MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Powrot do Polski - czy ma sens?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 60.9 z 61 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 59.9 | 60.9 | ] - Skocz do strony

Str 60.9 z 61

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

wadus77

Post #1 Ocena: 0

2012-11-05 09:22:17 (13 lat temu)

wadus77

Z nami od: 24-09-2007

Moje rejony to Kujawsko-Pomorskie

Richmond: masz sluszne obawy, tez wolalbym nie sprawdzc co mnie czeka gdybym teraz odszedl z aktualnej pracy. Choc wiem, ze tu na razie mam w miare dobre mozliwosci rozwoju.

Projekt w jakim biore udzial jest dosyc innowacyjny, wiec mozna powiedziec, ze przecieram szlaki i jestem pionierem w tej dziedzinie. Dzieki temu licze, ze zdobede pewne umiejtnosci, ktore w przyszlosci beda cenione przez potencjalnych pracodawcow.

Co do pracy w IT faktycznie trafiaja sie rozmowy, na ktorych dziekuje sie ludziom bo ich oczekiwania finansowe sa czasami przesadzone, ale to sa ludzie z duzym doswiadczeniem i czasami nie do konca z umiejetnosciami, ktore sa potrzebne. np ktos z Cisco CCNP ni jak sie ma do oczekiwan firmy, za to ITIL expert juz tak.

Nasza firma nie jest typowym software house'm wiec dobry programista raczej tu nie bedzie szukal pracy tak samo jak i certyfikowany sieciowec. Wiec w sumie jak widzicie pojecie IT moye byc bardzo szerokie.

I taki moj wniosek: w Polsce w chwili obecnej dobra praca jest != od dobrej pracy w UK. Oj rzadko gdzie mozna wykazac, ze w Polsce bedzie lepiej.

W mim przypadku powrot do Polski zmusil mnie do zrezygnowania z planowania sobie wakacji w cieplych krajach, kupowania gadgetow typu iPad itp. Ale sa tez korzysci dla niektorych moze malo znaczace ale mi dajace duza satysfakcje z tego, ze jednak wrocilem.

[ Ostatnio edytowany przez: wadus77 05-11-2012 09:38 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2012-11-05 09:30:52 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Hm.. znaczy co maja zrobic ludzie z duzym doswiadczeniem? Zejsc na nizsze pensje czy po prostu wyjechac z Polski?

Tylko koszty utrzymania nie chca jakos spadac?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

wadus77

Post #3 Ocena: 0

2012-11-05 10:19:03 (13 lat temu)

wadus77

Z nami od: 24-09-2007

Z mojego doswiadczenia moge odpowiedziec na to pytanie jedynie w ten sposob:

Osoby z duzym doswiadczeniem w IT moga szukac pracy raczej tylko tam gdzie aktualnie tworzy sie nowa grupa, nowy dzial albo powstaje nowy projekt. Wtedy potrzebny jest zawsze ktos bardziej doswiadczony, a obecnie zatrudnieni nie sa w stanie przyjac nowego zadania.

Niestety wtedy firma 100 razy sprawdzi czy napewno jej sie oplaci zatrudnienie takiego czlowieka wiec rozmowy beda trudne i nie zawsze zakoncza sie oferta pracy. Nie sa wybierani najtansi ale ci, ktorzy od razu beda najuzyteczniejsi i z najmniejszym marginesem niewpewnosci czy dana osoba sie sprawdzi na stanowisku.

CO zostaje?:

- rozszerzyc obszar poszukiwania pracy na cala Polske - co wiaze sie z koniecznoscia przeprowadzki.

- mozolnym drazeniu rynku pracy (przykad: pracuje nas tutaj blisko 200 osob, a w miescie malo kto o nas slyszal choc juz firma funkcjonuje od prawie 2 lat i swoja siedzibe maja przy jednej z glownych ulic)

Do góry stronyOffline

Strona 60.9 z 61 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 59.9 | 60.9 | ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,