MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 24 z 36 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 23 | 24 | 25 ... 34 | 35 | 36 ] - Skocz do strony

Str 24 z 36

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dwunasty

Post #1 Ocena: 0

2011-06-22 12:41:00 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-06-22 12:33:28, EkstradycjaUK napisał(a):
problem w tym ze wnioski nie sa rozpatrywane indywidualnie, ekstradycja jest zasadzana wszystkim "jak leci" bo Pl sobie tak wymyslilo
jesli ktos jest morderca czy gwalcicielem to faktycznie lepiej moze dla dziecka zeby nie mialo z kims takim kontaktu i nie powinien on przez kolejnych 25 lat siedziec na "garnuszku" brytyjskich podatnikow
mnie chodzi o to bezsensowne ekstradowanie ludzi do PL, najczesciej za dlugi, bo wtedy to wszystko co dzieje sie z ekstradowanymi od momentu przekazania w rece polskiej policji oraz rodziny ktore tu zostaja jest niewspolmierne do popelnionego czynu

No tutaj się zgodzę że ekstradycja to za dużo, moim zdaniem jeśli ktoś jest poszukiwany w Polsce i zostaje zatrzymany w UK za drobne przestępstwo powinno mu być wręczone wezwanie do stawienia się przed polskim wymiarem sprawiedliwości. Wtedy brytyjski podatnik uniknie kosztów a oskarżony jest wstanie do tego się odpowiednio przygotować( praca,rodzina, adwokat itp.) Jeśli jednak po dostarczeniu wezwania nic się nie zmienia a poszukiwany nadal na wakacje jeździ wszędzie byle nie do Polski no to sorry.
Mnie ciekawi ilu ludzi którzy zostali zatrzymani w UK bywało regularnie w Polsce i tam nikt ich nie ścigał...czy raczej kazdy wie co go czeka i Polski unika?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-06-22 12:42:22 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2011-06-22 12:44:43 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-06-22 12:36:10, EkstradycjaUK napisał(a):
Tak, sluszalam o takich przypadkach
nieoddany dlug po jakims czasie podchodzi pod wyludzenie...
myslisz ze jestem tak glupia ze udzielalabym sie w temacie ktorego nie znam?

Mam wrażenie że przede wszystkim zbyt bardzo traktujesz ten temat personalnie. Nigdzie nie sugerowalem nawet ze jesteś głupia.
Fakt jest jeden , myślałem że jesteś facetem i to jedyne co myślałem o Tobie.

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #4 Ocena: 0

2011-06-22 12:44:43 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

BTW dajcie może jakąś stronke gdzie mozna sprawdzic czy za kimś jest wystawio0ny ENA...
Nie sądze żeby mieli mnie za co ścigać ale jak piszecie że za długi mogą poholować to może ZUS oskarżył mnię o wyłudzenie i żyje sobie nieświadomy....

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2011-06-22 12:47:00 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-06-22 12:44:43, znowu-ciupek napisał(a):
BTW dajcie może jakąś stronke gdzie mozna sprawdzic czy za kimś jest wystawio0ny ENA...
Nie sądze żeby mieli mnie za co ścigać ale jak piszecie że za długi mogą poholować to może ZUS oskarżył mnię o wyłudzenie i żyje sobie nieświadomy....

Przemek to chyba jednak tak nie jest ale się kłócić nie będę.
Ale stronkę tez bym chętnie przejrzał heehe
W każdym razie na stronie Policja.pl w poszukiwanych mnie nie ma:)

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #6 Ocena: 0

2011-06-22 12:53:27 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2011-06-22 12:42:22, pmarcys1 napisał(a):
Widze ze co niektorzy za wszelka cene probuja rozgrzeszac, nazwijmy po imieniu, pospolitych przestepcow. Ktorzy za czasow swojej "swietnosci" nie byli kochajacymi ojcami, mezami itd tylko zwyklymi sk....! Ciekawe jakby to bylo jakby to Tobie ktos dzwignal jakas rzecz, pobil lub zrobil inna czynnosc ktora podlega karze pozbawienia wolnosci.
Jak bys sie czul? Potrafil bys wybaczyc strate np pieniedzy na ktore zapierdzielales dluzszy czas poswiecajac swoj czas ktory moglbys rownie dobrze spedzic z Twoimi dziecmi i zona?

Moim zdaniem (jak wczesniej pisalem) jak ktos cos zrobil i tego zaluje to powinien naprawic wyrzadzone krzywdy a jak ktos mial wszystko w dupie to won do paki! i zadne tlumaczenia ze rodzina, dzieci, mlodosc, glupota, koledzy itp nie powinny byc brane pod uwage.

