MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zarobki złotnika - prosze o odpowiedz

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 6 z 9

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2011-05-18 09:06:06 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Hail, nie generalizuj, bo rozne sytuacje i nie ma szablonu...
rownie dobrze mozna powiedziec, ze na dorobek dotychczasowego zycia pod jednym dachem pracowalo jedno i drugie ze zwiazku, ze w przypadku rozejscia sie, jedno bierze 'ruchomosci' (np. auto), drugie - mieszkanie (szczegolnie, gdy zostaje z dzieckiem).
Poza tym haslo szukania dobrej pracy, wysokich zarobkow, rzucone osobie, ktora zostala z dzieckiem, jest co najmniej chybione. Nie bierzesz pod uwage kwestii opieki w razie choroby dziecka ( a pracodawcy bardzo niechetnie widza takie zwolnienia), koniecznosci poswiecenia wiecej czasu i uwagi dziecku, wyjasnienia kwestii rozwodu.
To wszystko wymaga czasu i zaangazowania...
Do tego kwestia rozliczania sie, co kto wniosl do zwiazku, pod wzgledem materialnym ;).
Przykladowo, jesli z pelna swiadomoscia wspieralam rozwoj zawodowy polowka, pomagalam osiagnac wiecej ( a nie zawsze sa mozliwosci, by oboje rownie intensywnie angazowali sie w prace), to jak to wycenic?
Jak jedno odziedziczylo np. mieszkanie po dziadkach, to tez jest to wspolny dorobek?

Ze swojej strony, szczerze mowiac, nie wyobrazam sobie (i logistycznie i finansowo) zapewnic dzieciakowi takie mozliwosci rozwoju, jakie mozemy dac razem z mezem. Chocby z prozaicznego powodu dowozenia na zajecia, do i ze szkoly. W przypadku pojedynczej osoby wymagaloby to co najmniej rezygnacji z pelnego etatu.
Co dziwniejsze, czesto sposob myslenia osoby placacej alimenty ogranicza sie do zalozenia, ze skoro placi, to juz zadna pomoc w opiece nad wspolnym dzieckiem nie jest potrzebna..

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

KaskaM

Post #2 Ocena: 0

2011-05-18 09:16:23 (14 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Jankowsky,no jak ciebie czytam to mi rece opadaja.
Dziecko to nie tylko takie male czy wieksze zyjatko ktoremu najwazniejszym planem zyciowym jest zapelnic brzuszek.Z twoich wypowiedzi wnioskuje ze albo nie masz dzieci i jest to temat totalnie abstrakcyjny albo jesli je masz to wlasnie myslisz ze wystarczy je nakarmic.Wtedy wspolczuje twojej kobiecie bo pewnie musi ci pokazywac kazdy rachunek za kazda rolke papieru toaletowego,co?!

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer gadu-gadu

krakn

Post #3 Ocena: 0

2011-05-18 09:29:34 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2011-05-18 00:49:34, Adacymru napisał(a):
Cytat:

2011-05-18 00:07:24, krakn napisał(a):
a wracając do tematu to
Pytanie jest absolutnie bez sensu.
Bo facet może zarabiać 1200 na miesiąc i ledwo wiązać koniec z końcem, zwłaszcza w Londynie, a może zarabiać i 5000.
Zależy gdzie trafił, co umie i na jakich zasadach pracuje.
Nie ma przecież ustawowo ustalonych zarobków, poza minimalną.

Mi sie wydaje, ze ktos myli zarobki jubilera (wlasciciela) z zarobkami pracownika zakladu jubilerskiego, a to jest wielka roznica.

Tak jak mówisz ale, wiesz wszytko zależy co ten facet potrafi, jeżeli jest zwykłym wyuczonym rzemieślnikiem, robi co mu karzą, to pewnie pracuje w okolicach stawki minimalnej.
A jak jest artystą i sam wymyśla wzory, to jego zarobki mogą być znacznie wyższe.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWWNumer AIM

badfish

Post #4 Ocena: 0

2011-05-18 12:49:35 (14 lat temu)

badfish

Mężczyzna

Z nami od: 04-12-2010

Cytat:

2011-05-18 06:51:47, jankowsky napisal(a):
Proponuje obejzec film Tato sa i takie sytuacje niestety bardzo czesto. Sady zbyt czesto przyznaja opieke nad dzieckiem matce nie patrzac na uczucia ojca.

Jak dostane mandat to zaproponujesz mi "Psy"? :-D

Polske sady w znakomitej wiekszosci przyznaja prawo do opieki matce.
Dlaczego?
Polscy ojcowie w znakomitej wiekszosci przypadkow o opieke nie wystepuja.

Oczywiscie zdarzaja sie przypadki jak ten z filmu "Tato" ale to margines. Taki sam margines jak kobiety marzace o tym by "plawic sie w luksusie" bedac samotna matka. W luksusie za 980PLN miesiecznie.

