MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Praca w ksiegowosci, jak zaczac?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 2 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kora78

Post #1 Ocena: 0

2011-07-25 18:20:56 (14 lat temu)

Kora78

Kobieta

Z nami od: 12-05-2011

Cytat:

2011-07-24 20:48:54, Rrrr napisał(a):
to juz nie weterynaria?

ehhh weterynaria musi poczekac (glownie ze wzgledow finansowych) a poki co zamierzam wreszcie zaczac pracowac bardziej w zawodzie, stad ten pomysl.
Zreszta praca ksiegowego to dobre pieniadze, ktore pozolilyby mi odlozyc sobie an studia -byle tylko checi nie braklo

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Rrrr

Post #2 Ocena: 0

2011-07-25 19:18:00 (14 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

ksiegowosc to dobre pieniadze, ale dopiero po kilku latach, bo bez kwalifikacji to na poczatek mozesz tylko pracowac jako asystentka (£16 -£20 tys, w Londynie wiecej), po 2 latach to ok £20 - £25 tys.

jako ksiegowa z doswiadczeniem £28 - £36 tys (w wiekszych firmach, np jednej z "big four", odpowiednio wiecej).

kiedys placili wiecej ale czasy sie zmienily...

jako doradca podatkowy £40 - £60 tys (i wiecej, w zaleznosci od spoecjalizacji - w tej chwili najwiecej kasy to VAT i transfer pricing). jak widac prawo podatkowe sie bardziej oplaca ;-)

[ Ostatnio edytowany przez: Rrrr 25-07-2011 22:42 ]

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-07-25 20:41:59 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

macadi

Post #4 Ocena: 0

2011-07-25 21:58:33 (14 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Byc moze zadam glupie pytanie ale bardzo mnie nurtuje - czy te kursy jednodniowe sa dla osób, które mają już wyksztalcenie w księgowości czy moze je zrobic kazdy a potem szukac pracy w tym zawodzie ? Logicznie rzecz biorąc to chyba sa dla osób, które znają sie na rzeczy, jesli tak to jakie trzeba miec podstawy - skonczone studia z matematyki czy moze matura wystarczy???

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #5 Ocena: 0

2011-07-25 22:17:04 (14 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Dobry Wujek, nie znalazlam. wlasnie pisalam na ten temat w tym watku dwa dni temu - ale mi net padl w trakcie i caly post szlag trafil. drugi raz juz mi sie nie chcialo pisac :-]

w kazdym razie jesli chodzi o wymagania na stanowisko asystenta (accounts assistant) to u mnie mniej patrza na doswiadczenie, a bardziej na kwalifikacje. tzn ktos bez doswiadczenia ale studiujacy AAT lub ATT (lub inne podobne) ma wieksze szanse niz osoba z jakims tam doswiadczeniem ale bez kwalifikacji.

kwalifikacje plus doswiadczenie oczywiscie maja przewage, ale nie w kazdej firmie i nie na kazde stanowisko. na nizsze stanowiska pracodawcy czesto wola przyjac osoby bez doswiadczenia, bo raz - moga im mniej placic, a dwa - doswiadczenie w innej firmie niekoniecznie pomaga w pracy, bo kazda firma jest inna.

do tego licza sie tez predyspozycje danej osoby - czyli trzeba lubic matematyke i najwazniejsze - trzeba miec tzw "attention to detail". w tej chwili mam dwoje tymczasowych asystentow (bo moja "druga po bogu" asystentka jest na urlopie) i wlos na glowie staje jak patrze na bledy jakie ci ludzie popelniaja, i to nie z braku umiejetnosci ale wlasnie z braku uwagi...

a ta uwaga sie zaczyna w momencie pisania CV i listu - czyli poprawny angielski, zero bledow, czyste (widzialam kilka poplamionych, pokreslonych lub z naderwanym rogiem!) i w miare inteligentnie napisane. bylam swiadkiem jak dyrektorka wrzucila bardzo dobre CV do kosza (dobre pod wzgledem kwalifikacji i doswiadczenia) bo dziewczyna w liscie przekreslila ostatnie zdanie i zamiast przepisac na czysto to wyslala ten pokreslony...

moze to komus pomoze. ale jak mi net znow padnie jak klikne na "wyslij" to trzeci raz juz nie bede pisac ;-)

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #6 Ocena: 0

2011-07-25 22:30:35 (14 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Cytat:

2011-07-25 21:58:33, macadi napisał(a):
Byc moze zadam glupie pytanie ale bardzo mnie nurtuje - czy te kursy jednodniowe sa dla osób, które mają już wyksztalcenie w księgowości czy moze je zrobic kazdy a potem szukac pracy w tym zawodzie ? Logicznie rzecz biorąc to chyba sa dla osób, które znają sie na rzeczy, jesli tak to jakie trzeba miec podstawy - skonczone studia z matematyki czy moze matura wystarczy???

macadi, nie ma jedno lub dwu dniowych kursow, ktore dadza Ci wystarczajace kwalifikacje do znalezienia pracy w ksiegowosci. w jeden lub dwa dni to najwyzej mozesz sie nauczyc obslugi oprogramowania, ale bez podstaw ksiegowosci sama znajomosc programu nic Ci nie da. chyba ze szukasz pracy jako trainee w jakiejs ogolnej firmie (np w financial department lub payroll department), a nie w biurze rachunkowym.

jak ktos juz ma kwalifikacje, to takie jedno dniowe kursy to strata kasy, bo obslugi programu mozna sie nauczyc w pracy.

a bardziej zaawansowane kursy Sage trwaja od 6 miesiecy do roku, w zaleznosci od tego ile godzin mozesz sie uczyc w tygodniu. te zaawansowane moga byc przydatne jesli z gory wiesz ze pracodawca wymaga czegos wiecej niz podstaw i bez takiego kursu mozesz nie dostac tej pracy.

[ Ostatnio edytowany przez: Rrrr 25-07-2011 22:34 ]

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-07-25 23:53:58 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-07-26 09:22:23 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-07-26 15:04:12 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #10 Ocena: 0

2011-07-26 23:53:37 (14 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Cytat:

2011-07-25 23:53:58, Dobry_Wujek napisał(a):

Rrr.
Ja jestem bardzo elastyczny. Potrafię się dopasować i spełnić wymagania o których napisałaś. Więc jak będę bezrobotny a oferta wciąż aktualna to odezwę się:))

CV długopisem bazgroliła?:-o:-?;-)

oferta pewnie bedzie jeszcze niejedna, jesli tylko spelniasz wymagania ;-)
moja kolezanka wlasnie odchodzi i teraz szukaja 2 x ksiegowy i 2 x asystent... poza tym firma sie bardzo szybko rozrasta wiec wiecznie kogos szukaja do pracy.

nie CV dlugopisem tylko list, takie wymaganie bylo :-D

[ Ostatnio edytowany przez: Rrrr 26-07-2011 23:55 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,