MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zarobki złotnika - prosze o odpowiedz

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 5 z 9

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

Dwunasty

Post #1 Ocena: 0

2011-05-17 23:55:16 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Badfish, w żadnym wypadku to co powiem nie jest złośliwe. Wynika to bardziej z obserwacji i jakiegoś tam forumowego doświadczenia.
Trzeba się nauczyć najnormalniej w świecie pewne wypowiedzi ignorować i ich po prostu nie zauważać, ignorować.
Czasami ludzie piszą coś pod wpływem emocji, alkoholu czy zwykłej niechęci do drugiego czlowieka.

Gdybym nie został zrozumiany o jakiego typu wypowiedziach pisze to tutaj przykład:

Cytat:

xw/g angielskiego prawa jest OK nie zapominaj ze to są pieniądze NA DZIECKO!, a nie na Ciebie. Wydajesz więcej? wyślij rachunki. Jezeli jest człowiekiem honoru dopłaci. Jeżeli wydajesz mniej niż Ci płaci jestes skończoną.... dopisz sobie

W tym temacie można śmiało pominąć kilka wypowiedzi i próbować dalej dyskutować.
Ja tylko nie za bardzo jestem przekonany o tym iż sytuacja tej pani rzeczywiście tak wygląda jak nam tu przedstawiła.
Ale to już jej sprawa.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

NoNickname

Post #2 Ocena: 0

2011-05-17 23:56:42 (14 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Cytat:

2011-05-17 21:03:36, ironiusz napisał(a):
Cytat:

2011-05-17 20:35:52, Dwunasty napisał(a):
średnie roczne zarobki jubilera w UK to 18 tys funtów,:

http://www.mysalary.co.uk/average-salary/Jeweller_7652

Zakladajac, ze pracuje 50 tygodni w roku, minus podatek - myslalem ze wiecej, na reke jakies 280 tygodniowo.
W Londynie raczej nie ma szalenstwa, szczegolnie jak sie mieszka samemu.

Przy 40h/tyg nawet wychodzi mniej,bo ok. £237 i od tego podatek - pod warunkiem,ze pracuje na caly etat.
Nie ma swojego zakladu,pracuje u kogos i moze byc tak,ze tylko wtedy,jak jest jakies zamowienie.
Zamiast narzekac,moze Szanowna Malzonka powinna sie cieszyc,ze cokolwiek przesyla,bo tutaj z praca bywa roznie i za chwile,moze sie okazac,ze nawet tych 400 zl nie bedzie :-?

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2011-05-17 23:59:49 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
800zł miesięcznie jest wystarczającą sumą aby dziecko się najadło, ubrało a i na kieszonkowe starczy.

W końcu jakby nie patrzeć - była żona po rozwodzie to obca kobieta w świetle prawa. Facet ma obowiązki wobec dziecka a nie wobec niej.

Czy to by było sprawiedliwe?

Jak sam zauwazyles, dziecko samo sie nie wychowa, nie wyzywi. Rodzic (dla mnie nie ma znaczenia czy matka czy ojciec) musi zapewnic dziecku opieke 24 godziny na dobe. Wspomnienie, ze to nie jest obca dziecku osoba, wiec skoro jeden z rodzicow nie zamieszkuje z dzieckiem, to niech opieke nad swoim dzieckiem przez inna (po rozwodzie niby "obca" osobe) traktuje wg cennika jakby zaplacic musial obcej osobie (albo obca=trzeba zaplacic, albo swoja=zaufanie, nawet podczas rozwodu).

A szkopol jest w tym, zeby na potrzeby dziecka patrzec nie przez pryzmat zawodu ze zwiazku, nie kierowac sie kto ma racje/kto winny rozpadowi, ale zeby oboje z rodzicow potrafili rozdzielic rozpad zwiazku od potrzeb i dobra dziecka. To jest sztuka, ktorej przykro stwierdzic wielu rodzicow nie potrafi udoskonalic niestety. To jest naprawde przykre. Rodzice to dorosli, jakos sobie poradza, a wojna miedzy rodzicami czesto pozostawia na psychice dziecka slad do konca zycia.
Ada