Nikogo nie rozgrzeszam,Sam poniosłem karę za swe czyny (te udowodnione oczywiście),nie sądze że powinno się rozgrzeszać przestępców pod warunkiem ze WSZYSTKICH JAK LECI żeby żadnego szmaciarza immunited nie uchronił,żeby żaden ksiądz pedofil nie uniknął odsiadki.

Tak na marginesie okradli mnie już wiele razy...Najbardziej się wk^&%(łem jak mi jakiś melepeta śrubokrętem zamek wydłubał a nic nie ukradł bo w aucie były 2 kartony.....skarpet haha.Chyba że mu smykało spod paznokcia i potrzebował skarpy zmienić;-)
Jak ktoś mnie zna dobrze to wie że rzadko auto zamykam zeby znowu jakiś patałach nie narobił więcej szkody przy otwieraniu niz straty z tewgo radia co mam w aucie

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-06-22 12:53:59 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #8 Ocena: 0

2011-06-22 12:56:11 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2011-06-22 12:47:00, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

A ja tam już we wszystko uwierze co sie dzieje w kraju tragedii i komedii.Kumpel teraz wrócił z urlopu i sprzedał mi newsa że na ulicy nie wolno sobie szluga zajarać.Kuxwa w aucie za które zabecalowałem nie mogę na ulicy nie mogę...tylko czekać aż w domu nie będzie wolno jarać:-]

Do góry stronyOffline

czarnaelka

Post #9 Ocena: 0

2011-06-22 12:57:35 (14 lat temu)

czarnaelka

Kobieta

Z nami od: 12-07-2010

Cytat:

2011-06-22 12:47:00, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

Nie mozna sprawdzic czy ktos jest poszukiwany przez ENA ,dowiedziec sie mozna ,ale nie przez neta...A to ,ze kogos nie ma na poszukiwani.pl tez nie pozwala spac spokojnie bo czytalam o przypadkach gdzie czlowiek nie mial pojecia ,ze Polska za nim teskni..
naturalna wibracja nie zabija...

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #10 Ocena: 0

2011-06-22 12:57:46 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-06-22 12:38:12, czarnaelka napisał(a):
Cytat:

2011-06-22 12:24:41, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

2011-06-22 12:11:08, EkstradycjaUK napisał(a):
Skoro miedzynarodowe przepisy pozwalaja na ekstradycje, powinny tez pozwalac na przeniesienie kary
Poza tym wielu z tych ludzi kare w UK odbywaloby inaczej niz siedzac w pudle jesli przestepstwo nie bylo grozne a kara ponizej 2 lat dostaliby opaske na noge i mogli dalej pracowac i utrzymywac rodzine
do tego oczywiscie naprawienie szkody
mysle ze byloby to bardziej sprawiedliwe jesli chodzi o drobnych przestepcow

No tak, niby racja ale kolejny raz padnie pytanie na czyj kosz mieliby skazani przez polski sad odbywać kare w UK?
Dla mnie sprawa jest ''prosta''. Jeśli wniosek o ekstradycje jest za przestępstwo które podlega karze wiezienia np.w UK to przestępca powinien być wydany do kraju z którego ten wniosek przyszedł.
Ale uważam iż każdy wniosek powinien być rozpatrywany indywidualnie i takie przypadki jak chłopaka z 0.5 marychy w ogóle nie powinny mieć miejsca.
Ekstradycja to nie temat czy jesteś za czy przeciw bo każdy przypadek jest inny.
Morderca dziecka miałby odsiadywać 25letni wyrok wiezienia w UK tylko dlatego iż uciekł z Polski i założył tutaj rodzinę? no chyba nie...

I ostatnie pytanie mam do autorki wątku, czy Twój facet wiedział iż jest w Polsce poszukiwany lub że ciąży na nim wyrok?
Ile razy był w Polsce od czasu wyjazdu?

Autorka watku odpowie tylko tyle ,sprawa jmojego meza jest nasza sprawa a nie tematem na forum...Pan Moderator chcialby by o nim dyskutowano i oceniano go???
Potrafie przewidziec odpowiedz....ona cos ukrywa::-D

1.Dokładnie to wasza sprawa, tym bardziej iż to my założyliśmy ten temat podając szczegóły waszej sprawy.

2. Zapytałem czy bywał w Polsce i czy nie miał problemów wcześniej z wjazdem a nakaz wystawiono ot tak sobie pewnego dnia.

3. Masz jakieś uczulenie na słowo ''moderator''? ja na forum wypowiadam się jako Dwunasty a jak będę miał coś do powiedzenia jako moderator to będziesz o tym wiedziała. Tak ze Twoje sarkastyczne Pani,Pan Moderator zachowaj może na inne okazje.
4. Jak będę chciał aby o mnie mówiono to założę sobie temat, nie bój nic.

Do góry stronyOffline

Strona 24 z 36 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 23 | 24 | 25 ... 34 | 35 | 36 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,