Richmond: masz sluszne obawy, tez wolalbym nie sprawdzc co mnie czeka gdybym teraz odszedl z aktualnej pracy. Choc wiem, ze tu na razie mam w miare dobre mozliwosci rozwoju.
Projekt w jakim biore udzial jest dosyc innowacyjny, wiec mozna powiedziec, ze przecieram szlaki i jestem pionierem w tej dziedzinie. Dzieki temu licze, ze zdobede pewne umiejtnosci, ktore w przyszlosci beda cenione przez potencjalnych pracodawcow.
Co do pracy w IT faktycznie trafiaja sie rozmowy, na ktorych dziekuje sie ludziom bo ich oczekiwania finansowe sa czasami przesadzone, ale to sa ludzie z duzym doswiadczeniem i czasami nie do konca z umiejetnosciami, ktore sa potrzebne. np ktos z Cisco CCNP ni jak sie ma do oczekiwan firmy, za to ITIL expert juz tak.
Nasza firma nie jest typowym software house'm wiec dobry programista raczej tu nie bedzie szukal pracy tak samo jak i certyfikowany sieciowec. Wiec w sumie jak widzicie pojecie IT moye byc bardzo szerokie.
I taki moj wniosek: w Polsce w chwili obecnej dobra praca jest != od dobrej pracy w UK. Oj rzadko gdzie mozna wykazac, ze w Polsce bedzie lepiej.
W mim przypadku powrot do Polski zmusil mnie do zrezygnowania z planowania sobie wakacji w cieplych krajach, kupowania gadgetow typu iPad itp. Ale sa tez korzysci dla niektorych moze malo znaczace ale mi dajace duza satysfakcje z tego, ze jednak wrocilem.
[ Ostatnio edytowany przez: wadus77 05-11-2012 09:38 ]