MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polski nauczyciel w UK? doradźcie czy mam szansę...

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Myajaaa

Post #1 Ocena: 0

2011-01-14 08:29:15 (14 lat temu)

Myajaaa

Kobieta

Z nami od: 13-01-2011

Witam:)
Błagam pomóżcie - DESPERACKO poszukuję pomocy!:)
Mam 23lata, studiuję zarządzanie w specjalizacji zarządzania projektami... w lipcu tego roku chce z mężem wyjechać do UK i tam kontynuować swoją edukację... Chcę skończyć mgr z nauk ekonomicznych lub matematyki, moim marzeniem jest ukończyć dr.. mam nawet pomysł na pracę doktorancką - zob:)
mam tylko kilka pytań, ale króciutkich:)

1. jaki kurs pedagogiczny powinnam skończyć? Tzn. czy to może być kurs czy muszą to byś studia podyplomowe? ile godz. powinien mieć taki kurs aby był brany pod uwagę w UK?

2. czy ewentualnie można zr ww kurs w UK? jeśli tak jaki to koszt i ile trwa?

3. czy BEZ doświadczenia w zawodzie nauczyciela mam szansę na rozpoczęcie pracy w UK?

4. chyba najważniejsze, czy w ogóle mam szanse i jest zapotrzebowanie w szkołach na ww przedmioty w jakich ewentualnie chce kontynuować naukę?

5. Ewentualnie co polecacie tzn jaki kierunek mgr po moim licencjacie?:)

acha.. oczywiście przez pierwszy rok pragnę pracować gdziekolwiek, wtedy doszkolić super język i zrobić niezbędne kursy i certyfikaty - tylko właśnie JAKIE?!

Dziękuje:)

p.s. mój mąż ma mgr fizjoterapii i kilka kursów, od 3lata czyli od lic. pracuje zawodowo - ma szanse?:) on również przez rok planuje podszkolić język i uwieńczyć to certyfikatem:)
...Podobno, nie ma rzeczy nie możliwych - są tylko te mniej i bardziej trudne... - czas pokaże;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2011-01-14 08:34:52 (14 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

uuu toche sobei skomplikujesz zycie. najpierw sprawdz uczelnie i czy wogole da sie tak przeniesc.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Myajaaa

Post #3 Ocena: 0

2011-01-14 08:40:03 (14 lat temu)

Myajaaa

Kobieta

ale w jakim sensie komplikuje?! :)
mam sprawdzonych 3uczelnie (oczywiście na razie tylko wybiórczo, te które są najbliżej mnie) i z tego co wiem 2 z nich nie widzą problemów ale właśnie na kierunek np. HR (pl:zarządzanie zasobami ludzkimi)albo PM (Pl: zarz. projektami, ale nie wiem czy to odpowiednie do dalszej kariery nauczyciela? ...
...Podobno, nie ma rzeczy nie możliwych - są tylko te mniej i bardziej trudne... - czas pokaże;)

Do góry stronyOffline

Myajaaa

Post #4 Ocena: 0

2011-01-14 08:41:35 (14 lat temu)

Myajaaa

Kobieta

ale w jakim sensie komplikuje?! :)
mam sprawdzonych 3uczelnie (oczywiście na razie tylko wybiórczo, te które są najbliżej mnie) i z tego co wiem 2 z nich nie widzą problemów ale właśnie na kierunek np. HR (pl:zarządzanie zasobami ludzkimi)albo PM (Pl: zarz. projektami, ale nie wiem czy to odpowiednie do dalszej kariery nauczyciela? ...

