Glownie chodzi mi o kursy polaczone z praca lub takie ktore mozna robic po pracy - nie moge sobie pozwolic na studiowanie w pelnym wymiarze.
|
---|---|
roztocz | Post #1 Ocena: 0 2011-02-16 10:20:06 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-05-2007 Skąd: Greenford |
Jak w tytule, chcialbym sie przekwalifikowac ale nie bardzo wiem na co? Poleccie prosze jakies kursy, szkolenia ktore warto zrobic aby potem miec "nie meczaca, nie stresujaca"
![]() Glownie chodzi mi o kursy polaczone z praca lub takie ktore mozna robic po pracy - nie moge sobie pozwolic na studiowanie w pelnym wymiarze. Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.
|
Post #2 Ocena: 0 2011-02-16 10:39:48 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2011-02-16 10:40:15 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
e-porady | Post #4 Ocena: 0 2011-02-16 11:02:11 (14 lat temu) |
Z nami od: 11-02-2011 Skąd: london |
Bardzo często counsile wydają także broszurki z kursami w okolicy i ich cennik. Myślę, że w job centre też coś powinieneś dostać. Na ogół są to kilku godzinne kursy w weekendy lub pewne określone dni.
Kursy masz podzielone na kategorie, i opisane są do jakich prac się przydają. Najlepiej sprawdź sam bo każdy council jest inny i może miec swoje zasady. Szukasz dobrej rady? Jeśli będę znał odpowiedź to ci pomogę.
|
roztocz | Post #5 Ocena: 0 2011-02-16 11:18:53 (14 lat temu) |
Hail_Eris - administrator systemy - brzmi ciekawie, czy moge taki kurs robic pomimo ze nie milem nic wspolnego z branza, potrzebne sa jakies podstawy?
pmarcys1 - w colleg'u bylem - niestety nic ciekawego nie znalazlem e-porady - jobcentre - dobry trop - bede musial tam zajzec i popytac najgorsze jest to ze naprawde nie wem co mialoby to byc, w sumie to jestem otwarty na wszystko: od kursu spawacza (zrobilem pare lat temu kurs elektryka - 16ta edycje - ale bez doswiadczenia mam male szanse na prace) do PhD (przegladam ostanio te z Londynu - troche malo placa i tematy malo interesujace). Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.
|
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2011-02-16 11:19:40 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
przede wszystkim kwestia, co samemu chcialoby sie robic. ta sama praca dla jednego bedzie orka na ugorze, nuda, dla drugiego -realizacja zawodowa.
Mozliwosci jest mnostwo, kursy, szkolenia organizowane przez council, w szkolnictwie (NVQ, kursy uniwersyteckie, w college, przez firmy szkoleniowe). Co do zarobkow: http://www.thisismoney.co.uk/best-paid-jobs Oczywiscie wszystko zalezy od umiejetnosci, doswiadczenia, zaangazowania i odrobiny szczescia, bycia we wlasciwym czasie we wlasciwym miejscu ![]() |
Post #7 Ocena: 0 2011-02-16 11:32:57 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
roztocz | Post #8 Ocena: 0 2011-02-16 11:36:55 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-02-16 11:19:40, karjo1 napisał(a): Oczywiscie wszystko zalezy od umiejetnosci, doswiadczenia, zaangazowania i odrobiny szczescia, bycia we wlasciwym czasie we wlasciwym miejscu ![]() jesli chodzi o umiejetnosci i doswiadczenie to zadne z dotychczas nabytych nie przypadlo mi do gustu na tyle zeby je poglebiac zaangazowanie - z tym niestety jest roznie, z jednej strony chcialbym cos zmienic (w obecjen firmie pracuje juz 5 lat, nie jest to zla praca ale bez perspektyw i juz za dlugo robie to samo) a z drugiej mam rodzine na utrzymaniu wiec nie moge zbyt wiele ryzykowac, "odrobiny szczescia, bycia we wlasciwym czasie we wlasciwym miejscu" - no wlasnie, niektorzy aplikuja m-cami i nic a inni po paru wyslanych CV dostaja intratna propozycje Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.
|
karjo1 | Post #9 Ocena: 0 2011-02-16 11:48:43 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Co do umieketnosci i doswiadczenia, mialam na mysli zaangazowanie w wybrana dzialke, raczej malo realne jest zrobienie szybkiego kursu i spoczywanie na laurach w dobrej, niemeczacej i dobrze platnej pracy.
A mozliwosci od groma, od opiekuna tygrysa syberyjskiego, przez kosmetyczka (celowa 'meska' forma ![]() ![]() |
roztocz | Post #10 Ocena: 0 2011-02-16 12:07:48 (14 lat temu) |
wybrany kurs musi sie wpasowac w ograniczenia wiazace z posiadaniem cudownej 2 letniej corki:
a) stale i w miare pewne zrodlo dochodu przez caly czas b) bardzo ograniczona mozliwosc nauki w domu idealem byloby cos takiego: student_paramedics ale: "Unfortunately, we do not expect to recruit for student paramedics this financial year" pozostaje czekac do nastepnego roku finansowego ... a to juz niedlugo ktos widzial/ wie o nietubylcach jerzdzacych w karetkach - ja niestety sie nie spotkalem, obawiam sie wiec ze tylko nativ speaker lub nie nativ z wybitna znjomoscia angielskiego moze ta prace wykonywac? [ Ostatnio edytowany przez: roztocz 16-02-2011 12:10 ] Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.
|