MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Praca w ksiegowosci, jak zaczac?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 11 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anulaa

Post #1 Ocena: 0

2011-08-05 09:58:38 (14 lat temu)

anulaa

Kobieta

Z nami od: 04-08-2011

Cytat:

2011-08-04 22:14:45, wielbicielka napisał(a):
Zdajesz sobie sprawe ile tych ksiazek jest?

Zdaje sobie sprawy-bo przeglądałam na necie.Chciałabym po prostu to przejrzeć- czy jest tam coś czego jeszcze nie wiem. A są wogóle one w wersji elektronicznej?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-08-05 10:09:20 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anulaa

Post #3 Ocena: 0

2011-08-05 10:14:38 (14 lat temu)

anulaa

Kobieta

Zależy mi na Waszej pomocy-studiuje rachunkowość w PL, dlatego wiem, że mogę mieć jakieś braki w tej dziedzinie ( bo w PL kładzą nacisk tylko na teorię, zero praktyk), dlatego chciałabym przeglądnąć te książki-bo na ich podstawie mogłabym stwierdzić już sama czy mam się zapisać na kurs AAT czy też nie.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-08-05 10:24:05 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anulaa

Post #5 Ocena: 0

2011-08-05 10:32:50 (14 lat temu)

anulaa

Kobieta

Dzięki:-)

[ Ostatnio edytowany przez: anulaa 05-08-2011 10:33 ]

Do góry stronyOffline

aisuga

Post #6 Ocena: 0

2011-08-05 10:34:39 (14 lat temu)

aisuga

Kobieta

Z nami od: 09-02-2010

Syllabus z lista zagadnien:

www.aat.org.uk/content/item1370/

[ Ostatnio edytowany przez: aisuga 05-08-2011 10:49 ]

Do góry stronyOffline

anulaa

Post #7 Ocena: 0

2011-08-05 10:58:27 (14 lat temu)

anulaa

Kobieta

Dzięki:-)A może ktoś już był w podobnej sytuacji jak ja i by mógł się wypowiedzieć od czego zaczął w londynie???

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #8 Ocena: 0

2011-08-05 11:13:47 (14 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Cytat:

2011-08-05 10:09:20, Marek_29 napisał(a):
Cytat:

2011-08-05 09:58:38, anulaa napisał(a):
Cytat:

2011-08-04 22:14:45, wielbicielka napisał(a):
Zdajesz sobie sprawe ile tych ksiazek jest?

Zdaje sobie sprawy-bo przeglądałam na necie.Chciałabym po prostu to przejrzeć- czy jest tam coś czego jeszcze nie wiem. A są wogóle one w wersji elektronicznej?

"Chciałabym po prostu to przejrzeć- czy jest tam coś czego jeszcze nie wiem"

Dziwnie sa te Twoje odpowiedzi. Czy naprawde starasz sie o pomoc, czy jestes kolejnym trollem??

o tym samym pomyslalam

Zadajesz pytania ktore powinnas zadac dzwoniac do aat, a nie na forum, jesli ktos byl w podobnej sytuacji to to co bylo pol roku temu moglo ulec zmianie. Nikt nie zna Twoich mozliwosci jezykowych aby cos doradzic czy nakierowac nawet.

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #9 Ocena: 0

2011-08-05 11:20:08 (14 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Cytat:

2011-08-05 10:14:38, anulaa napisał(a):
Zależy mi na Waszej pomocy-studiuje rachunkowość w PL, dlatego wiem, że mogę mieć jakieś braki w tej dziedzinie ( bo w PL kładzą nacisk tylko na teorię, zero praktyk), dlatego chciałabym przeglądnąć te książki-bo na ich podstawie mogłabym stwierdzić już sama czy mam się zapisać na kurs AAT czy też nie.

Robilas ten test ktory zostal Tobie podany przez jednego z wypowiadajacych sie? Jesli jest zbyt trudny dla Ciebie to zaczynasz od poczatku nauke i tyle. Terminologii nauczysz sie w szkole w trakcie kursu

Do góry stronyOffline

Ambitna

Post #10 Ocena: 0

2011-08-05 13:24:51 (14 lat temu)

Ambitna

Kobieta

Z nami od: 03-12-2007

Cytat:

2011-08-05 00:39:49, Rrrr napisał(a):
Cytat:

