MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zarobki złotnika - prosze o odpowiedz

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 7 z 9

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

madziara2205

Post #1 Ocena: 0

2011-05-18 19:34:39 (14 lat temu)

madziara2205

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

Cytat:

2011-05-18 19:00:08, julka4 napisał(a):
Z tego co czytam to Jankowsky pozjadal wszystkie rozumy,choc jest jeszcze kilku innych"madrych".Po pierwsze nie jestem po rozwodzie.Po drugie to moj maz zostawil mnie i dziecko(14 lat)bo dymal nasza sasiadke i chcial sobie ulozyc na nowo zycie wyjezdzajac z nia do Anglii.Ja nie dostaje rodzinnego bo w Polsce nie mozna przekroczyc 505zl.na osobe/mc.Maz stwierdzil ze my przekraczamy ale to ile zarabia to jego sprawa a przeciez nawet go o to nie pytalam i nadal nie pytam.Nie chce z niego wydusic pieniedzy tylko dowiedziec sie czy czasem nie nabija sie ze mnie zarabiajac duuuuzo wiecej niz ja i zyje sobie jedzac kawior,jak to ktos napisal,a ja zastanawiam sie czy kupic dziecku spodnie(ok.80zl) czy moze najpierw buty(od 60zl)a moze jednak kurtke albo czy dac na obiad kanapke(chleb od 3zl)z serem(od 19zl/kg)zamiast drugiego dania.Wyliczac dalej?Ja nie pije nie pale a on pali.Nie chodzi mi o to zeby mi placil krocie a sam nie mial co jesc tylko jesli zlotnicy maja w UK duze dochody to chcialam sprobowac zawstydzic go mowiac mu ze wiem jaka mniej wiecej moze miec pensje.I tyle.Zostawil tu swoje dziecko a wie ile kosztuje zycie i ubranie dla niego wiec powinien byc za nie odpowiedzialny.Ja nie chodze na solarium,nie mam tipsow,futra z norek itp.Chcialabym tylko godnego zycia dla dziecka.Zeby mialo co jesc i w co sie ubrac bez proszenia nikogo o pomoc.szkoda slow.O wycieczce szkolnej nie ma nawet mowy.Wyjscie z klasa do kina to juz problem bo bilet kosztuje 16zl.Dla mnie to az 16zl.Rok temu za wyprawke do szkoly,podreczniki,zeszyty,bloki,plecak itp.itd.wydalam ok.500zl.Nie zapytal czy mi pomoc finansowo bo przeciez on juz dal swoje wtedy niecale 400zl.Gwoli scislosci maz ma z dzieckiem kontakt telefoniczny codziennie.Nie mam nawet zamiaru ograniczac go bo uwazam ze dzieci powinny miec kontakt i z matka i z ojcem tym bardziej gdy rodzice zyja zgodnie na ile to mozliwe w takiej sytuacji.Zadalam proste pytanie tlumaczac dla czego o to pytam a tu takie ataki na mnie.Ludzie zastanowcie sie co piszecie bo az przykro czytac.Masz mi jeszcze cos do zarzucenia Jankowsky i inni jemu podobni?Bardzo dziekuje wszystkim ktorzy dali pozytywne odpowiedzi.

julka4 nie przejmuj się tymi typami co potrafią tylko pluć na drugiego człowieka.Robią z siebie panów nie wiadomo jakich a słoma z butów wychodzi.Jak to się mówi:nie pamięta wół jak cielęciem był.I tyle w tym temacie.Trzymaj się ciepło i spróbuj może coś dowiedzieć się poprzez sąd w Polsce.A tego rodzaju typami się nie przejmuj bo już chyba zapomnieli jak "żyje"czytaj wegetuje się w Polsce inaczej nie wyjechaliby za lepszym życiem.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Dangerous__girl

Post #2 Ocena: 0

2011-05-18 19:43:12 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Julka szczerze mowiac ciezko stwierdzic ile złotnik moze tu zarabiac??? zalezy u kogo pracuje,ile juz u niego pracuje... a jesli twoj maz jest z londynu, to uwierz mi tu jest naprawde cholerna drozyzna, wiem z autopsji. ale tego ile on zarabiac moze to nikt tu cie nie powie.
Osobiscie jakbym byla na twoim miejscu, bym sie poprostu z mezem dogadala,ze niech wysyla tyle ile wysyla. ale jesli bedzie potrzeba kupna spodni, kurtki, czy chlopak bedzie mial wycieczke, to niech wysyla ci extra kase. przeciez jesli chlopiec ma z nim codzienny dobry kontakt, to moze przekazac ojcu, co dostal i nie bedzie watpliwosci na co wydalas te pieniadze.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2011-05-18 19:46:29 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

No cóż, pewnie zaraz mi się dostanie ale jednak zapytam. Co to za praca w której zarabia się 580 zł na miesiąc ?

Tak,tak wiem że nie ma to znaczenia i ojciec powinien płacić więcej ale ciekawy jestem tych zarobków w Polsce?

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #4 Ocena: 0

2011-05-18 19:52:46 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2011-05-18 20:00:05 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Chyba się pogubiłem,
czyli macie dwójkę dzieci?

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #6 Ocena: 0

2011-05-18 20:02:27 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

wielbicielka

Post #7 Ocena: 0

2011-05-18 20:05:08 (14 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

A czy on ise zajmuje tyle dzieckiem co ona? Watpie. Gdyby odwrocic sytuacje i jemu dac dziecko pod opieke a ona poszlaby do pracy i dala 400 zl ciekawe jak by sobie poradzil ............

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

madziara2205

Post #8 Ocena: 0

2011-05-18 20:05:12 (14 lat temu)

madziara2205

Kobieta

Cytat:

2011-05-18 19:46:29, Dwunasty napisał(a):
No cóż, pewnie zaraz mi się dostanie ale jednak zapytam. Co to za praca w której zarabia się 580 zł na miesiąc ?

Tak,tak wiem że nie ma to znaczenia i ojciec powinien płacić więcej ale ciekawy jestem tych zarobków w Polsce?

W Polsce najniższa krajowa wynosi 1386 zł brutto(bodajże) więc netto 1000 z haczykiem.To marnie w porównaniu z tym,że jesteśmy w UE(dla mnie wstyd).Nie znam sytuacji tej Pani,ale może pracować w niepełnym wymiarze godzin(sama przecież wychowuje dziecko) lub pracuję u prywaciarza,który robi w balona na każdym kroku.Znaczenie ma również miasto w,którym się mieszka- wiadomo mniejsze miasto lub wieś= płaca jałmużna

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #9 Ocena: 0

2011-05-18 20:06:57 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

madziara2205

Post #10 Ocena: 0

2011-05-18 20:07:59 (14 lat temu)

madziara2205

Kobieta

Cytat:

2011-05-18 20:02:27, Hail_Eris napisał(a):
Cytat:

2011-05-18 19:46:29, Dwunasty napisał(a):

Dokładnie. 580zł? Moze lepiej zrobić coś z własnym życiem niż jęczeć o wsparcie?
Czy Ty tak samo jak Twój mąż łożysz na utrzymanie Waszego dziecka 400zł miesiecznie?
Wątpię.

A ja się Ciebie pytam dlaczego nie wrócisz do Polski i tu się czegoś nie dorobisz? Sam z dzieckiem bez układów.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 7 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,