Str 58 z 61 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-02-01 12:37:52 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
clockwork_orang | Post #2 Ocena: 0 2012-02-01 12:40:58 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat: 2012-02-01 12:32:59, Van_Helsing napisał(a): 220 per day in Poland ? to jest ponad 1000 zl dziennie ![]() ![]() a co w tym dziwnego? jak ktos jest dobry i ma dobra historie zatrudnienia, to wiecej zarobi... ps. w 2002 dostawalem srednio 7.5k/mc. (tyle odbieralem z ZUS na zwolnieniu - wypadek w pracy), ale jak sie trafil miesiac ze szkoleniami, to ponad 10k wychodzilo plus tydzien wakacji w Finlandii czy Niemczech ![]() |
wadus77 | Post #3 Ocena: 0 2012-02-01 12:45:41 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-09-2007 |
Cytat: 2012-02-01 12:14:45, binus1 napisał(a): A moje pytanie jest takie.To dlaczego wyjechałeś do UK,czy wszystko to co piszesz nie mógłbyś osiągnąć w PL?Jakby wyglądały Twoje losy gdyby nie UK?.Gdyby Tony nie otworzył granicy to w jakim kraju byś osiągnął to co osiągnełeś?Wracasz z wiedzą i doświadczeniem z UK do PL,ciekawe kiedy zatęsknisz za tożsamością kraju który dał ci szanse na edukację(UK)- jak wrócisz to się odezwij. ![]() Studia skonczylem w Polsce, wyjechalem bo na ten czas w Polsce business IT byl jeszcze w powijakach. Teraz to co jest nasza slaboscia sprawilo rozwoj nearshoringu w Polsce. Dzieki temu mam obecna prace i napewno gdybym teraz konczyl studia tez dostalbym tu prace choc moze na nieco nizszym stanowisku, ale napewno gdybym mial taka szanse 8 lat temu nie zawahalbym sie. Anglia dala mi bardzo duzo, ale powoli sytuacja zmienia sie i w Polsce. (finase, ksiegowosc, IT) to sa sektory, w ktorych w perspektywie czasu bedzie coraz lepiej. Przynajmniej, o ktorych osobiscie mam jakas wiedze z racji pracy jaka wykonuje. Polska ma duzy potencjal, ktory jest marnowany przez nas samych. Ale za graniaca sa firmy, ktore potrafia myslec troche sprawniej i dlatego przenosza do nas wszystkie swoje dzialy. I to nie jest sytuacja incydentalna ale tendencyjna. Co do opieki medycznej? chcecie porownac GP do naszych polskich lekarzy? A co jezeli pechowo trafi sie komus praca gdzie oferuja prywatna opieke medyczna we wszystkich prywatnych klinikach w Polsce? (dla niektorych firm to nie jest az taki koszmarny koszt, a dla pracownikow mozliwosc spotkania sie z dowolnym specjalista bez skierowania... bezcenna ![]() Emerytury w UK nie sa az takie wysokie o ile sam nie placisz prywatnej. Anglia dla mnei byla swietnym inkubatorem, wiec nie mowie, ze jest be. Ale sytuacja w Polsce tez sie zaczyna zmieniac, to wszytko zalezy od tego co czlowiek potrafi i gdzie bedzie szukal. |
Post #4 Ocena: 0 2012-02-01 12:57:40 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2012-02-01 13:54:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2012-02-01 12:32:59, Van_Helsing napisał(a): Cytat: 2012-02-01 10:48:33, Richmond napisał(a): Wczoraj dostalam mailem oferte kontraktu IT w Poznaniu za £220 per day. Wiec zarobic sie da i wykorzystac wiedze tez. Tylko trzeba chciec tam byc ![]() 220 per day in Poland ? to jest ponad 1000 zl dziennie ![]() ![]() Praca 4 dni w tygodniu, wiec troche mniej niz liczysz. "My Poznan (Poland) based client are currently seeking