MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 36 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 34 | 35 | 36 ] - Skocz do strony

Str 8 z 36

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

czarnaelka

Post #1 Ocena: 0

2011-06-10 10:50:35 (14 lat temu)

czarnaelka

Kobieta

Z nami od: 12-07-2010

Cytat:

2011-06-10 10:39:04, machupikachu napisał(a):
czy ktos sie czuje zlodziejem czy nie to nie jest istotne..lecz to ze popelnil przestepstwo i musi za to beknac i tu nieusprawiedliwia go to ze bylo to 10 czy 5 lat temu..Kazdego dnia ma te swiadomosc ze jest winny i scigany ,a to zadne usprawiedliwienie ze po tylu latach go zlapali i np:zalozyl rodzine itp..i juz nic nieukradl itp.
Daltego (jak juz ktos napisal wyzej)trzeba zalatwiac takie sprawy za wczasu ,albo odsiedziec albo prawnika wynajac zeby sprobowal odkrecic..a nie zyja tacy z dnia na dzien jak "rambo" i mysla ze to im kolo nosa przejdzie,zakladaja rodziny a po 10 latach tragedia wielka bo zatrzymali do odsiadki!!!

[ Ostatnio edytowany przez: <i>machupikachu</i> 10-06-2011 10:39 ]

Kto robi tragedie bo raczej nie ja....tak jak juz pisalam wyzej skoro sobie przeskrobal to odpokutuje.A prawo by kochac i byc kochanym ma kazdy,chyba ze od razu wsadzajmy wszystkich przestepcow i pseudo przestepcow do lochow badz wywiezmy na Sybir.Niech zdychaja bo w zyciu zbladzili.
naturalna wibracja nie zabija...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

machupikachu

Post #2 Ocena: 0

2011-06-10 11:01:47 (14 lat temu)

machupikachu

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 06-06-2011

Ja to napisalem ogolnie ze taka historia przytrafia sie prawie kazdemu sciganemu!Nie chodzi tu o ciebie!!Chyba oczywiste jest ze jak ktos odbebni swoje i sie "nawroci" to ma prawo zyc normalnie!..ale jezeli swiadomie sie ukrywa to czy sie zakocha czy zalozy rodzine nieusprawiedliwia go do tego zeby mu te kare anulowac!!Jest prawo(nagiete ale jest) i trzeba sie tego stosowac i miec swiadomosc tego ze jak sie popelnia przestepstwo to trzeba bedzie za to beknac!!!Co to by bylo jak by nikogo za przewinienia nie karali ??no wlasnie...Napisalas swoje i ja swoje i tyle dla mie to koniec tematu!
Szkoda ze mózgu niemozna wyprać pralce:)

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #3 Ocena: 0

2011-06-10 15:48:32 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2011-06-09 23:28:27, marcinb napisał(a):
Ciupek,

Prawo jest prawem. Odpokutowac za czyny trzeba. A zlodziej, ktory parafrazuje chrzescijanskie powiedzenie - ...niechaj pierwszy rzuci kamieniem... - dokonuje zwyklej manipulacji.

Co do oglnej moralnosci i zarzutow, ze wszyscy kradniemy, a przynajmniej czesc nas - takie stwierdzenie nie usprawiedliwia nikogo, co wiecej brzmi ono jak wytlumaczenie ucznia podstawowki, ze nie zrobil pracy domowej bo Zenek tez nie zrobil, wiec nie wolno go karac.

Widzisz Marcin nie zrozumiałeś mojego przesłania.Wbrew temu co myślisz nie sądze że mi wolno kraśc bo inni kradną.
Chodziło mi tylko o to żeby tzw. prawilniacy zanim rzucą się z ocenianiem męża Czarnejelki zastanowili się czy przypadkiem nie powinni tęż garować z tego samego artykułu.
Jeżeli ktoś posiada nieruchomośc w PL czy gdziekolwiek indziej a tutaj przyczynił się do niekorzystnego rozporządzenia majątkiem przez council w UK powinien leżeć w tej samej celi co bohater tego tematu.Jeżeli ktoś pomimo pracy na czarno doi benefity łamie ten sam artykuł KK.
Uwierz mi że jestem w stanie wytknąć palcem osoby które kradną tak jak mąż Czarnejelki a chca uchodzić za prawilniaków i gdyby mogli ucinali by łapy innym złodziejom....
Żeby nie było że ja jestem krystalicznie czysty...Mam swoją listę "grzeszków" i gdyby mnie udupili leżałbym jak długi.Pomimo że fizycznie nie ukradłem nic odkąd sięgam sięgam pamięcią to nie mówie wcale że szanuję prawo i nigdy go nie łamię.