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

krakn

Post #4 Ocena: 0

2011-05-18 00:07:24 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

a wracając do tematu to
Pytanie jest absolutnie bez sensu.
Bo facet może zarabiać 1200 na miesiąc i ledwo wiązać koniec z końcem, zwłaszcza w Londynie, a może zarabiać i 5000.
Zależy gdzie trafił, co umie i na jakich zasadach pracuje.
Nie ma przecież ustawowo ustalonych zarobków, poza minimalną.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWWNumer AIM

amazingviolet

Post #5 Ocena: 0

2011-05-18 00:10:03 (14 lat temu)

amazingviolet

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 29-09-2009

Cytat:

2011-05-17 20:05:18, julka4 napisał(a):
Witam!Moj maz po 20 latach malzenstwa powiedzial mi ze mnie juz"nie lubi"i sie wyprowadzil.Teraz pracuje w Anglii(zna jezyk)w zakladzie jubilerskim a ściślej zajmuje sie robieniem zlotej bizuterii.Wysyla mi na dziecko 400zl.Twierdzi ze nie moze wiecej bo malo zarabia.ja zarabiam 580zl.i jest mi ciezko bo chocby za czynsz place 405zl.co dla mnie jest b.duzym wydatkiem.Czy jest jakas zyczliwa osoba ktora orientuje sie czy zarobki zlotnika w UK sa rzeczywiscie male bo ja juz stracilam do meza zaufanie i mysle ze nie mowi prawdy.Bardzo dziekuje za odpowiedz

Te 580 to miesięcznie czy tygodniowo?

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

kolezanka_szkla

Post #6 Ocena: 0

2011-05-18 00:39:13 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Pewnie miesiecznie. Ktos wspomnial o £50 tygodniowo w Anglii.

Jak was tak czytam (niektorych), to plakac mi sie chce. Byli malzonkowie marni bo jesc chca.., dzieci nie warte pieniedzy...

Cale szczescie siedzicie w Anglii a nie w Skandynawii, gdzie ojciec (jako zazwyczaj zarabiajacy lepiej) ma zakichany obowiazek zapewnic dziecku i matce WSZYSTKIE potrzebne do zycia rzeczy. Pralke, lodowke, placic polowe czynszu - to tak na dzien dobry,

Ja nie wiem kim bym dzisiaj byla, gdyby moj ojciec myslal podobnie. Gdyby dawal na moje utrzymymanie tylko tyle, ile z olowkiem wyliczyl. Na mily Bog. Wycieczki szkolne, ksiazki, hobby itd itd. Ja wcale nie mowie, ze mama nic nie miala i wszystko oplacal ojciec. Czy wy na prawde uwazacie, ze kobieta z dzieckiem utrzyma sie za niecale 1000 zlotych? Ludzie nie potrafia sie rozwodzic, w wyniki czego nie potrafia byc normalnymi fajnymi rodzicami. Zal mi dzieci takich rodzicow.

Zastanawia mnie jeszcze jedno gdzie sie podzial szacunek tatusia dla matki jego dziecka? Byla zona nidy nie bedzie "obca". Takie myslenie przyprawia mnie o mdlosci.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2011-05-18 00:49:34 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2011-05-18 00:07:24, krakn napisał(a):
a wracając do tematu to
Pytanie jest absolutnie bez sensu.
Bo facet może zarabiać 1200 na miesiąc i ledwo wiązać koniec z końcem, zwłaszcza w Londynie, a może zarabiać i 5000.
Zależy gdzie trafił, co umie i na jakich zasadach pracuje.
Nie ma przecież ustawowo ustalonych zarobków, poza minimalną.

Mi sie wydaje, ze ktos myli zarobki jubilera (wlasciciela) z zarobkami pracownika zakladu jubilerskiego, a to jest wielka roznica.
Ada

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #8 Ocena: 0

2011-05-18 02:31:06 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

jankowsky

Post #9 Ocena: 0

2011-05-18 06:44:50 (14 lat temu)

jankowsky

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

A co w sytuacji kiedy ojciec płaci i widzi że dziecko chodzi w " łachmanach " a mamusia solarium spa itp?

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

jankowsky

Post #10 Ocena: 0

2011-05-18 06:51:47 (14 lat temu)

jankowsky

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

Proponuję obejżeć film Tato są i takie sytuacje niestety bardzo często. Sądy zbyt często przyznają opiekę nad dzieckiem matce nie patrząc na uczucia ojca.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,