Wiecie co my tu wszyscy dywagujemy, kalkulujemy i zgadujemy.
Iile trzeba zarabiac aby godnie zyci w PL? Raczej trzeba zadac pytanie z czego mozecie zrezygnowac aby zyc w Polsce?
Bo napewno bedzie z czegos zrezygnowac trzeba, ja sie nie ludze nawet. Wiem, ze bedzie mi trudniej, ale bez przesady. Nie pale mostow za soba, moje doswiadczenie i wiedza jest ze mna. Ale tez nie nastawiam sie, ze jak cos nie wyjdzie to wracam do UK.
Marku czasasmi zadajesz naiwne pytania, ile trzeba aby zyc w PL.
Nikt nie odpowie Ci na to pytanie bo nikt nie wie co siedzi w twojej glowie czego oczekujesz od zycia co cie cieszy a co nie.
Jak wspominalem wczesniej, zastanow sie bez czego moglbys zyc, co jest Ci niezbedne aby cieszyc sie zyciem. Polska jest ubozsza od UK czy Irlandii (1.5 mln ludzi zarabia minimalna krajowa okolo 1400 zl brutto!) Nie mowie juz o bezrobotnych.
Mi osobiscie 7000 brutto wystarczyloby aby zyc w Polsce ale moze Tobie nie wystarczy? Bo wszystko zalezy, w jakim miescie bedzie ta praca, czy bedziesz mial tam znajomych, rodzine itp.
I dlaczego szukasz informacji jak sie zyje w PL na forum MW? ja w ostatnim miesiacu w Polsce bylem 3 razy. W ciagu jednego dnia mialem rozmowy w Toruniu i Bydgoszczy. Na lotnisku gdy wracalem do UK dzwonili do mnie z innej firmy aby mie umowic na rozmowe musialem juz odmowic bo nie dawalem rady. Ale te rozmowy daly mi wiecej niz nie jedno forum czy artykul. Moje doswiadczenie i wiedza nie pomoze Ci w podjeciu decyzji bo to sie dotyczy mojej sytuacji zyciowej i moich oczekiwan.
Wez sprawy w swoje rece, zacznij umawiac sie na rozmowy, postaw sobie jakies minimalne warunki i sie tego trzymaj i szukaj okazji, ja nie musialem dlugo czekac ale mi sie po prostu poszczescilo.
Tylko, ze nigdy by sie to nie stalo gdybym nie probowal, i to chce Ci doradzic Marku: wez sprawy w swoje rece

i sam czuwaj nad wszystkim i dzialaj!