an experienced Technical Consultant in a Windows environment with emphasis on VMware and Storage technologies. This role is to work 4 days a week. Scope of role: - Support installation of Cloud System Matrix, VMware &; Storage technical related tasks, Server migration experience P2V/VV using PlateSpin, Support any other Server consolidation onsite technical related queries. key skills: Expert Level Technical Consultant VMware skills / Virtualization skills - VCP experience - Configuration of vSphere (ESXi &; VCentre) Server Migration experience (Using PlateSpin) Blade Matrix experience (Training can be provided) Data Centre Consolidation experience required HP SAN Storage Experience - HP P6000 Enterprise Virtual Array (P6300) - Command view EVA10 &; Performance Advisor - HP B-Series FC Switches ? Storage Area Network (Training can be provided) This role is ideally suited to a local candidate who is looking for a rolling contract within a well respected company. Rate: circa £220 p/d" £220 per day to niska stawka za takie umiejetnosci w UK (min. £400), ale na Polske moze byc. Cytat: 2012-02-01 12:40:58, clockwork_orange napisał(a): Cytat: 2012-02-01 12:32:59, Van_Helsing napisał(a): 220 per day in Poland ? to jest ponad 1000 zl dziennie ![]() ![]() a co w tym dziwnego? jak ktos jest dobry i ma dobra historie zatrudnienia, to wiecej zarobi... ps. w 2002 dostawalem srednio 7.5k/mc. (tyle odbieralem z ZUS na zwolnieniu - wypadek w pracy), ale jak sie trafil miesiac ze szkoleniami, to ponad 10k wychodzilo plus tydzien wakacji w Finlandii czy Niemczech ![]() Jesli chodzi o zarobki w tej korpo w Polsce, to z tego co pamietam, to ok 2004r -24tys zl brutto zarabial dyrektor dzialu. Wiec taka stawke nie bylo jakos tak latwo osiagnac. Nie wiem jakie sa teraz zarobki w tej firmie, bo znajomi dyrektorzy rozeszli sie po innych firmach. Mowa o Warszawie, bo w innych miastach byly nizsze zarobki. Carpe diem.
|
|
|
Van_Helsing | Post #6 Ocena: 0 2012-02-01 14:26:28 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2007 Skąd: Gloucestershire |
No pieknie.. gdybym mial jeszcze takie umiejetnosci to pewne bym startowal do tej pracy
![]() Zycie jest sztuka wyboru - sir Adam 12/05/12
|
clockwork_orang | Post #7 Ocena: 0 2012-02-01 14:33:52 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat: 2012-02-01 13:54:03, Richmond napisał(a): Jesli chodzi o zarobki w tej korpo w Polsce, to z tego co pamietam, to ok 2004r -24tys zl brutto zarabial dyrektor dzialu. Wiec taka stawke nie bylo jakos tak latwo osiagnac. Nie wiem jakie sa teraz zarobki w tej firmie, bo znajomi dyrektorzy rozeszli sie po innych firmach. Mowa o Warszawie, bo w innych miastach byly nizsze zarobki. tyle, ze ja kontrakt podpisywalem w '97... startowalem od stawki bodajze 2.9k/mc (minus podatek) plus delegacje (chyba bylo cos 80zl/dzien plus wydatki) z gwarantowanym pokryciem inflacji, z 13'tka itp. skonczylem cos kolo 4.5k (150zl/dzien delegacji), bo przejeli francuzi i weszla ustawa kominowa (byle daleko poza widelkami) koles co przyszedl na identyczne stanowisko dostal pensje sekretarki 1.8k/mc... bez dodatkow |
darmund | Post #8 Ocena: 0 2012-02-01 15:25:16 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-01-2012 Skąd: Dartford |
