Str 31 z 36 |
|
---|---|
myfreedom | Post #1 Ocena: 0 2011-06-22 18:55:07 (14 lat temu) |
Z nami od: 21-12-2008 Skąd: Kent |
do zalozycielki tematu, probowalas kontaktowac sie z biurem prawniczym w Londynie? Podobno niezle wychodzi im obrona przed ENA, faktycznie wystawianym "nieslusznie" w wielu przypadkach
pisaliscie o skargach kierowanych do Strasburga, czemu nie ale co to da, prokurator, sad i ENA juz i tak zdazy narobic duzo zlego w wielu indywidualnych przypadkach gdzie tu wystarczy bransoletka na noge, ogladalem jak to cudo wyglada na cale szczescie nie na mojej nodze.. coz, wiele lat temu immigration officers prawie za kazdym razem gdy zjawialem sie w Dover zatrzymywali mnie na wielo-godzinne przesluchania, przeciez przyjezdzalem tu pracowac a nie moglem rodzac sie w Polsce, tak za mnie zadecydowano, raz chyba sie wk..li bo odeslali mnie z powrotem do Francji, pamietam jak to wszystko komentowali policjanci z Dover, smiech i niezrozumienie co do decyzji wydalania z kraju osob chcacych tu pracowac tylko..wyobrazam sobie jak reaguja odpowiednie sluzby eskortujac "przestepcow" z ENA, ten mial mandat, ten ukradl cukierki, cala Polska! |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2011-06-22 19:02:45 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hm, zawsze mandaty mam zapłacone (za parkowanie, bo za bład na drodze dostałem życiu jeden jakoś 91 roku)
Kredyt spłaciłem, rachunki opłaciłem, nikomu w morde na imprezie nie dałem, pożyczone drobiazgi czy długi oddałem i słowa dotrzymałem. Czuje się czysty, ale jak was czytam, jak to w Polsce niewinnych wsadzają, to chyba sprawdzę czy aby za mną listu nie wysłali... Wygląda na to ze każdy obywatel powinien co najmniej raz w roku sobie sprawdzić konto co tam się dzieje :> Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2011-06-22 19:08:19 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Pod ktorym to kosciolem miwli, ze w Uk za poswiadczenie nieprawdy nie ida ludzie do wiezienia?
Cytat: Poświadczenie nieprawdy? OK. Kara powinna być, ale bez przesady.
Czemu tutaj za coś takiego niezamykają? Bo są inne rodzaje kar. Nie jest tak? A jeśli nic się tutaj pod tym względem niezmieniło od xxx lat tzn że to działa.
Ada
|
EkstradycjaUK | Post #4 Ocena: 0 2011-06-22 19:18:34 (14 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2010 Skąd: London |
pytasz co da skarga do Strasbourga? Niewiele moze pomoc jak ktos juz zostal ekstradowany, ale czesto mozna liczyc na odszkodowanie, jesli oczywiscie sa podstawy. To chocby niewielka rekompensata, ktora moze pomoc wyjsc z dlugow, ktore trzeba bylo narobic bo ktos niepoprawnie mysli i traktuje ENA jak przygode
czy Pl dostaje kase za kazdego ekstradowanego ze odbywa sie to w taki sposob? |
EkstradycjaUK | Post #5 Ocena: 0 2011-06-22 19:24:40 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-06-22 19:02:45, krakn napisał(a): hm, zawsze mandaty mam zapłacone (za parkowanie, bo za bład na drodze dostałem życiu jeden jakoś 91 roku) Kredyt spłaciłem, rachunki opłaciłem, nikomu w morde na imprezie nie dałem, pożyczone drobiazgi czy długi oddałem i słowa dotrzymałem. Czuje się czysty, ale jak was czytam, jak to w Polsce niewinnych wsadzają, to chyba sprawdzę czy aby za mną listu nie wysłali... Wygląda na to ze każdy obywatel powinien co najmniej raz w roku sobie