MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Praca w ksiegowosci, jak zaczac?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 14 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 14 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

wielbicielka

Post #1 Ocena: 0

2011-09-02 19:49:47 (14 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Najgorzej gdy sie czlowiek na cos zdecyduje a pozniej ktos namiesza w glowie...........

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

slonecz

Post #2 Ocena: 0

2011-09-02 20:45:54 (14 lat temu)

slonecz

Kobieta

Z nami od: 12-11-2009

Z tego wiem, to bookeeping za £70 to chyba jedynie manual level 1 co w sumie nie daje nic poza wiedza, do tego dochodzi level 1 na komputerze i level 2 (mannual i computerised).
Saga zalezy czy instant czy payroll czy account. Plus jest, ze mozesz kupiic material i uczyc sie w domu i zaliczyc egzamin online np. poprzec ICB.
Ja chce isc na bookeeping od podstaw i robie Sage 50 payroll w domu i chce odrazu podejsc do egzaminu Diploma (level3) in Payroll Management.Zobaczymy jak mi pojdzie.

Do góry stronyOffline

annussia

Post #3 Ocena: 0

2011-10-05 11:24:49 (14 lat temu)

annussia

Kobieta

Z nami od: 23-06-2010

Dla osob zainteresowanych!!!
Dzis na groupon, jest podstawowy kurs sage line 50 za jedyne 59 funtow. Zawsze cos na poczatek!

Podaje link:

Sage Line 50

[ Ostatnio edytowany przez: annussia 05-10-2011 11:25 ]

bla bla bla...

Do góry stronyOffline

JUSTEK26

Post #4 Ocena: 0

2012-03-20 17:37:04 (13 lat temu)

JUSTEK26

Kobieta

Z nami od: 19-03-2012

A jakie szanse na pracę w ksiegowosci w UK mają osoby z dużym doświadczeniem księgowym zdobytym w Polsce (mam na myśli prace w miedzynarodowych korporacjach)

Do góry stronyOffline

adamson67

Post #5 Ocena: 0

2012-08-19 17:05:30 (13 lat temu)

adamson67

Mężczyzna

Z nami od: 27-12-2011

Mam problem, bo już długo nie mogę znaleźć pracy w księgowości.

Wykształcenie wyższe: finanse i rachunkowość w Polsce. AAT już prawie kończę, został ICAS i Financial Performance. Zrobiłem 2 certyfikaty z MS Office w Vision 2 Learn, mam też level 2 English i Maths (zrobiłem to tak na wszelki wypadek). Też 2 levele kursu z Sage line 50.

Ponadto mam 8 m-cy stażu w Polsce przy rozliczaniu kosztów, a 4 m-ce temu zacząłem 2 wolontariaty - 1 jako internal auditor, 2 jako accounts assistant, oba w Credit Union, ale w różnych miastach. Niby sporo tego, ale dalej nic.

To czego napewno mi brak to doświadczenie w branży produkcyjnej w Credit Union nie ma np. Purchase Ledger i Sales Ledger, bo to organizacja parabankowa.

Niemniej moje aplikacje są notorycznie odrzucane, nie wiem czy to kwestia szczęścia czy może mam złe CV? A może jakiś czynnik, którego sam nie umiem dostrzec?

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #6 Ocena: 0

2012-08-19 18:08:10 (13 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Adamson ja niestety nie pomoge bo sama wkrotce bede w takiej samej sytuacji jak Ty.........oj nawet gorszej bo zero doswiadczenia.
Jak ogladam ogloszenia to wymagane jest min rok doswiadczenia a przewaznie 2-3 lata wiec 4 miesiace wolontariatu to troche malo.
Moze wlasnie to nie o CV chodzi bo doswiadczenie z PL to malo istotne jest w tej branzy, liczy sie jakie papiery/doswiadczenie zdobyles w UK .

