MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Praca w ksiegowosci, jak zaczac?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9.9 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8.9 | 9.9 | 10.9 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 9.9 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anulaa

Post #1 Ocena: 0

2011-08-04 13:45:11 (14 lat temu)

anulaa

Kobieta

Z nami od: 04-08-2011

Właśnie sama nie wiem na co się zapisać. Chciałabym podszkolić język w dziedzinie księgowości, bo nie znam dużo wyrażeń i zdobyć jakiś papier, który dla Firm w Uk będzie się liczył.
Bardzo proszę o uwagi
Może znacie jakąś fajną książkę, z której mogłabym nauczyć się słownictwa, które może mi pomóc w pracy w księgowości.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Ambitna

Post #2 Ocena: 0

2011-08-04 13:47:32 (14 lat temu)

Ambitna

Kobieta

Z nami od: 03-12-2007

Nie wiem jaka jest pelna definicja AAT, wiem ze mozna ja zrobic droga diploma i NVQ do poziomu NVQ4, ktore traktowane jest jako wyzsze wyksztalcenie - nie daje Ci ono jednak tytulu ksiegowego. Pelna nazwa NVQ to National Vocationa Qualifications (Vocational znaczy zawodowy)co daje Ci jakies tam kwalifikacje, ale nie sa one na wysokim poziomie.
Z mojej obserwacji widze, ze mnostwo ludzi ma skonczone AAT i nie moze znalezc pracy. Jesli ktos skonczyl studia ksiegowosci w Polsce to nie wiem jaki jest sens robienia czegos ponizej aktualnych kwalifikacji.
ACCA natomiast jest rozpoznawalna na calym swiecie.

Do góry stronyOffline

Ambitna

Post #3 Ocena: 0

2011-08-04 13:53:17 (14 lat temu)

Ambitna

Kobieta

Z nami od: 03-12-2007

Cytat:

2011-08-04 13:45:11, anulaa napisał(a):
Właśnie sama nie wiem na co się zapisać. Chciałabym podszkolić język w dziedzinie księgowości, bo nie znam dużo wyrażeń i zdobyć jakiś papier, który dla Firm w Uk będzie się liczył.
Bardzo proszę o uwagi
Może znacie jakąś fajną książkę, z której mogłabym nauczyć się słownictwa, które może mi pomóc w pracy w księgowości.

Polecam ksiazki Osbourne do AAT i Kaplan do ACCA. Mozna je kupic w internecie - wklep w google nazwy. Wydaje mi sie ze na wstepie dobre by byly ksiazki do AAT, zwlaszcza Financial Accounting.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-08-04 14:43:16 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anulaa

Post #5 Ocena: 0

2011-08-04 22:04:45 (14 lat temu)

anulaa

Kobieta

Na jakim programie księgowym pracują firmy (biura)księgowe w UK???

Do góry stronyOffline

anulaa

Post #6 Ocena: 0

2011-08-04 22:12:18 (14 lat temu)

anulaa

Kobieta

Czy ma ktoś może książki z AAT w wersji elektronicznej(albo link, gdzie można sobie wykupić e-book)-jestem na razie w Polsce, a tutaj raczej trudno jest zdobyć te książki.

Bardzo proszę o pomoc.

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #7 Ocena: 0

2011-08-04 22:14:45 (14 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Zdajesz sobie sprawe ile tych ksiazek jest?

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #8 Ocena: 0

2011-08-04 22:48:38 (14 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Cytat:

2011-08-04 12:15:32, anulaa napisał(a):
Można poprosić o namiary?? Pani z infolinni mówi w języku angielskim czy też w polskim??

[ Ostatnio edytowany przez: <i>anulaa</i> 04-08-2011 12:17 ]

0845 863 0802

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #9 Ocena: 0

2011-08-05 00:07:50 (14 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

Cytat:

2011-08-03 18:38:31, Nora77 napisał(a):
Dzięki za odpowiedz. Jeszcze jedno pytanie mam:
Czy zacząć kurs od AAT Level 2 Award in Bookkeeping czy też AAT Level 2 Certificate in Accounting?
pozdro!

