (14 lat temu) |
Czy ma ktoś może książki z AAT w wersji elektronicznej(albo link, gdzie można sobie wykupić e-book)-jestem na razie w Polsce, a tutaj raczej trudno jest zdobyć te książki.
Bardzo proszę o pomoc. |
wielbicielka | Post #7 Ocena: 0 2011-08-04 22:14:45 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
Zdajesz sobie sprawe ile tych ksiazek jest?
|
wielbicielka | Post #8 Ocena: 0 2011-08-04 22:48:38 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
Cytat: 2011-08-04 12:15:32, anulaa napisał(a): Można poprosić o namiary?? Pani z infolinni mówi w języku angielskim czy też w polskim?? [ Ostatnio edytowany przez: <i>anulaa</i> 04-08-2011 12:17 ] 0845 863 0802 |
Rrrr | Post #9 Ocena: 0 2011-08-05 00:07:50 (14 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2005 Skąd: UK |
Cytat: 2011-08-03 18:38:31, Nora77 napisał(a): Dzięki za odpowiedz. Jeszcze jedno pytanie mam: Czy zacząć kurs od AAT Level 2 Award in Bookkeeping czy też AAT Level 2 Certificate in Accounting? pozdro! Award in Bookkeeping to chyba jest osobna kwalifikacja, dla tych co tylko chca sie nauczyc "bookkeeping" i ewentualnie potem kontynuowac AAT. jak chcesz skonczyc AAT to lepiej zaczac od Level 2 Certificate in Accounting. ale to tylko moja opinia, ci co studiowali/studiuja AAT beda wiedziec lepiej (ja mam dyplom z ksiegowosci i nigdy nie studiowalam AAT to nie jestem najlepsza osoba do radzenie gdzie zaczac). |
Rrrr | Post #10 Ocena: 0 2011-08-05 00:39:49 (14 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2005 Skąd: UK |
Cytat: 2011-08-04 13:47:32, Ambitna napisał(a): Nie wiem jaka jest pelna definicja AAT, wiem ze mozna ja zrobic droga diploma i NVQ do poziomu NVQ4, ktore traktowane jest jako wyzsze wyksztalcenie - nie daje Ci ono jednak tytulu ksiegowego. Pelna nazwa NVQ to National Vocationa Qualifications (Vocational znaczy zawodowy)co daje Ci jakies tam kwalifikacje, ale nie sa one na wysokim poziomie. Z mojej obserwacji widze, ze mnostwo ludzi ma skonczone AAT i nie moze znalezc pracy. Jesli ktos skonczyl studia ksiegowosci w Polsce to nie wiem jaki jest sens robienia czegos ponizej aktualnych kwalifikacji. ACCA natomiast jest rozpoznawalna na calym swiecie. to ze ktos skonczyl ksiegowosc w Polsce w UK akurat nic nie znaczy. jak ktos konczyl podobne studia w UK to tez nie ma przewagi nad tymi co maja AAT. generalnie jak ktos chce zajsc wysoko w ksiegowosci w UK,to lepiej jak ma magistra w jakiejs innej dziedzinie, a nie w ksiegowosci - moze to brzmi absurdalnie ale taka jest prawda. poza tym AAT nie ma nic wspolnego z zawodowka, jak wczesniej napisalas. to profesjonalne kwalifikacje, ktore daja Ci akredytacje w UK najkrotsza droga. tytul ksiegowego mozesz uzyskac z racji wykonywanego zawodu, a nie tylko na podstawie kwalifikacji. robienie ACCA bez rozdrabniania sie na AAT ma sens tylko jesli: 1. wiesz na 100% ze chcesz pracowac w ksiegowosci i piac sie jak najwyzej, znasz perfekcyjnie angielski, studiowalas cos w UK wiec wiesz jak pisac egzaminy i czego sie oczekuje od studentow na takim egzaminie. 2. stac Cie na to lub pracodawca placi 3. masz wyzsze wyksztalcenie i na jego podstawie jestes zwolniona z kilku pierwszych egzaminow, lub nie masz nic przeciwko studiowaniu przez 5-6 lat. jak ktos nigdy nie pracowal w ksiegowosci, chce zobaczyc czy mu to bedzie odpowiadac i zdobyc szybka lecz wartosciowa kwalifikacje to AAT ma wtedy duza przewage nad ACCA i innym podobnymi. poza tym nie wszyscy chca robic kariere - sa ludzie ktorzy wola pracowac w ksiegowosci bez specjalnych stresow, na posrednim stanowisku, bo tak im wygodnie. ACCA do tego nie jest potrzebne. tytul watku to jak zaczac prace w ksiegowosci, a nie jak uzyskac najlepsze kwalifikacje w tej profesji ![]() a co do tych ludzi z pokonczonym AAT, co nie moga znalezc pracy - przyslij ich do mnie bo juz szukam od miesiecy... ![]() (ale oczywiscie samo AAT nie gwarantuje niczego, bo nie kazdy ma odpowiednie predyspozycje) |