Chociaz raz trafilam na ogloszenie gdzie przyjmowali bez doswiadczenia ale trzeba bylo miec rozpoczety kurs aat, oni gwarantowali bardzo male pieniazki, chyba 3 f za godzine ale oferowali oplacenie kursu w trakcie pracy no i oczywiscie szkolenie i referencje, bo ta praca byla na okreslony okres czasu tylko, nie pamietam dokladnie na ile.

Szukaj szukaj szukaj........a ja trzymam kciuki zebys wkoncu znalazl prace w ksiegowosci

A ile juz szukasz pracy?

Do góry stronyOffline

sussexbusiness

Post #7 Ocena: 0

2012-08-19 22:45:54 (13 lat temu)

sussexbusiness

Kobieta

Z nami od: 20-03-2011

Witajcie, oczywiscie szukanie pracy w ksiegowosci to zmudny proces. Ja zajmuje sie profesjonalnie ksiegowoscia od kilku lat, prowadzac biuro w domowym zaciszu. Chetnie przyjme kogos do pomocy i przyuczenia. Jesli wspolpraca sie Nsm ulozy gwarantuje part time. Adres internetowy mojego biura to www.sussexbusiness.pl
Czekam na ewentualne oferty na PW
Polska ksiegowa Eastbourne Brighton okolice Profesjonalna obsluga Przystepne ceny

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

adamson67

Post #8 Ocena: 0

2012-08-19 23:19:13 (13 lat temu)

adamson67

Mężczyzna

Z nami od: 27-12-2011

Ogólnie to raczej to doświadczenie z Polski też się liczy do puli, więc i tak warto o nim wspomnieć.
Wiem, że to doświadczenie to mało i właśnie sądzę, że przez to przegrywam z innymi, cóż będę się starał kontynuować to co robię, może jak ukończę AAT pracodawcy spojrzą na mnie łaskawszym okiem. Regularnie aplikuję od ok. 5 miesięcy.

Co do oferty powyżej z chęcią bym spróbował jednak trochę za duży dystans jak dla mnie.

Do góry stronyOffline

esechiel

Post #9 Ocena: 0

2013-05-04 19:23:55 (12 lat temu)

esechiel

Mężczyzna

Z nami od: 04-05-2013

Cześć,
Nie chcę dublować zapytań ... sprawa wygląda tak: Nie jestem jeszcze na wyspach, ale chęć wyjechania dojrzała już we mnie i chcę się do tego dobrze przygotować.
Ukończyłem SGH na kierunku Finanse i Rachunkowość ze specjalizacją w Rachunkowości. W tym roku kończę dodatkowo kwalifikację CIMA, w maju mam ostatni egzamin i jak dobrze pójdzie już w lipcu będę mieć ten dyplom. Dodatkowo, pracuję w zawodzie jako księgowy już ponad 5 lat. Nie pracuję jako główny księgowy, tylko jako zwykły księgowy ;)

I w czym mam problem. Zapewne ze swojego niedowartościowania. Mimo iż pracuję w dużej firmie, gdzie mamy wszystko: usługi, produkcja w toku, handel, magazyn itp to uważam ciągle, że mało umiem ;)
Swój angielski oceniam na 4. A wg IELTS na ok 5 (chcę się podciągnąć na 7) ale radzę sobie na zajęciach z CIMY, znaczy dużo lepiej u mnie z rozumieniem niż z odzywaniem się ;/
No i chciałbym wyjechać, albo do Irlandii, albo do UK by popracować w tym zawodzie. Nie wiem tylko czy mam tam zaczynać karierę od samiutkiego początku? Czy są duze różnice w charakterze pracy?
Bardzo chciałbym wiedzieć jakiego rzędu zarobki są w księgowości, i w Irlandii i w UK. Wiem, ze rozpiętość jest duża. Więc skupmy się na takich rozsądnych, średnich stanowiskach.
Nasunęło mi się kolejne pytanie. Bo reasumując, Mam wykształcenie kierunkowe z księgowości + CIMA, czy tam na miejscu muszę robić jeszcze inne kursy, czy to już wystarczy dla pracodawcy?

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-05-04 19:33:27 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 14 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,