Str 35 z 36 |
|
---|---|
myfreedom | Post #1 Ocena: 0 2011-06-22 22:47:59 (14 lat temu) |
Z nami od: 21-12-2008 Skąd: Kent |
i znowu tylko straszenie zamknieciem tematu..ludzie, nikt niezainteresowany tego tematu raczej nie czyta, kto przez to przebrnie..
mimo, ze nie popieram pogladu ciupka na tz. zlodziejke i mowienie, ze to zawod jak kazdy inny to w temacie policji w Polsce zgadzam sie co do jednego, tak, za pobicie wielu z nas juz by zostalo aresztowanych a im nic sie nie stanie, nawet nie odejda z pracy, Jaslo..alez tam zawsze smutno bylo, takie ponure miejsce na ziemi oprocz jednego z barow szybkiej alkoholowej konsumpcji.. chyba wlasnie dlatego m.in. teraz zyjemy i pracujemy w tym kraju, tu przynajmniej policja to prawdziwy zawod wlasnie, kto wskaze mi dziesieciu policjantow w duzym miescie w Polsce (nie z brygad specjalnych), ktorzy potrafia cos takiego, sklep pelen ludzi, awanturujacy sie potezny jamajczyk i para policjantow, on i ona, on malutki zreszta jegi kolezanka tez, grzecznie prowadza dyskusje z byc moze groznym przestepca tak ze trzy minuty, gdy zostaje zagrozona strefa klientow sklepu on (malutki i w ogole taki jakis chudy) w przeciagu sekundy kladzie goscia (potezny) na ziemie juz z zalozonymi kajdankami, sytuacja czysta.. i z drugiej strony Polska z imprezami i pijanymi strozami prawa (komendant) bijacyni nie przestepcow, a to tylko maly promil polskiej rzeczywistosci.. |
znowu-ciupek | Post #2 Ocena: 0 2011-06-22 22:53:13 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2011-06-22 22:47:59, myfreedom napisał(a): mimo, ze nie popieram pogladu ciupka na tz. zlodziejke i mowienie, ze to zawod jak kazdy inny to w temacie policji w Polsce zgadzam sie co do jednego, tak, za pobicie wielu z nas juz by zostalo aresztowanych a im nic sie nie stanie, nawet nie odejda z pracy, Złodziej-polityk jeden fach tylko jeden kradnie po cichu a drugi w zywe oczy.Za każdym razem biorąc udział w wyborach miejcie swiadomośc że wyrażacie swoja sympatię dla zwykłych przestępców |
myfreedom | Post #3 Ocena: 0 2011-06-22 23:04:37 (14 lat temu) |
Z nami od: 21-12-2008 Skąd: Kent |
zlodziej polityk rozumiem, tych w Polsce jest duzo, to kazdy wie ale ty mowiles chyba o normalnej zlodziejce jako zawodzie jak kazdy inny, moze sie myle..
ale na kogo w Polsce glosowac i po co.. |
czarnaelka | Post #4 Ocena: 0 2011-06-22 23:09:09 (14 lat temu) |
Z nami od: 12-07-2010 Skąd: portsmouth |
[ Ostatnio edytowany przez: czarnaelka 22-06-2011 23:17 ] naturalna wibracja nie zabija...
|
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2011-06-22 23:37:27 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Za każdym razem biorąc udział w wyborach miejcie swiadomośc że wyrażacie swoja sympatię dla zwykłych przestępców
Czyli co, poddac sie i umozliwic wolnoamerykanke? Ktos moglby powiedziec, ze jak nie bierzesz udzialu w wyborach, pozostawiasz wolna reke tym co rzadza. Bierne przygladanie sie cos zalatwi? To jak zmienic ma sie prawo 9czy jeg wykonanie) jak wszyscy stana z zalozonymi rekami, rezerwujac sobie tylko prawo do krytyki? PS Nie mam gotowego rozwiazania, ale metoda zalozonych rak dla mnie wyglada jak siedzenie na plocie, przygladanie sie balaganowi, narzekaniu na balagan, ale zwruszeniu ramionami, jak jest okazja go posprzatac.
