MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 36 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 34 | 35 | 36 ] - Skocz do strony

Str 7 z 36

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

amazingviolet

Post #1 Ocena: 0

2011-06-09 21:50:43 (14 lat temu)

amazingviolet

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 29-09-2009

Cytat:

2011-06-09 21:20:52, czarnaelka napisał(a):
a czy to wazne czy ciut przed czy ciut po ,nie o moim durniu ten temat a ogolnie o holowaniu przestepcow:D
wszyscy kibice to kibole a wsystkie wystepki to przestepstwa i tego sie trzymajmy;)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>czarnaelka</i> 09-06-2011 21:22 ]

No ale to już jest wstrętne z twojej strony.
Kim dla ciebie jest ten "dureń"?...
A może on potrzebuje teraz twojego wsparcia a nie udzielania się na forum i to w takim stylu...?
Pomijając ogół dyskusji (temat nawet ciekawy dość) to jesteś zwyczajnie chamska w stosunku do niego.
Fu

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

czarnaelka

Post #2 Ocena: 0

2011-06-09 22:05:41 (14 lat temu)

czarnaelka

Kobieta

Z nami od: 12-07-2010

Cytat:

2011-06-09 21:50:43, amazingviolet napisał(a):
Cytat:

a czy to wazne czy ciut przed czy ciut po ,nie o moim durniu ten temat a ogolnie o holowaniu przestepcow:D
wszyscy kibice to kibole a wsystkie wystepki to przestepstwa i tego sie trzymajmy;)

A może on potrzebuje teraz twojego wsparcia a nie udzielania się na forum i to w takim stylu...?
Pomijając ogół dyskusji (temat nawet ciekawy dość) to jesteś zwyczajnie chamska w stosunku do niego.
Fu
A co mam plakac jak mi teraz ciezko i ze moj kochany niewinny?Mam zdrowe podejscie do tej calej sytuacji bo bylam na nia przygotowana...skoro zasluzyl na kare to ja poniesie- proste.Nie mam zwyczaju uzalania sie nad soba i szukania pocieszenia wsrod nieznanych mi osob....
Nie udzielaj mi rad kolezanko bo nie jestes w mojej sytuacji...no chyba ze bylas:P i dla wsparcia swojego ukochanego warowalas pod wiezieniem...bo ja nic oprocz czekania zrobic nie moge.

[ Ostatnio edytowany przez: czarnaelka 09-06-2011 22:06 ]

naturalna wibracja nie zabija...

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-06-09 22:15:39 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #4 Ocena: 0

2011-06-09 22:20:06 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2011-06-09 21:48:23, Adacymru napisał(a):
Wydawac by sie moglo, ze czujesz sie z tego przynajmniej dumny, a ktos kto probuje zmienic to kim byl powinien byc za to gnebiony???:-o
Czy to jakas odwrocona psychologia- niezaleznie jak zmienilo sie moje zycie, jak bede glosic ze jestem zlodziejem, to nie musze sie martwic, ze ktos mi wypomni tego co kiedys zrobilem.

Jak z drugiej strony nie wspomne ze kiedys bylem zlodziejem, bo przeciez zmienilem swoje zycie zupelnie, to ktos mnie moze sprowadzic na ziemie, wypomniec mi, i wtedy pomysli o mnie gorzej. Jak sie sam przedstawie jako zly, to nikt mi nie moze zrobic nieprzyjemnosci mowiac ze jestem, bo sam to mowie.

Przeciez zapewne jest wiele innych stron twojej osobowosci, z jakich moglbys byc bardziej dumny, duzo bardziej pozytywnych rzeczy w zyciu dokonales zapewne.