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: +1

2011-01-14 09:24:16 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Myajaaa

Post #6 Ocena: 0

2011-01-14 10:41:56 (14 lat temu)

Myajaaa

Kobieta

leonka - dziękuje dziękuje DZIĘKUJE!

ja nie wiem jak Ci się odwdzięczyć za tak wiele pożytecznych informacji:)

tzn. tak ja sobie studia chcę niestety lub stety odciągnąć na min pół roku/rok czasu.. przede wszystkim na wzgląd naszych finansów... potem w UK z pewnością bd się starać o stypendium innej rady nie ma... bo do Pl opłaca mi się latać przez dwa lata abym skończyła mgr...
Jeśli chodzi o natychmiastowe startowanie stanowiska pracy które nas ewent. intersuja i o których marzymy... chyba nie bd się wygłupiać ponieważ nasz język ang jest powiedzmy taki "se", tzn ja mam potwierdzenie kursu na poziomie zaawansowanym w tym "business English" ale bez żadnego certyfikatu, natomiast mąż zna ang. na poziomie dogadania się... więc nie chcemy z siebie robić głupków... poza tym jego nostryfikacja dyplomu alby mógł pracować w zawodzie po min. ok 6msc czekania i załatwiania wszystkich formalności:( ale nie ukrywam że zaraz jak dostanie papier do ręki i bd ukończy jakiś normalny kurs j.ang bd szukał pracy w zawodzie:) + dod. prywatna praktyka:)

Do góry stronyOffline

Myajaaa

Post #7 Ocena: 0

2011-01-14 10:49:12 (14 lat temu)

Myajaaa

Kobieta

acha.. a pow mi czy ja tylko z lic. z zarz. projektami ale np. w trakcie studiów z matematyki lub pokrewne np. ekonomii mogłabym juz starać się o prace w szkole? jeśli wykaże że zaczęłam ten kurs dla nauczycieli i kurs języka czy lepiej poczekać skompletować dok i wtedy szukać? wogóle czy jest jakakolwiek możliwość pacy w trakcie studiowania zaocznego w UK?

WAŻNE: ...jadąc do UK mamy możliwość pracy w TESCO od momentu przyjazdu, na nocne zmiany więc w ciągu dnia można wiele zrobić
:) choćby bezpłatne pomoce jako wolontariusze maż w szpitalach/domach starców ect. natomiast ja np. w świetlicach itp. . ALE czy właśnie po pracy w tym TESCO czyli bądź co bądź totalnie innym kierunku i zawodzie nie bd mieć później problemów z uzyskaniem naszych wymarzonych prac? ...

Do góry stronyOffline

Myajaaa

Post #8 Ocena: 0

2011-01-14 10:51:08 (14 lat temu)

Myajaaa

Kobieta

P.S. nie wiem czy to istotne czy nie...
ja mam praktycznie cały czas ciągłość pracy w tym pracy w jednostkach państwowoych w pl, mąż pratycznie też.

Oboje byliśmy już w UK więc mamy Home Office + Insurance no. i ja i on przez 1/1,5roku czasu... tyle tylko że była to praca na farmie :|

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-01-14 11:15:26 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ragazza

Post #10 Ocena: 0

2011-01-14 11:33:15 (14 lat temu)

ragazza

Kobieta

Z nami od: 08-07-2010

Niestety tutaj nie jest tak latwo zostac nauczycielem. Glownie dlatego, ze tutejsze szkoly patrza na nauczycieli z poza UK z pewnym niedowierzaniem, ze nasze kwalifikacje sa takie same a moze nawet i lepsze, niz te ktore mozna zdobyc w UK. Np ja mam ukonczone NKJ i licencjat filologii angielskiej z Uniwersytetu Wroclawskiego, zlkozylam papiery o QTS, ktory mam nadzieje niedlugo dostane i pierwsze co sie dowiedzialam w szkole kolo mnie to to, ze zeby dostac prace musze jeszcze zrobic GCSE z matmy, science i angielskiego!!!! Szok! Tlumacze babie ze GCSE to jest jak egzamin gimnazjalny w PL i , ze mam mature i FCE/CAE/CPE, licencjat. Ale ona ma problem, bo nie mam zadnego egzaminu z matmy i science. Nie mam juz sily im tego tlumaczyc.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,