Na koniec jeżeli ja dokonuję manipulacji mówiąc że kto bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem to z jakim moralnym kacorem muszą żyć ci wszyscy prawilniacy o których wspomniałem a w co drugim temacie o benefitach czy domach z councilu robią syf że az furczy?

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #4 Ocena: 0

2011-06-10 16:16:47 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Jeszcze w kwestii wyjaśnienia.Też uważam je jak ktoś ma swoje do odleżenia to powinien zostać doprowadzony w celu odbycia kary,tylko żeby to jakoś miało ręce i nogi....
Jeżeli ktoś się nie ukrywał to dlaczego akurat po 10ciu latach się komuś o nim przypomniało?.
Facet coś przekręcił i z jakichś dziwnych powodów go nie poholowali od razu.Wyjechał za granicę zglosił swój pobyt w odpowiednich instytucjach (wyrabiając HO choćby),Aplikował o mieszkanie socjalne (to chyba nie jest ukrywanie się)....
Nagle sobie ktoś o nim przypomina....Może jakiś prokurator przeglądając NK zobaczył że jeździ lepszym autem od niego i żal mu dupę scisnął.
Co innego gdyby jak ileś osób które znam osobiście kitrał się pod cudzym nazwiskiem HO miał na kogoś innego,konto w banku na kogoś innego...Takiego powinni zawinąć bez dwóch zdań.Ale siedzenie na dupie przez dekadę to (nie wiem do końca jak to nazwać) nieudolność,rażące zaniedbanie tudzież tumiwisizm służb odpowiedzialnych za skazanie i doprowadzenie do aresztu "złodezieja". Chyba nikt nie będzie próbował wmawiać że banda nieudaczników a co za tym idzie ZŁODZIEJI którzy poprzez niewykonywanie czynności za które pobierają pensje przyczyniając się tym samym do niekorzystnego rozporządzania mieniem państwowym (PRZYPOMINAM TEN SAM ARTYKUŁ KK )czyli de facto okradają moją matkę ojca brata i resztę rodziny których nie będe tu wymieniał.

Przypominam raz jeszcze złodziejto nie tylko ten który fizycznie wziął coś i ukradł coś komuś innemu.
Złodziejem jest również glina biorący w łapę za przymykanie oka na dokonywanie przestępstwa (za te pieniądze ktoś inny by mógł pracować sumiennie).Złodziejem jest polityk pierdzący w stołek który nie dosyć że nie robi nic pożytecznego dla kraju i społeczeństwa które reprezentuje kradnąc pensję za którą mógłby ktoś odpowiedni tą funkcję pełnić.Pospolite złodziejstwo którego dopuszczają się politycy rozkradając wszystko co jeszcze ukraśc sie da tym razem pominę(na czele z "nieświętej pamięci" byłym prezydentem który okradł swoich Rodaków żeby swojemu kumplowi Rydzykowi sprezentować trochę grosza na odwierty).

Jakoś tych złodzieji się nie wytyka palcami nie robi się zadymy zeby ich wszystkich porozliczać i pozamykać.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-06-10 16:38:45 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zuzame

Post #6 Ocena: 0

2011-06-10 16:43:40 (14 lat temu)

zuzame

Kobieta

Z nami od: 05-01-2010

Cytat:

2011-06-10 16:38:45, pmarcys1 napisał(a):
Czyli ze wszyscy sa zlodziejami?
Nawet teraz piszac ten post, poniewasz zajmuje sie inna rzecza niz praca za ktora otrzymuje wynagrodzenie, czyli kradne czas mojego pracodawcy a tym samym jego pieniadze jestem zlodziejem?