sprawdzić konto co tam się dzieje :> Moze nie tyle co niewinni ludzie siedza w wiezieniach, tylko siedza za cos, za co moznaby nalozyc inny rodzaj kary - nakaz zaplaty+grzywna. Dla wszystkich byloby prosciej. Kazdy oddalby co komu winien, panstwo oszczedza kase, nie ma przepelnienia w wiezieniach, podatnicy nie musza tyle zapieprzac na wieziennictwo. Czy to nie prostszy sposob? Tak chyba robia inne kraje, bo nigdzie indziej nie ma tyle ekstradycji za tak glupie rzeczy. Tylko Pl robi inaczej, jaki moga miec cel? Jakies pomysly? |
|
|
EkstradycjaUK | Post #6 Ocena: 0 2011-06-22 19:25:51 (14 lat temu) |
Krakn, poza tym jak taki swiety jestes to raczej nie musisz sie obawian ENA
![]() |
myfreedom | Post #7 Ocena: 0 2011-06-22 19:40:19 (14 lat temu) |
Z nami od: 21-12-2008 Skąd: Kent |
a tak zadoscuczynienie finansowe ale to chyba dluuga droga i raczej malo kto zdecyduje sie na taki krok
rozumiem istote problemu, wydaje mi sie, ze ludzie tu piszacy po prostu nie mieli nic wspolnego z popelnianem jakiegokolwiek przestepstwa i oni boja sie takich zachowan, ludzi i chec odseparowania ich od siebie jest jak najbardziej uzasadniona.. a tak troche zartujac (bo temat powazny) to ja juz lece po tego cukierka, odszkodowanie pokryje wszelkie strary moralne..fakt, czasami sam zastanawiam sie kiedy przyjdzie kolej na mnie i gdzie wtedy bede, co bede robil..moze nigdy |
tom8104 | Post #8 Ocena: 0 2011-06-22 19:45:48 (14 lat temu) |
Z nami od: 08-10-2007 |
Pisanie do Strasburga niewiele daje bo tam siedzi podbna ekipa jak w polskich sadach.
Wystarczy zapoznac sie z kilkoma sprawami toczacymi sie przeciwko Polsce za np bezpodstawne zbyt dlugie aresztowanie. Znam osobiscie spraw Rosjanina ktory zlozyl skarge do Strasburga o zbyt dlugi areszt i co dostal 2000 euro za 4 lata pudla. Oczywiscie uzasadnieniu bylo napisane ze nie mozna zaplacic wiecej bo Polski nie stac. I dlatego wlasnie w Polsce prawo jest tylko dla biednych i glupich. |
czarnaelka | Post #9 Ocena: 0 2011-06-22 19:46:10 (14 lat temu) |
Z nami od: 12-07-2010 Skąd: portsmouth |
Cytat: 2011-06-22 18:55:07, myfreedom napisał(a): do zalozycielki tematu, probowalas kontaktowac sie z biurem prawniczym w Londynie? Podobno niezle wychodzi im obrona przed ENA, faktycznie wystawianym "nieslusznie" w wielu przypadkach pisaliscie o skargach kierowanych do Strasburga, czemu nie ale co to da, prokurator, sad i ENA juz i tak zdazy narobic duzo zlego w wielu indywidualnych przypadkach gdzie tu wystarczy bransoletka na noge, ogladalem jak to cudo wyglada na cale szczescie nie na mojej nodze.. coz, wiele lat temu immigration officers prawie za kazdym razem gdy zjawialem sie w Dover zatrzymywali mnie na wielo-godzinne przesluchania, przeciez przyjezdzalem tu pracowac a nie moglem rodzac sie w Polsce, tak za mnie zadecydowano, raz chyba sie wk..li bo odeslali mnie z powrotem do Francji, pamietam jak to wszystko komentowali policjanci z Dover, smiech i niezrozumienie co do decyzji wydalania z kraju osob chcacych tu pracowac tylko..wyobrazam sobie jak reaguja odpowiednie sluzby eskortujac "przestepcow" z ENA, ten mial mandat, ten ukradl cukierki, cala Polska! dzis polecial do Polski wiec w niczym mu juz nie pomoge. naturalna wibracja nie zabija...
|
Post #10 Ocena: 0 2011-06-22 19:46:11 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|