MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Powrot do Polski - czy ma sens?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 61 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 59 | 60 | 61 ] - Skocz do strony

Str 3 z 61

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krunschwitz

Post #1 Ocena: 0

2011-06-23 20:34:59 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Dlatego właśnie sugerowałem zmianę wyspy;-)
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #2 Ocena: 0

2011-06-23 20:50:49 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #3 Ocena: 0

2011-06-23 20:58:18 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Oj tak.Londyn jest kosmicznie drogi.Wiem coś o tym...
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

defcon1

Post #4 Ocena: 0

2011-06-23 21:03:51 (14 lat temu)

defcon1

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2010

Cytat:

2011-06-23 17:31:21, ChrisCov napisał(a):
Cytat:

2011-06-23 16:20:27, Marek_29 napisał(a):
wynagrodzenie w mojej firmie na tym lub podobnym stanowisku wynosi 18-24k rocznie. w innych firmach mozna liczyc nawet na 30k rocznie.

To mnie zasmuciłeś. Robię właśnie kurs MSc Network Computing i zastanawiam się po co mi on, skoro w tej chwili przy pracy fizycznej (nie takiej ciężkiej znowu) zarabiam trochę powyżej Twojej pensji. Nie jestem w żaden sposób doświadczony, ani zaawansowany, nie mam też także pozastudyjnych certyfikatów, jak Ty. Może życie w Irlandii Północnej jest tańsze, ale tu taka pensja to żadna rewelacja. Skończę studia i co mi po nich? Dostane 17k brutto albo i nie? Ciekawe z czego bym dom spłacał :-?:-Y

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ChrisCov</i> 23-06-2011 17:32 ]

Po studiach nie bedziesz zarabial kokosow ale dzieki nim bedziesz mial mozliwosc wejscia w branze, w ktorej zaczniesz sie rozwijac. Zobaczysz roznice miedzy teoria i praktyka, zaczna sie szkolenia i certyfikacje i jesli bedziesz dobry w tym co robisz to szybko zaczniesz zarabiac dobre pieniadze. Studia w IT to cos co procz wiedzy daje Ci wieksze prawdopodobiewnstwo przejscia sita rekrutacyjnego jednak od Ciebie zalezy jak dobry wbedziesz w swojej dziedzinie (czyli ile bedziesz zarabial)
Pozatym przy widelkach zarobkow zazwyczaj oferuja cos po srodku no chyba ze rzeczywiscie nie masz doswiadczenia i nie masz duzych kwalifikacji.

Co do certyfikatow to sa certyfiaty i certyfikaty nie liczy sie ilosc ale ich jakosc. Choc z drugiej strony czesto HR stawia na rowni kompletnie lameskie certy oraz takie do ktorych naprawde trzeba cos wiedziec. Wiec roznie z tym bywa

A jak nie to zawsze mozesz isc na IT managera oni zazwyczaj nie maja za bardzo pojecia o technologi i IT a dosc dobrze zarabiaja hahahah
"These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"

Do góry stronyOffline

Strona WWW

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2011-06-23 21:52:03 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Czytam i momentami oczom nie wierze ;).
Raz, IT support ma na ogol widelki do 25k rocznie ( czasami dodatkowe benefity, typu autko, ubezpieczenie). Wyzsze zarobki wiaza sie z zakresem obowiazkow, szersza wiedza, odpowiedzialnoscia.
Kryzys tez odrobine popsul rynek pracy, sporo ludzi z IT w sektorze publicznym polecialo na bruk i poluja na nowe pozycje.
Poza tym zdarza sie, ze poczatkowo oferta srednio atrakcyjna finansowo, calkiem fajnie zaczyna wygladac pod innymi wzgledami.

W porownaniu do Pl, nadal chyba korzystniejsze sa warunki pracy, latwiej trafic na fajny zespol, mozliwosci pracy zdalnej.
Co do powrotu, mozna najpierw wyslac kontrolnie pare cv i zobaczyc, co warte sa realne propozycje...
Jednoczesnie moze sie okazac, ze wspomniane 7000PLN na glowe niekoniecznie znajdzie sie w ksiegowosci, a relacje kosztow utrzymania do zarobkow beda mniej korzystne niz w Irlandii czy UK, pomijam kwestie dostepu do technologii i mozliwosci rozwoju.
Jako ciekawostka z opowiadan znajomych sieciowcow i informatykow, w PL jest dosc znaczna centralizacja duzych firm, znaczenie maja glownie oddzialy warszawskie, a przecietne zarobki sa na poziomie 3500-5000PLN (brutto). Jeszcze niedawnoza duze wymagania i prace w IT security w Sz-nie oferowano do 2500-3000PLN...

