MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przekwalifikowac ... ale na co?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2011-02-16 12:19:39 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ale praca w takim charakterze raczej nie bedzie lekka i na pewno wymaga zaangazowania i roznych godzin pracy.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2011-02-16 12:49:19 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Paramedic ani lekka, ani specjalnie dobrze platna, a specyfika pracy 365 dni w tygodniu, niezaleznie od pory dnia czy nocy, swiat, weekendow itp.

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #3 Ocena: 0

2011-02-16 13:28:31 (14 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

lekka pewnie nie ale mam nadzieje ze satysfakcjonujaca i interesyjaca i ze to zrekompensuje 12 godzinne nocne zmiany w Bank Holiday ;-)

dobrze platna - dobrze to pojecie wazgeldne, dla mnie osobiscie wszytko powyzej lub w okolicach 30k jest praca dobrze paltna

"specyfika pracy 365 dni w tygodniu, niezaleznie od pory dnia czy nocy, swiat, weekendow" - bogatego zycia towarzyskiego nie mam, za Swietami tez nie przepadam wiec bardzo mi to nie przeszkadza, chociaz zdaje sobie sprawe ze z czasem zacznie ale nie musi to przeciez byc zawod na cale zycie

ta praca ma tez sporo zalet:
- jest to zawod poszukiwany wiec daje mozliwosci dalszej emigracji (Australia, Nowa Zelandia)
- przy ewentualnym powrocie do Polski tez daje jakis punkt zaczepienia (slabo platny ale zawsze)- chociaz jak znam zycie NFZ pewnie nie uznaje angilskich kwalifikacji
-podejzewam ze daje mozliwosc dalszej nauki i rozwoju a napewno po nabraniu doswadczenia np. samodzilnego prowadzenia kursow pierwszej pomocy
- nabyte umiejetnosci zostaja na dlugo/zawsze i moga (oby nie)okazac sie bardzo przydatne w zyciu prywatnym

[ Ostatnio edytowany przez: roztocz 16-02-2011 13:35 ]

Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

AndrzejW

Post #4 Ocena: 0

2011-02-16 13:52:40 (14 lat temu)

AndrzejW

Mężczyzna

Z nami od: 04-04-2007

... "nie meczaca", "nie stresujaca" i "dobrze platna" praca ...

Obawaiam się, że w nalepszym wypadku możesz zrealizować tylko dwa z tych postulatów :-D

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #5 Ocena: 0

2011-02-16 14:40:24 (14 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Cytat:

2011-02-16 12:19:39, Richmond napisał(a):
Wydaje mi sie, ze mamy na forum paramedyka - http://www.mojawyspa.co.uk/konto/feszter82

Dziekuje
napisalem priva - czekam na odzew

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #6 Ocena: 0

2011-02-17 09:32:06 (14 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

podalem przyklad kursu na paramedyka jako idelanego wg mnie bo jest polaczeniem platnej pracy z nauka zawodu

czy znacie jakies INNE PODOBNE KURSY?

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #7 Ocena: 0

2011-02-17 11:09:39 (14 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

teraz duzo jest ogloszen pracy dla accountant lub menager, zarobki ladne - tyle ze raczej trzeba skonczyc studia ale mozna zaocznie, i mysle ze ten zawod tez ma przyszlosc
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

dylacom

Post #8 Ocena: 0

2011-02-17 11:21:05 (14 lat temu)

dylacom

Kobieta

Z nami od: 12-01-2011

chcesz nowe mozliwosci czy rozleklamowac kurs paramedyka?

jezeli fascynuje i satysfakcjonuje Cie praca z ludzmi, pomaganie innym, czy tez ratownie zycia to nie zainteresuje Cie raczej praca z linuxem...

ja kiedys pracowalam jako "pomoc ludzka"- z ludmzi chorymi, niepelnosprawnymi, starszymi, potrzebujacymi.
teraz pracuje jako ... nazwijmy to: online media developer i wiecej kontaktu mam z cyframi, literkami, kodami, obrazkami niz z ludzmi.

mimo ze pomaganie sprawia duzo frajde wole to robic jako zajecie dodatkowe niz prace- bo kody wydaja sie czesto mnie frustrujace, a wyniki pracy bardziej widoczne.

Ludzie to temat trudny, wymagajacy 100% poswiecenia, a wynagrodzenie zawsze bedzie nieadekwatne w stosunku do wymagan.
odpowiedzialnosc jaka na Tobie ciazy bez wgledu czy jestes opiekunem, rehabilitantem, pielegniarzem czy doktorem jest zawsze ogromne- bo czlowiek potrzebujacy oddaje sie w Twoje rece w 110% i ufa Ci bezgranicznie. wyniki Twojej pracy nie zawsze sa przyjemne. czesto spotykac sie mozesz z niewdziecznoscia, bolem, agresja, smiercia....
sa tez oczywiscie plusy takiej pracy- jak usmiech, "dziekuje", spokoj, zycie....

Jezeli potrafisz temu sprostac to brawo- zachecam do nauki i pracy.
jezli chcesz to robic tylko dla pieniedzy... coz mozesz sie szybko zmeczyc :(

mialam kiedys prace z dziecmi z trudnych rodzin... dzieci byly bardzo trudne i zagubione. potrafily oblac cie gasnica, wycisnac pomarancze na glowe, oblac moczem lub tez rzucic w ciebie wlasnym kałem... po 24godzinnej zmianie musialam dochodzic do siebie kolejne 24 godziny....

myslalam ze kocham prace z ludzmi, ze dam rade, ale po paru latach poprostu nie wytrzymalam. Ludzie sa rozni i mimo ze czesto praca wiaze sie z rutyna, to moim zdaniem nie ma nic z nia wspolnego- bo kazdy czlowiek jest inny i kazdego dnia moze potrzebowac co innego.

powodzenia :)

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #9 Ocena: 0

2011-02-17 11:27:51 (14 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

"chcesz nowe mozliwosci czy rozleklamowac kurs paramedyka"
no wlasnie to chcialem powiedziec w porzednim poscie - dajmy juz spokoj temu paramedykowi - podalem to jako przyklad zdobyywania zawodu poloczonego z platna praca bo wlasnie czegos takiego poszukuje i bede wdzieczny za informacje o INNYCH PODOBNYCH KURSACH

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2011-02-17 11:38:52 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

caly dowcip polega na tym, ze w kazdej dzialce sa kursy, studia, potem praca i w jej trakcie mozliwosci dalszego ksztalcenia.
Nikt Ci nie poda gotowego rozwiazania, ze wzgledu na indywidualne preferencje.
Sam musisz dookreslic, co chcesz robic, potem mozna szukac drogi do celu.
PS. Przy calkowitym przekierowaniu zawodowym jedynym sposobem na prace platna i szkolenie jest pozostanie w obecnej, szkolenie na wlasna reke w wybranej dzialce, a nastepnie polowanie na prace zgodna z nowymi kwalifikacjami.

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 17-02-2011 11:40 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,