Str 15 z 17 |
|
---|---|
tomaszzet | Post #1 Ocena: 0 2013-05-04 20:39:00 (12 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
esechiel - pw
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
smile31 | Post #2 Ocena: 0 2013-05-05 15:48:30 (12 lat temu) |
Z nami od: 05-05-2013 Skąd: londyn |
czesc, im dluzej jestem w uk tym bardziej zastanawiam sie nad zalozeniem wlasnej dzialalnosci, problem tylko co to ma byc?? co proponujecie na start? bez duzego wkladu...co mogloby sie przyjac? jakie macie pomysly? moze ktos chcialby nawiazac wspolprace w przyszlosci? mysle rowniez o jakiejs szkole biznesu
![]() poza tym zastanawiam sie tez nad otworzeniem jakiegos sklepu odziezowego w pl, czy wiecie moze jak to jest z formalnosciami?jezeli chcialabym sprowadzac ubrania z uk do pl, czy tu wystawia mi fakture na polska dzialalnosc?? z gory dzieki ![]() |
financialsky | Post #3 Ocena: 0 2013-07-22 21:29:08 (12 lat temu) |
Z nami od: 22-07-2013 Skąd: London |
Poszukuję księgowego pracującego w UK . Proszę o kontakt na e-mial
kontakt@financialsky.pl |
Post #4 Ocena: 0 2013-10-30 13:23:59 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
stokrotka007 | Post #5 Ocena: 0 2013-11-14 17:03:17 (11 lat temu) |
Z nami od: 24-05-2011 Skąd: londyn |
Hej,
Podbijam temat. Chciała bym bardzo pracować w księgowości, ale nie wiem jak zacząć. Otóż zacznę od początku... W Londynie jestem 5 lat, przyjechałam tu znając minimalnie język angielski, ciężko było znaleźć prace bo trudno z było z językiem u mnie. Znalazłam pracę - sprzątania.. Zarejestrowana jestem jako self employed. Po paru miesiącach zapisałam się na kurs ESOL żeby nauczyć się języka. Obecnie kontynuuje moją pracę - dalej sprzątam, i ukończyłam ESOL Level 1. Mój angielski jest w stopniu komunikatywnym w mowie i pisemnie. Planuję się zapisać na kurs AAT Level 2 w najbliższym czasie. Obecnie nie posiadam żadnego doświadczenia w pracy biurowej, wiem że będzie mi ciężko znaleźć prace z moimi zerowymi kwalifikacjami, ale się nie poddam. I teraz pytanie : Czy powinnam zacząć szukać pracy w księgowości jak tylko zacznę kurs? Czy poczekać aż skończę pierwszy rok? edit. obecnie jestem w trakcie robienia kursu Sage Accounting Four Course i Microsoft Office 2010 [ Ostatnio edytowany przez: stokrotka007 14-11-2013 17:15 ] |
|
|
__lenka | Post #6 Ocena: 0 2013-11-15 20:31:48 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Z własnego doświadczenia mogę polecić The Traning Place of Excellence niedaleko stacji New Cross Gate .
Ja ukończyłam tam dwa krótkie kursy i miałam zacząć AAT w listopadzie, ale ze względu na pogarszający się stan zdrowia i pobyt w szpitalu musiałam zrezygnować. Cena AAT level 2 £800, w cenie możliwość odbycia 6-12 miesięcy praktyki w biurze księgowym: "In taking the Association of Accounting Technicians qualification with our organisation, there is a guaranteed opportunity for Accounting Work Placement within an Accounting firm, subject to receiving two references for each candidate." la-terra-del-pudding
|
pepeee | Post #7 Ocena: 0 2014-02-27 11:57:30 (11 lat temu) |
Z nami od: 04-05-2012 Skąd: london |
Witam wszystkich księgowych w UK.
Mam pytanie związane z programem do prowadzenia pełnej księgowości dla spółek LTD w UK. Jestem małym agentem podatkowym w UK bazującym głównie na osobach indywidualnych, natomiast z uwagi na rozwój oraz możliwość prowadzenia kilku małych spółek rozglądam się za różnymi opcjami, jeśli chodzi o rozliczenia self assesment, corporation tax, PAYE to wiadomo darmowy program z HMRC jak i strona (panel agenta) w zupełności wystarczą, korzystam czasem też z płatnych w przypadku kontaktu ze strony klientów kilka dni przed rozliczeniem. Szukam jakiegoś fajnego taniego programu do prowadzenia pełnej księgowości, mowa tu o kilku może (miejmy nadzieje) kilku nastu spółkach więc na drogie programy mnie nie stać. Ma ktoś z was wiedzę na ten temat i co możecie mi polecić ?Z góry dziękuje za pomocne rady ![]() |
Anusia30062013 | Post #8 Ocena: 0 2015-01-17 08:48:16 (10 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2015 Skąd: jeszcze nie wiem |
Ma ktos pomocne materiały do nauki AAT w pdf lub innej formie podeslac
|
klaudka_mala | Post #9 Ocena: 0 2015-07-16 21:30:22 (10 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2015 Skąd: Dundee |
Witam serdecznie,
przeczytałam cały wątek z zainteresowaniem jako że sama stoję teraz przed wyborem. Wyjechałam z Polski będąc po 3 semestrze finansów i rachunkowości. Jestem w UK półtora roku i teraz próbowałam przenieść moje postępy z Polski tutaj do Szkocji. Wszystkie papiery na uczelnie mi przyjęto i generalnie mogę zaczynać, z jednym małym "ale". Chcąc zacząć od drugiego roku nie otrzymuję pełnej akredytacji od ACCA, CIMA i AIA. Chcąc zacząć od momentu w którym edukację zakończyłam w Polsce, otrzymuję zwolnienie jedynie z 6 na 12 egzaminów (według tego o czym poinformowało mnie AIA). Pozostałe 6 modułów musi zostać "dorobione". Dość mocno zastanawiam się nad problemem, bo przyjęto mnie również do miejscowego collegu, więc mogę zacząć zupełnie od początku i pozyskiwać kwalifikacje kolejno. Z drugiej strony opcja skrócenia czasu studiowania z 5 do 3 lat jest kusząca (w końcu 1,5 roku zrobiłam już w Polsce i średnio widzi mi się wyrzucenie tego do kosza). Po tym przydługawym wstępie przechodzę do pytania właściwego. Czy orientujecie się może jaki byłby ewentualny czas i koszt zrobienia takich sześciu modułów (nadal oczekuję na odpowiedź z AIA, ale to oczywiście trwa, a chciałabym mieć chociaż blade pojęcie czego oczekiwać)? Jak wygląda to w praktyce - czy uzyskując tylko część zaliczonych modułów jest tak jakbym nie zaliczyła żadnego? Jest to na zasadzie kursu i brak kompletu wyników jest równoznaczny z oblaniem? Serdecznie pozdrawiam |
Ann_uk | Post #10 Ocena: 0 2015-09-29 15:06:49 (10 lat temu) |
Z nami od: 29-09-2015 Skąd: coventry |
Witam zaczelam samodzielna nauke w domu s
Aat lvl 2 , czy macvie dostep do jakis pdf lub materialow , bo mam tylko podreczniki z Osborne |