Ada
|
|
|
znowu-ciupek | Post #6 Ocena: 0 2011-06-22 23:59:46 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-06-22 23:04:37, myfreedom napisał(a): zlodziej polityk rozumiem, tych w Polsce jest duzo, to kazdy wie ale ty mowiles chyba o normalnej zlodziejce jako zawodzie jak kazdy inny, moze sie myle.. ale na kogo w Polsce glosowac i po co.. Opatrznie mnie zroziales.... Piszac zlodziej-polityk mialem na mysli ze zlodziej a polityk to jeden. Uj. Niczym sie Od nas nie roznia Poza tym ze my za swoje czyny dostajemy wyroki a ONI pensje z podatkow. Krak bodajze zauwazyl ze zlodzieje okradaja zwyklych ludzi ( jak on) a poltycy kogo okradaja?emerytow,zwyklych zjadaczy chleba zeby nie bylo niedomowien ... NIGDY nie glosowalem we wyborach. Niech Sami na siebie glosuja |
znowu-ciupek | Post #7 Ocena: 0 2011-06-23 09:14:59 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-06-22 23:37:27, Adacymru napisał(a): PS Nie mam gotowego rozwiazania, ale metoda zalozonych rak dla mnie wyglada jak siedzenie na plocie, przygladanie sie balaganowi, narzekaniu na balagan, ale zwruszeniu ramionami, jak jest okazja go posprzatac. Bo widzisz Ada tak się ta zaraza rozpanoszyła że nie bardzo ludzie są cokolwiek w stanie zrobić.....No chyba żeby...piece w Oświęcimiu raz jeszcze odpalić. Wiem zabrzmiało to jak bełkot jakiegoś psychola,ale powiedz mi jak zwalczać MAFIĘ która nie dość że ponad prawem stoi to jeszcze to prawo modeluje na własne potrzeby.Nigdy żaden z nich nie zostanie skazany za swoje czyny (lepper się nie liczy). Wspomniałaś coś o sprzątaniu tego bałaganu.... Jeżeli znasz jednego polityka/ugrupowanie polityczne które zamiast patrzeć co tu jeszcze da się zapier***lić bedzie robić wszystko żeby gospodarkę kraju podnieść z tego szamba w które wpierdzielili je poprzednicy to oświeć mnie a ja chetnie Cie poprę a myslę że ileśtam milionów ludzi się dołączy |
jankowsky | Post #8 Ocena: 0 2011-06-23 11:36:45 (14 lat temu) |
Z nami od: 30-01-2010 Skąd: nottingham |
I tym sposobem dochodzimy do wniosku, że system parlamentarny to dupa. Od wyborów do wyborów i nachłapać się jak najwięcej. Deficyt budżetowy?, to te pareset tysięcy premi dla szefów i wice nie zrobi różnicy. Narzekać na Gierka i jego kredyty to łatwo. Ale on za te pieniądze zbudował to co z taką zachłannością się prywatyzuje. I nikt za chlebem jeżdzic nie musiał. Mówi się że system socjalistyczny zbankrutował. A co stało się z kapitalistycznym? Amerykanie nawet już własnego promu kosmicznego nie mają, od Rosjan czarterowac będą HaHa. Prokuratorzy nieudacznicy co śledztwa umarzają za pieniądze albo koneksje wpadli na pomysł jak podnieść sobie statystyki, a i premię za to jakąś dostać. I jak zwykle biedni ludzie płacą. Zamiast zdychać z głodu w Polsce, albo wrócić do przestępstwa, wyjechali za granice. Zaczęli się na nowo dorabiać, ściąglęli lub założyli rodziny, posłali dzieci do szkoły, nawet pomagali finansowo rodzinie w Polsce. Zapomnieli tylko o tym wyroku w "zawiasach" i że trzeba się meldować u kuratora. Ale Polska jest przecież państwem prawa. A jak wrócą to jeszcze ich skarbówka wytrzepie i podatki wraz z odsetkami weżmie, bo przecież Polska to państwo prawa.
|
Post #9 Ocena: 0 2011-06-23 11:49:21 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #10 Ocena: 0 2011-06-23 21:26:29 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Traffic Cops wlasnie ktos zostal zatrzymany w UK na podstawie nakazu aresztowania, do ekstradycji.
Nie uwierzycie, nie za czekolade.
Ada
|