Jak dla mnie jedyna sensowna mozliwoscia jest model szwedzki. Dziecko jest raz u ojca, raz u matki. Nie ma problemu alimentow. Nie ma problemu ograniczania kontaktow.
Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Dangerous__girl

Post #5 Ocena: 0

2011-05-18 13:39:14 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Wow... po odjeciu 400 zl czynszu, zostaje 580zl na szalenstwa:-o byloby dobrze gdyby im to na porzadne miesieczne jedzenie starczyło... a gdzie tu buty, ubrania, jakies wycieczki ze szkoly,jakas zabawka... co juz nie wspomne ze kobieta ta tez ma prawo kupic cos sobie, a chociazby jakis kosmetyk. nie chodzi mi o to,ze facet powinien placic wiecej,bo nie znamy jego sytuacji. I pisanie ze powinien 1000zl placic czy wiecej jest bezsensu. ale pisanie ze kobieta za te 400zl bedzie chodzic do kosmetyczki jest smieszne.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #6 Ocena: 0

2011-05-18 14:47:43 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

madziara2205

Post #7 Ocena: 0

2011-05-18 15:07:42 (14 lat temu)

madziara2205

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

Witam wszystkich serdecznie :-)
To moja pierwsza wypowiedź na tym forum choć od dłuższego czasu jestem z wami i odwiedzam MW.

A więc...
Krew mnie jasna zalewa czytając takie denne komentarze jak wypowiedź "wielmożnego" Pana jankowskiego.
Chłopie sorry,ale jak nie znasz sytuacji tej kobiety to się nie udzielaj bo raczej jasnowidzem nie jesteś.Zostało zadane pytanie więc dlaczego jedziesz na kobiecinie po całości?Może popatrz na siebie i swoje ŹRÓDŁO utrzymania i zajmij się komentowaniem swojej sytuacji rodzinnej (o ile ją masz).

Przepraszam wszystkich za moje oburzenie,ale ręce opadają czytając takie wypociny "dorosłego" faceta.

julka4 może da się to(zarobki byłego) jakoś zweryfikować sądownie.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Mieszko

Post #8 Ocena: 0

2011-05-18 15:38:35 (14 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2011-05-18 14:47:43, Martyna000 napisał(a):
To smutne jak ludzie walcza o kase na dziecko... Ja mam 2-letniego syna, z jego ojcem rozstalam sie z rok temu. Nie przelewa mi sie ale nie walcze z nim o pieniadze. Czasem mi daje bardzo malo a czasem jak mu mowie ze potrzebuje wiecej to nie ma problemu i daje mi troszeczke wiecej. On sam nie ma lekko i ja to rozumiem. Nie wyobrazam sobie zebym teraz go ciagala po sadach... Na szczescie my sie rozstalismy w zgodzie i zostalismy przyjaciolmi, dzieki temu jak maly spotyka sie z ojcem to nie ma jakies nerwowki i klotni :) Jak patrze jak ludzie sie szarpia o dzieci to naprawde bardzo wspolczuje im i ich dziecku :(

A co z tymi, którzy w ogóle sie nie poczuwają do płacenia lub płacą przysłowiowe 50 zł, aby tylko prokurator sie nie przyczepił? Ciesz się, że jak poprosisz to dostajesz więcej, ale zrozum, że są kobiety, które muszą walczyć o każdą złotówkę. I co, na jedzenie nie starcza, dziecku sie buty rozwalają, a one mają siedzieć cichutko, aby tylko nie popsuc humoru tatusiowi, bo atmosfera będzie niemiła? No, co za wredne materialistki!

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

madziara2205

Post #9 Ocena: 0

2011-05-18 16:06:22 (14 lat temu)

madziara2205

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

Cytat:

2011-05-18 14:47:43, Martyna000 napisał(a):
To smutne jak ludzie walcza o kase na dziecko... Ja mam 2-letniego syna, z jego ojcem rozstalam sie z rok temu. Nie przelewa mi sie ale nie walcze z nim o pieniadze. Czasem mi daje bardzo malo a czasem jak mu mowie ze potrzebuje wiecej to nie ma problemu i daje mi troszeczke wiecej. On sam nie ma lekko i ja to rozumiem. Nie wyobrazam sobie zebym teraz go ciagala po sadach... Na szczescie my sie rozstalismy w zgodzie i zostalismy przyjaciolmi, dzieki temu jak maly spotyka sie z ojcem to nie ma jakies nerwowki i klotni :) Jak patrze jak ludzie sie szarpia o dzieci to naprawde bardzo wspolczuje im i ich dziecku :(

Niestety nie każdy ma taką sytuację jak ty.W większości przypadków jest jednak inaczej.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #10 Ocena: 0

2011-05-18 19:00:08 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,