2011-08-04 13:47:32, Ambitna napisał(a):
Nie wiem jaka jest pelna definicja AAT, wiem ze mozna ja zrobic droga diploma i NVQ do poziomu NVQ4, ktore traktowane jest jako wyzsze wyksztalcenie - nie daje Ci ono jednak tytulu ksiegowego. Pelna nazwa NVQ to National Vocationa Qualifications (Vocational znaczy zawodowy)co daje Ci jakies tam kwalifikacje, ale nie sa one na wysokim poziomie.
Z mojej obserwacji widze, ze mnostwo ludzi ma skonczone AAT i nie moze znalezc pracy. Jesli ktos skonczyl studia ksiegowosci w Polsce to nie wiem jaki jest sens robienia czegos ponizej aktualnych kwalifikacji.
ACCA natomiast jest rozpoznawalna na calym swiecie.

to ze ktos skonczyl ksiegowosc w Polsce w UK akurat nic nie znaczy. jak ktos konczyl podobne studia w UK to tez nie ma przewagi nad tymi co maja AAT. generalnie jak ktos chce zajsc wysoko w ksiegowosci w UK,to lepiej jak ma magistra w jakiejs innej dziedzinie, a nie w ksiegowosci - moze to brzmi absurdalnie ale taka jest prawda.

poza tym AAT nie ma nic wspolnego z zawodowka, jak wczesniej napisalas. to profesjonalne kwalifikacje, ktore daja Ci akredytacje w UK najkrotsza droga. tytul ksiegowego mozesz uzyskac z racji wykonywanego zawodu, a nie tylko na podstawie kwalifikacji.

robienie ACCA bez rozdrabniania sie na AAT ma sens tylko jesli:

1. wiesz na 100% ze chcesz pracowac w ksiegowosci i piac sie jak najwyzej, znasz perfekcyjnie angielski, studiowalas cos w UK wiec wiesz jak pisac egzaminy i czego sie oczekuje od studentow na takim egzaminie.
2. stac Cie na to lub pracodawca placi
3. masz wyzsze wyksztalcenie i na jego podstawie jestes zwolniona z kilku pierwszych egzaminow, lub nie masz nic przeciwko studiowaniu przez 5-6 lat.

jak ktos nigdy nie pracowal w ksiegowosci, chce zobaczyc czy mu to bedzie odpowiadac i zdobyc szybka lecz wartosciowa kwalifikacje to AAT ma wtedy duza przewage nad ACCA i innym podobnymi. poza tym nie wszyscy chca robic kariere - sa ludzie ktorzy wola pracowac w ksiegowosci bez specjalnych stresow, na posrednim stanowisku, bo tak im wygodnie. ACCA do tego nie jest potrzebne.

tytul watku to jak zaczac prace w ksiegowosci, a nie jak uzyskac najlepsze kwalifikacje w tej profesji ;-)

a co do tych ludzi z pokonczonym AAT, co nie moga znalezc pracy - przyslij ich do mnie bo juz szukam od miesiecy... :-D
(ale oczywiscie samo AAT nie gwarantuje niczego, bo nie kazdy ma odpowiednie predyspozycje)

Jesli ktos skonczyl ksiegowosc w Polsce i zrobi nostryfikacje jak najbardziej bedzie sie to liczyc! Poza tym w UK wazniejsze jest doswiadczenie niz papierki - od tego chyba by nalezalo zaczac.
AAT jak juz wspomnialam to Vocational Qualification, a nie zadne profesjonalne. Po tym kursie nigdy nie bedziesz miec tytulu ksiegowego a jedynie Account Assistant or Trainee. Zeby miec tytul Accountant musisz skonczyc odpowiednie studia lub ACCA, CIMA. Nigdy poprzez doswiadczenie nie dostaniesz pelnego tytulu.

Zeby byc zwolnionym z 3 egzaminow z ACCA wystarczy skonczyc AAT. Jesli masz tylko srednie wyksztalcenie mozesz zaczac ACCA ale od najnizszego poziomu. Na ukonczenie ACCI jest 10 lat, a to w jakim czasie ja ukonczysz zalezy od Ciebie. Sesje sa w czerwcu i grudniu - przy kazdej sesji mozesz podejsc do max 4 egz. ACCA sklada sie z 12 egzaminow, po 9 jest batchelor, kolejne 3 daja Ci magistra. Jak ktos jest bystry to moze osiagnac kwalifikacje w 3 lata.

Proponowalabym ludziom, ktorzy nie maja pojecia o studiowaniu tutaj o nie zabieranie glosu 8-)

Zajsc wysoko w jednym zawodzie majac magistra w innym... hmm bardzo ciekawa teoria :-o

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,