Tak I ja tez wlasnie to robie :-]

Do góry stronyOffline

czarnaelka

Post #7 Ocena: 0

2011-06-10 16:50:17 (14 lat temu)

czarnaelka

Kobieta

Z nami od: 12-07-2010

moze przypomne bo pewnie nie wszyscy zaglebiaja sie w linki ,ktore ktos wczesniej tu wrzucil na temat smiesznych podstaw ekstradycji,ze moj maz nie ukradl a wystawil falszywe zaswiadczenie by kumpel mogl wziasc szkielko na raty bo nie mial gotowki ...i z tego tytulu ma problemy. Zle ,ze to zaniedbal ,ale to juz tylko on moze pluc sobie z tego powodu w brode..
Aa i nie jest zlodziejem...bo zysku mial tyle co w pysku!!

Ciupek zrozum w koncu ,ze uzytkownicy MW To ludzie bez skazy co to nigdy olowka z Argosu nie zawineli a kto sie tych czynow dopuscil to juz ich w oczach przestepca.Skad wiec te tysiace,ktore zgarnia policja kazdego roku z UK skoro tutaj wszyscy zyja zgodnie z prawem...??pomylki??
Na bank gdzies wsrod nas sa zony,siostry,znajomi badz sami "poszukiwani" przez polski system za mniejsze lub wieksze wybryki w przeszlosci tylko z celow wiadomych nikt tu sie nie odezwie...Ja sie odwazylam a wlasciwie bez roznicy mi bylo jakiego typu komentarze sie posypia no i zostalam dziewczyna przestepcy ,w domyslach co niektorych z podobnym bagazem a moje jedyne w zyciu przewinienie jest takie ,ze "lobuza spotkalam bo kochalam".Zabrali mu prawo do wolnosci,ale nie do milosci....
naturalna wibracja nie zabija...

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #8 Ocena: 0

2011-06-11 01:19:51 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2011-06-10 16:38:45, pmarcys1 napisał(a):
Czyli ze wszyscy sa zlodziejami?
Nawet teraz piszac ten post, poniewasz zajmuje sie inna rzecza niz praca za ktora otrzymuje wynagrodzenie, czyli kradne czas mojego pracodawcy a tym samym jego pieniadze jestem zlodziejem?

A jak myślisz? nie okradasz szefa w tym momencie?
Jeśli jesteś taki prawilniak to wylicz ile czasu dziennie spędzasz w pracy na necie (MW FB) spisz na kartce i zanieś szefowi żeby Ci z uposażenia odciągnął.Po tym wszystkim możesz mówić że jesteś prawilniak

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #9 Ocena: 0

2011-06-11 01:33:02 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2011-06-10 16:50:17, czarnaelka napisał(a):
moze przypomne bo pewnie nie wszyscy zaglebiaja sie w linki ,ktore ktos wczesniej tu wrzucil na temat smiesznych podstaw ekstradycji,ze moj maz nie ukradl a wystawil falszywe zaswiadczenie by kumpel mogl wziasc szkielko na raty bo nie mial gotowki ...i z tego tytulu ma problemy. Zle ,ze to zaniedbal ,ale to juz tylko on moze pluc sobie z tego powodu w brode..
Aa i nie jest zlodziejem...bo zysku mial tyle co w pysku!!

Ciupek zrozum w koncu ,ze uzytkownicy MW To ludzie bez skazy co to nigdy olowka z Argosu nie zawineli a kto sie tych czynow dopuscil to juz ich w oczach przestepca.Skad wiec te tysiace,ktore zgarnia policja kazdego roku z UK skoro tutaj wszyscy zyja zgodnie z prawem...??pomylki??

No są bez skazy....hehe a my to zwykłe złodziejaszki.Ty też haha związałaś się ze złodziejem a jak już jakis prawilniak zauważył "swój do swojego ciągnie" :-]
Aż dziw że razem was nie deportowali...tyle lat ukrywałaś groźnego zbiega a wszyscy wokół nic tylko żyją zgodnie z prawem kantując ile się da council, Child tax credit office,szefów (pykając na MW w godzinach pracy)i bez końca cisnąc Ci z jakim to bandziorem się związałaś i jeszcze masz pretensje.Pewnie niejeden już się skapnął (pod warunkiem że czyta forum ze zrozumieniem) że Twój mąż miał już "przygodę" z ZK...

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-06-11 04:01:05 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 36 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 34 | 35 | 36 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,