Award in Bookkeeping to chyba jest osobna kwalifikacja, dla tych co tylko chca sie nauczyc "bookkeeping" i ewentualnie potem kontynuowac AAT. jak chcesz skonczyc AAT to lepiej zaczac od Level 2 Certificate in Accounting. ale to tylko moja opinia, ci co studiowali/studiuja AAT beda wiedziec lepiej (ja mam dyplom z ksiegowosci i nigdy nie studiowalam AAT to nie jestem najlepsza osoba do radzenie gdzie zaczac).

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #10 Ocena: 0

2011-08-05 00:39:49 (14 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

Cytat:

2011-08-04 13:47:32, Ambitna napisał(a):
Nie wiem jaka jest pelna definicja AAT, wiem ze mozna ja zrobic droga diploma i NVQ do poziomu NVQ4, ktore traktowane jest jako wyzsze wyksztalcenie - nie daje Ci ono jednak tytulu ksiegowego. Pelna nazwa NVQ to National Vocationa Qualifications (Vocational znaczy zawodowy)co daje Ci jakies tam kwalifikacje, ale nie sa one na wysokim poziomie.
Z mojej obserwacji widze, ze mnostwo ludzi ma skonczone AAT i nie moze znalezc pracy. Jesli ktos skonczyl studia ksiegowosci w Polsce to nie wiem jaki jest sens robienia czegos ponizej aktualnych kwalifikacji.
ACCA natomiast jest rozpoznawalna na calym swiecie.

to ze ktos skonczyl ksiegowosc w Polsce w UK akurat nic nie znaczy. jak ktos konczyl podobne studia w UK to tez nie ma przewagi nad tymi co maja AAT. generalnie jak ktos chce zajsc wysoko w ksiegowosci w UK,to lepiej jak ma magistra w jakiejs innej dziedzinie, a nie w ksiegowosci - moze to brzmi absurdalnie ale taka jest prawda.

poza tym AAT nie ma nic wspolnego z zawodowka, jak wczesniej napisalas. to profesjonalne kwalifikacje, ktore daja Ci akredytacje w UK najkrotsza droga. tytul ksiegowego mozesz uzyskac z racji wykonywanego zawodu, a nie tylko na podstawie kwalifikacji.

robienie ACCA bez rozdrabniania sie na AAT ma sens tylko jesli:

1. wiesz na 100% ze chcesz pracowac w ksiegowosci i piac sie jak najwyzej, znasz perfekcyjnie angielski, studiowalas cos w UK wiec wiesz jak pisac egzaminy i czego sie oczekuje od studentow na takim egzaminie.
2. stac Cie na to lub pracodawca placi
3. masz wyzsze wyksztalcenie i na jego podstawie jestes zwolniona z kilku pierwszych egzaminow, lub nie masz nic przeciwko studiowaniu przez 5-6 lat.

jak ktos nigdy nie pracowal w ksiegowosci, chce zobaczyc czy mu to bedzie odpowiadac i zdobyc szybka lecz wartosciowa kwalifikacje to AAT ma wtedy duza przewage nad ACCA i innym podobnymi. poza tym nie wszyscy chca robic kariere - sa ludzie ktorzy wola pracowac w ksiegowosci bez specjalnych stresow, na posrednim stanowisku, bo tak im wygodnie. ACCA do tego nie jest potrzebne.

tytul watku to jak zaczac prace w ksiegowosci, a nie jak uzyskac najlepsze kwalifikacje w tej profesji ;-)

a co do tych ludzi z pokonczonym AAT, co nie moga znalezc pracy - przyslij ich do mnie bo juz szukam od miesiecy... :-D
(ale oczywiscie samo AAT nie gwarantuje niczego, bo nie kazdy ma odpowiednie predyspozycje)

Do góry stronyOffline

Strona 9.9 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8.9 | 9.9 | 10.9 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,