Otóż nie jestem dumny z tego że karadłem,ale nie jestem na tyle obłudny żeby teraz po takich samych jak ja jeździć...
Podam Ci przykład; Wyjęli mi kiedyś grajka z auta.Fqurfiłem się i to ostro,ale nie o to że mi go wyjęli...o to że patałachy nie umiały starej Jetty otworzyć i mi śrubokrętem zamek rozdłubali i nie można go było zamykać kluczykiem.Jeżeli ktoś mnie okrada mam pretensje do siebie że jakiś cwaniak był cwańszy ode mnie:-]

Zapewne jest też sporo rzeczy i dokonań z których jestem dumny,ale nigdy nie zapominam że kiedyś kradłem a póki żyje to nie mogę zagwarantować że nic już nigdy nikomu nie ukradne....
To jakby alkoholik zapierał się ze nigdy już nie łyknie.

Troszkę mnie Ada rozszyfrowałaś i pewnie wiesz już doskonale skąd u mnie tyle nienawiści do policji,polityków i innych szuj które kradną wiecej niż ja kiedykolwiek nakradłem i nakradne a w oczy ludziom wmawiają że są nieskazitelni....
Policjantów z mojego miasta to mógłbym z nazwisk i imion trzaskać za co ile biorą....

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #5 Ocena: 0

2011-06-09 22:23:11 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2011-06-09 21:50:43, amazingviolet napisał(a):
Cytat:

[ Ostatnio edytowany przez: <i>czarnaelka</i> 09-06-2011 21:22 ]

Fu
A nie przyszło ci do głowy że ten "dureń" mógł sam o sobie tak powiedzieć a Czarnaelka powtórzyła jego słowa?
Nie pytaj mnie skąd to wiem bo i tak nie zrozumiesz....

Do góry stronyOffline

czarnaelka

Post #6 Ocena: 0

2011-06-09 22:44:14 (14 lat temu)

czarnaelka

Kobieta

Z nami od: 12-07-2010

Cytat:

2011-06-09 22:15:39, ironiusz napisał(a):
Cytat:

2011-06-09 21:50:28, czarnaelka napisał(a):
W takim razie co lub kogo tolerujesz badz lubisz?Pewnie tylko siebie...
Co temat to Ironiusz i jego nieskazitelnie czysta postac...;D

Twoja nieskazitelnie czysta postac pojawila sie w watku o kibolach. Pod sam koniec, kiedy "kulturalnie" zaczelas bronic swojego meza ...
Ktory z twojego konta korzystal.
Goscinnie.

Niedaleko pada jablko od jabloni, a ludzie sie dobieraja na zasadzie pozyczmi swoj dres ...

Co do ironiusza, to sie nie przejmuj - moje zasady, nie musza byc waszymi ...
;)

Ja nieskazitelna?Coz za bledne spostrzezenie,prosty ze mnie czlowiek ,z prostym mysleniem....co nie znaczy ,ze z gorszym.Zauwaz,ze nie ma mnie w kazdym temacie ,nie jestem wszechwiedzaca,zgryzliwa tym bardziej jesli nie mam powodow..

stwierdzenie ,ze niedaleko pada jablko od jabloni nietrafione ,fakt kilka wiosen starszy ale nie tatus:P
Watpie bys byl ekspertem w stosunkach damsko-meskich wiec zachowaj swoje kulawe domysly dla siebie....
naturalna wibracja nie zabija...

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #7 Ocena: 0

2011-06-09 23:28:27 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Ciupek,

Prawo jest prawem. Odpokutowac za czyny trzeba. A zlodziej, ktory parafrazuje chrzescijanskie powiedzenie - ...niechaj pierwszy rzuci kamieniem... - dokonuje zwyklej manipulacji.
To tak jakbys bedac w sadzie, oskarzony o zabojstwo swoich rodzicow, poprosil o lagodny wymiar kary bo jestes sierota.

Chlopak Czarnej popelnil przestepstwo, wyjechal do UK, PL upomnialo sie o niego i UK dokonalo ekstradycji. Kara jest i trzeba sie z tym pogodzic, tak jak ofiara musiala pogodzic sie z utrata dobytku.
Z drugiej strony, chlopak Czarnej mial 10 lat zeby zadoscuczynic pokrzywdzonemu. Nikt mu tego nie bronil, a pewnie rozwiazaloby to problem a przynajmniej zlagodzilo wyrok.

