Str 14 z 17 |
|
---|---|
wielbicielka | Post #1 Ocena: 0 2011-09-02 19:49:47 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
Najgorzej gdy sie czlowiek na cos zdecyduje a pozniej ktos namiesza w glowie...........
|
slonecz | Post #2 Ocena: 0 2011-09-02 20:45:54 (14 lat temu) |
Z nami od: 12-11-2009 Skąd: sheffield |
Z tego wiem, to bookeeping za £70 to chyba jedynie manual level 1 co w sumie nie daje nic poza wiedza, do tego dochodzi level 1 na komputerze i level 2 (mannual i computerised).
Saga zalezy czy instant czy payroll czy account. Plus jest, ze mozesz kupiic material i uczyc sie w domu i zaliczyc egzamin online np. poprzec ICB. Ja chce isc na bookeeping od podstaw i robie Sage 50 payroll w domu i chce odrazu podejsc do egzaminu Diploma (level3) in Payroll Management.Zobaczymy jak mi pojdzie. |
annussia | Post #3 Ocena: 0 2011-10-05 11:24:49 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-06-2010 Skąd: Chesterfield |
Dla osob zainteresowanych!!!
Dzis na groupon, jest podstawowy kurs sage line 50 za jedyne 59 funtow. Zawsze cos na poczatek! Podaje link: Sage Line 50 [ Ostatnio edytowany przez: annussia 05-10-2011 11:25 ] bla bla bla...
|
JUSTEK26 | Post #4 Ocena: 0 2012-03-20 17:37:04 (13 lat temu) |
Z nami od: 19-03-2012 Skąd: Londyn |
A jakie szanse na pracę w ksiegowosci w UK mają osoby z dużym doświadczeniem księgowym zdobytym w Polsce (mam na myśli prace w miedzynarodowych korporacjach)
|
adamson67 | Post #5 Ocena: 0 2012-08-19 17:05:30 (13 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2011 Skąd: Leicester |
Mam problem, bo już długo nie mogę znaleźć pracy w księgowości.
Wykształcenie wyższe: finanse i rachunkowość w Polsce. AAT już prawie kończę, został ICAS i Financial Performance. Zrobiłem 2 certyfikaty z MS Office w Vision 2 Learn, mam też level 2 English i Maths (zrobiłem to tak na wszelki wypadek). Też 2 levele kursu z Sage line 50. Ponadto mam 8 m-cy stażu w Polsce przy rozliczaniu kosztów, a 4 m-ce temu zacząłem 2 wolontariaty - 1 jako internal auditor, 2 jako accounts assistant, oba w Credit Union, ale w różnych miastach. Niby sporo tego, ale dalej nic. To czego napewno mi brak to doświadczenie w branży produkcyjnej w Credit Union nie ma np. Purchase Ledger i Sales Ledger, bo to organizacja parabankowa. Niemniej moje aplikacje są notorycznie odrzucane, nie wiem czy to kwestia szczęścia czy może mam złe CV? A może jakiś czynnik, którego sam nie umiem dostrzec? |
|
|
wielbicielka | Post #6 Ocena: 0 2012-08-19 18:08:10 (13 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
Adamson ja niestety nie pomoge bo sama wkrotce bede w takiej samej sytuacji jak Ty.........oj nawet gorszej bo zero doswiadczenia.
Jak ogladam ogloszenia to wymagane jest min rok doswiadczenia a przewaznie 2-3 lata wiec 4 miesiace wolontariatu to troche malo. Moze wlasnie to nie o CV chodzi bo doswiadczenie z PL to malo istotne jest w tej branzy, liczy sie jakie papiery/doswiadczenie zdobyles w UK . Chociaz raz trafilam na ogloszenie gdzie przyjmowali bez doswiadczenia ale trzeba bylo miec rozpoczety kurs aat, oni gwarantowali bardzo male pieniazki, chyba 3 f za godzine ale oferowali oplacenie kursu w trakcie pracy no i oczywiscie szkolenie i referencje, bo ta praca byla na okreslony okres czasu tylko, nie pamietam dokladnie na ile. Szukaj szukaj szukaj........a ja trzymam kciuki zebys wkoncu znalazl prace w ksiegowosci A ile juz szukasz pracy? |
sussexbusiness | Post #7 Ocena: 0 2012-08-19 22:45:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-03-2011 Skąd: Eastbourne |
Witajcie, oczywiscie szukanie pracy w ksiegowosci to zmudny proces. Ja zajmuje sie profesjonalnie ksiegowoscia od kilku lat, prowadzac biuro w domowym zaciszu. Chetnie przyjme kogos do pomocy i przyuczenia. Jesli wspolpraca sie Nsm ulozy gwarantuje part time. Adres internetowy mojego biura to www.sussexbusiness.pl
Czekam na ewentualne oferty na PW Polska ksiegowa Eastbourne Brighton okolice
Profesjonalna obsluga Przystepne ceny
|
adamson67 | Post #8 Ocena: 0 2012-08-19 23:19:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2011 Skąd: Leicester |
Ogólnie to raczej to doświadczenie z Polski też się liczy do puli, więc i tak warto o nim wspomnieć.
Wiem, że to doświadczenie to mało i właśnie sądzę, że przez to przegrywam z innymi, cóż będę się starał kontynuować to co robię, może jak ukończę AAT pracodawcy spojrzą na mnie łaskawszym okiem. Regularnie aplikuję od ok. 5 miesięcy. Co do oferty powyżej z chęcią bym spróbował jednak trochę za duży dystans jak dla mnie. |
esechiel | Post #9 Ocena: 0 2013-05-04 19:23:55 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-05-2013 Skąd: brak |
Cześć,
Nie chcę dublować zapytań ... sprawa wygląda tak: Nie jestem jeszcze na wyspach, ale chęć wyjechania dojrzała już we mnie i chcę się do tego dobrze przygotować. Ukończyłem SGH na kierunku Finanse i Rachunkowość ze specjalizacją w Rachunkowości. W tym roku kończę dodatkowo kwalifikację CIMA, w maju mam ostatni egzamin i jak dobrze pójdzie już w lipcu będę mieć ten dyplom. Dodatkowo, pracuję w zawodzie jako księgowy już ponad 5 lat. Nie pracuję jako główny księgowy, tylko jako zwykły księgowy ![]() I w czym mam problem. Zapewne ze swojego niedowartościowania. Mimo iż pracuję w dużej firmie, gdzie mamy wszystko: usługi, produkcja w toku, handel, magazyn itp to uważam ciągle, że mało umiem ![]() Swój angielski oceniam na 4. A wg IELTS na ok 5 (chcę się podciągnąć na 7) ale radzę sobie na zajęciach z CIMY, znaczy dużo lepiej u mnie z rozumieniem niż z odzywaniem się ;/ No i chciałbym wyjechać, albo do Irlandii, albo do UK by popracować w tym zawodzie. Nie wiem tylko czy mam tam zaczynać karierę od samiutkiego początku? Czy są duze różnice w charakterze pracy? Bardzo chciałbym wiedzieć jakiego rzędu zarobki są w księgowości, i w Irlandii i w UK. Wiem, ze rozpiętość jest duża. Więc skupmy się na takich rozsądnych, średnich stanowiskach. Nasunęło mi się kolejne pytanie. Bo reasumując, Mam wykształcenie kierunkowe z księgowości + CIMA, czy tam na miejscu muszę robić jeszcze inne kursy, czy to już wystarczy dla pracodawcy? |
Post #10 Ocena: 0 2013-05-04 19:33:27 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|