Cytat: 2012-02-01 11:33:30, wadus77 napisał(a): Cytat: 2012-02-01 10:11:18, darmund napisał(a): Piszac to powinienes juz wiedziec po ktorej stronie barykady jestes , albo inaczej w ktorej Polsce . Fakt , tutaj jest forum i kazdy moze swoje opinie wyrazic , ale jak czytam Twoje posty to nie wiem dlaczego (staram sie byc pozytywnie do ludzi nastawiony ) ale az mnie skreca z wqfienia . Nie rozumiem dokladnie o co Ci chodzi, co az tak cie wqfia? O jakiej stronie barykady piszesz? Moze wyjasnie tylko, ze moje obecna praca jest zwiazana z sektorem service to business i tutaj sa calkiem przyzwoite stawki. A praca na produkcji to zupelnie inna historia. Ostatnio sam uczestniczylem w rozmowach rekrutacyjnych ludzi do pracy i to co oferuje firma,dla ludzi bez doswiadczenia, ze srednim angielskim i z podstawowa wiedza z IT z danego systemu sa to, wg mnie, conajmniej godne zarobki dla kogos kto dopiero bedzie zaczynal i nie ma jeszcze w tej branzy dosiadczenia. Napewno to jest znacznie wiecej niz minimalna krajowa. Zreszta, ja nikogo na sile nie na mawiam. Mi sie udalo i albo powineinem zaczac grac w lotto z moim szczesciem albo wcale nie jest az tak ciezko jak niektorzy z was uwazaja. Jezeli drazni kogos to, ze jestem zadowolony z powrotu to jego sprawa, nie chcesz wracac do Polski to nie zagladaj na ten topic. Ja staram sie tylko dac przyklad, ze ktos z wyzszym wyksztalceniem i zdobytym doswiadczeniem w UK jest w stanie wrocic do Polski i zyc wcale nie gorzej niz w UK. Oczywiscie to samo stanowisko w UK byloby duzo lepiej oplacone i zylbym moze na jeszcze wyzszym standardzie, ale lepsze jest wrogiem dobrego i pewnie czesc spalilaby mnie na stosie za to co teraz napisze ale mi, mojej zonie i synkowi zyje sie naprawde fajnie w Polsce! Bez nerwacji i nie bierz tego zbyt personalnie bo tak jak napisalem staram sie byc pozytywnie nastawiony (m.in. zasluga zycia tutaj ) , mozesz mi nie wierzyc , ala czuje w duszy jakies zadowolenie ze udalo sie Tobie znalezc w Polsce dobra prace , ze wszystkie Twoje posty przepelnione sa jakims optymizmem , ale napisalem rowniez ze to jest forum i ze kazdy moze wyrazic swoja opinie byle w sposob cywilizowany . |
wadus77 | Post #9 Ocena: 0 2012-02-02 09:26:53 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-09-2007 |
Dzieki wszystkim, za mile slowa!
Mam nadzieje, ze wszystkim wszystko sie pouklada czy to w Polsce czy w UK. Zycze Wszystkim aby byli szczesliwi tam gdzie teraz sa ![]() |
Milo_W | Post #10 Ocena: 0 2012-02-05 20:05:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 29-05-2011 Skąd: jeszczeżadne |
wadus77 jedna errata... potencjał tego kraju nie jest marnowany "przez nas samych". Marnują go skorumpowane sk...ny, którzy zadomowili się w kluczowych dziedzinach (i polityce).
Zachodnie firmy mają preferencyjne warunki, w dodatku rządy w Polsce (nie mylić z rządami polskimi, bo takich nie widziałem) pilnują, aby Kowalski miał przesrane w życiu, by był murzynem dla zachodnich firm. A te tysiące, dziesiątki tysięcy złotych, to jest jednak ewenement. Rzeczywiście, po paru latach w UK, obwarowany doświadczeniem, certyfikatami, można startować. Śmiem twierdzić, że przy identycznym opisie stanowiska na takim pracuj.pl na rozmowie by wyszło, że do zarobienia jest może 4-5-6 tysięcy netto góra, może w Wawie 6-7. |