A wracajac do dyskusji - przestepcow trzeba lapac i karac, prawa nalega przestrzegac a niezyciowe przepisy zmieniac. O to ostanie mozemy sie sami starac. Ale stosowanie samemu wlasnych interpretacji prawnych moze rpowadzic do linczowania podejrzanych albo i do anarchi. Dlatego proponuje trzymac si etakiego prawa jakie jest, pilnowac swego i nie siegac po cudze.

Co do oglnej moralnosci i zarzutow, ze wszyscy kradniemy, a przynajmniej czesc nas - takie stwierdzenie nie usprawiedliwia nikogo, co wiecej brzmi ono jak wytlumaczenie ucznia podstawowki, ze nie zrobil pracy domowej bo Zenek tez nie zrobil, wiec nie wolno go karac.

Mysle, ze trzeba po prostu zachowac sie z honorem, o ktorym jeden z forumowiczow rozpisywal sie jakis czast temu na nieco innym watku. Przyjac na klate wyrok, swoje odpokutowac i zadoscuczynic za przestepstwo.
Inaczej to nie honor a frajerstwo. Jak sie mowi A trzeba tez umiec powiedziec B.

Nikt tez nie chce mieszkac obok bylego przestepcy, chociaz tez powinnismy umiec dac innym szanse na nowe zycie. Sek w tym, ze takowa szansa powinna byc poprzedzona i wyznaniem winy, i pokuta, i rozgrzeszeniem - ze pozwole sobie uzyc frazeologii religijnej.

---

A Forumowiczow prosze o zrezygnowanie z koemntarzy osobistych. Nikt z nas nie jest kwalifikowanym psychologiem zeby dokonac oceny drugiej osoby tylko na podstawie wpisow, niejednokrotnie i osobistych i emocjonalnych.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #8 Ocena: 0

2011-06-10 09:23:49 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

peterpan

Post #9 Ocena: 0

2011-06-10 10:16:31 (14 lat temu)

peterpan

Mężczyzna

Z nami od: 09-06-2011

Cytat:
Nie kazdy byly skazany jest be i powinno sie go odizolowac ze spoleczenstwa bo kazdy popelnia bledy, ale nie wszyscy umieja wyciagnac z tego wnioski.
Mam kilku znajomych ktorzy musieli uciec z PL bo grozilo im pudlo, ale po przyjezdzie tu wyslali troche kasy do rodziny a oplacony papuga zalatwil sprawe i juz nie musza sie obawiac ze grozi im jakas ekstradycja itp nieprzyjemnosci. Wiec jak sie chce to mozna.
pmarcys1
nic dodać nic ująć8-)

Do góry stronyOffline

machupikachu

Post #10 Ocena: 0

2011-06-10 10:39:04 (14 lat temu)

machupikachu

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 06-06-2011

czy ktos sie czuje zlodziejem czy nie to nie jest istotne..lecz to ze popelnil przestepstwo i musi za to beknac i tu nieusprawiedliwia go to ze bylo to 10 czy 5 lat temu..Kazdego dnia ma te swiadomosc ze jest winny i scigany ,a to zadne usprawiedliwienie ze po tylu latach go zlapali i np:zalozyl rodzine itp..i juz nic nieukradl itp.
Daltego (jak juz ktos napisal wyzej)trzeba zalatwiac takie sprawy za wczasu ,albo odsiedziec albo prawnika wynajac zeby sprobowal odkrecic..a nie zyja tacy z dnia na dzien jak "rambo" i mysla ze to im kolo nosa przejdzie,zakladaja rodziny a po 10 latach tragedia wielka bo zatrzymali do odsiadki!!!

[ Ostatnio edytowany przez: machupikachu 10-06-2011 10:39 ]

Szkoda ze mózgu niemozna wyprać pralce:)

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 36 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 34 | 35 | 36 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,