Co do certyfikatow, z reguly jest pula takich cenionych w calym swiatku IT, np. Cisco, Microsoft itp.
Natomiast nie widzialam IT manager bez duzych umiejetnosci nie tylko w swojej dzialce zawodowej, czesto tak rewelacyjnie nie zarabiaja (za to bonusy wyzsze ;) ), ba, mam farta do manager z prawdziwego zdarzenia, z niezla umiejetnoscia zarzadzania ludzmi i planowania, tacy tez sie trafiaja, chyba czesciej niz w Pl ;).

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 23-06-2011 21:53 ]

Do góry stronyOffline

defcon1

Post #6 Ocena: 0

2011-06-23 22:41:51 (14 lat temu)

defcon1

Mężczyzna

Cytat:

2011-06-23 21:52:03, karjo1 napisał(a):
W porownaniu do Pl, nadal chyba korzystniejsze sa warunki pracy, latwiej trafic na fajny zespol, mozliwosci pracy zdalnej.
Co do powrotu, mozna najpierw wyslac kontrolnie pare cv i zobaczyc, co warte sa realne propozycje...
Jednoczesnie moze sie okazac, ze wspomniane 7000PLN na glowe niekoniecznie znajdzie sie w ksiegowosci, a relacje kosztow utrzymania do zarobkow beda mniej korzystne niz w Irlandii czy UK, pomijam kwestie dostepu do technologii i mozliwosci rozwoju.
Jako ciekawostka z opowiadan znajomych sieciowcow i informatykow, w PL jest dosc znaczna centralizacja duzych firm, znaczenie maja glownie oddzialy warszawskie, a przecietne zarobki sa na poziomie 3500-5000PLN (brutto). Jeszcze niedawnoza duze wymagania i prace w IT security w Sz-nie oferowano do 2500-3000PLN...

Tu sie zgodze w 100%. W Pl mniejsze pianiadze, dostep do nowych rozwiazan i technologi o wiele lepszy w UK.

BTW zarobkow w IT security w PL i UK to nie ma wogole o czym mowic. W PL to sa jakies smieszne kwoty.
"These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2011-06-23 22:46:55 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2011-06-23 22:41:51, defcon1 napisał(a):
BTW zarobkow w IT security w PL i UK to nie ma wogole o czym mowic. W PL to sa jakies smieszne kwoty.

Zalezy gdzie i jakim kto jest specjalista (PL).Zreszta to jak ze wszystkim. Zawsze sa dobrzy specjalisci sporo zarabiajacy i reszta, w kazdym kraju i w kazdej dziedzinie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

defcon1

Post #8 Ocena: 0

2011-06-23 22:53:14 (14 lat temu)

defcon1

Mężczyzna

Cytat:

2011-06-23 22:46:55, Richmond napisał(a):
Cytat:

2011-06-23 22:41:51, defcon1 napisał(a):

Zalezy gdzie i jakim kto jest specjalista (PL).Zreszta to jak ze wszystkim. Zawsze sa dobrzy specjalisci sporo zarabiajacy i reszta, w kazdym kraju i w kazdej dziedzinie.

Tak zdazaja sie wyjatki ale ogonie stawki w IT security w UK sa po prostu o niebo lepsze. Nie wspominajac o wielkosci tego rynku i zapotrzebowaniu na takie uslugi.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

SiwyZmc

Post #9 Ocena: 0

2011-06-24 05:23:39 (14 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

Cytat:

2011-06-23 19:49:53, Marek_29 napisał(a):
Jezyka niemieckiego uczylem sie w Liceum, wiec moja wiedza jest bardzo podstawowa;) Tak naprawde to nie chcemy juz sie blakac po Europie. Chcielibysmy wrocic do Polski.

I to mi sie podoba:-W:-) Moze nie zarobisz az tak wiele (choc zycze Ci najlepszego) ale zawsze bedziesz u siebie a nie jako euro-sierota ;-) Moja rada zwijaj sie do siebie:-W Z takimi papierami napewno nie zginiesz.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-06-24 07:43:32 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 61 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 59 | 60 | 61 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,