MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polski nauczyciel w UK? doradźcie czy mam szansę...

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2011-01-14 20:55:26 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

A jak u meza z angielskim? Na poczatek na pewno nie jako fizjoterapeuta, bo nie ma tutejszych papierow, za to spokojnie moze probowac jako care asisstant. Posun mu watek http://www.mojawyspa.co.uk/forum/24/21852/dom-opieki

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-01-14 21:47:17 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Myajaaa

Post #3 Ocena: 0

2011-01-15 11:08:13 (14 lat temu)

Myajaaa

Kobieta

Z nami od: 13-01-2011

więc tak - mąż, zna język powiedzmy komunikatywny, ale jeśli chodzi o jego język medyczny to nawet nie ma podstaw komunikatywnego... :)
strach się bać...
mnóstwo już się oczytaliśmy na temat jego nostryfikacji dyplomu, wiem już mniej więcej co, jak gdzie i kiedy.. do jakiej instytucji powinniśmy się zgłosić ile co trwa ect.. .a trwa min. 4-6msc... i bez tego NIKT nigdzie go nie przyjmie, tak przynajmniej pisało na forach np. fizjoterapeutów i na głównej stronie tej org. która zrzesza jego zawód.

chodzi o to, ze przez ten ewent rok jak bd pracować zupełnie nie w zawodach chcemy nie mieć przerwy w ciągu pracy w zawodzie, więc wolontariusz czy social care chyba byłbym najlepszym rozwiązaniem...

...Podobno, nie ma rzeczy nie możliwych - są tylko te mniej i bardziej trudne... - czas pokaże;)

Do góry stronyOffline

Myajaaa

Post #4 Ocena: 0

2011-01-15 11:17:50 (14 lat temu)

Myajaaa

Kobieta

*care assistance?!!
...Podobno, nie ma rzeczy nie możliwych - są tylko te mniej i bardziej trudne... - czas pokaże;)

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2011-01-15 12:11:36 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Cytat:

2011-01-15 11:17:50, Myajaaa napisał(a):
*care assistance?!!

Care assistant i...?

Do góry stronyOffline

Myajaaa

Post #6 Ocena: 0

2011-01-15 12:33:21 (14 lat temu)

Myajaaa

Kobieta

tzn ja ten zwrot znam jako wolontariusz:)

bo w moim poprzednim poście było:
"social care chyba byłbym najlepszym rozwiązaniem... "

i zamiast tego social care to care assistance ):

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2011-01-15 13:51:58 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

To nie wolontariat, a normalna, etatowa praca jako opiekun osob starszych/niepelnosprawnych. Oczywiscie moze tez byc wersja nieplatna/wolontariat. Ale skoro startujecie w prace w UK, to chyba lepiej zaczac o zblizonej dzialki? Dlaczego tak sie upieracie przy Tesco? Zreszta biorac po uwage Twoje studia, to rownie mocno zaskakujace jest pchanie sie w nauczanie - chyba, ze studia jako zachcianka, a nauczycielstwo, jako wymarzona dzialka ;).

Do góry stronyOffline

Myajaaa

Post #8 Ocena: 0

2011-01-16 11:34:28 (14 lat temu)

Myajaaa

Kobieta

Witam już bd wszystko wyjaśniać:)

1. wiem, że najlepiej bd jeśli mąż bd się trzymał swojej działki zawodowej tj. fizjoterapii i nie widzę innego wyjścia, ale wiem też że on sam nie jest na tyle pewny swego że nie porwie się z chwilą przyjazdu na poszukiwanie pracy w zawodzie, nie zna języka to raz a dwa musi czekać na nostryfikacje dyplomu od 3-6msc

2. dlaczego Tesco?! Prosta odp - to bd nasza pierwsza stała i pewna przede wszystkim praca po przyjeździe:) wiem, ze jest ona zupełnie odległa naszym planom, ale z czegoś musimy się utrzymywać:) oczywiście do UK nie jedziemy "goli i weseli" ale na życie , wynajem mieszkania, szkoły , kursy ect trzeba mnie kasę:) i choćby na ten okres szukania innej pracy tez trzeba się z czegoś utrzymać:) Bd pracować na nocki, więc w ciągu dnia mamy wiele możliwości:)
Wiem, że ani ja ani mój mąż nie znamy na rewelacyjnie języka, nie mamy certyfikatów, nostryfikacji, kursów itp które pozwoliłoby z chwilą przyjazdu na znalezienie pracy w zawodzie...

byłam i zdaję sobie sprawę z tego, że nie my jedni jesteśmy w takiej sytuacji - tj emigracji do UK z marzeniami:) są ludzie którzy czasem mają więcej do zaoferowania i nie mogą znaleźć pracy:)więc my musimy zrobić wszystko aby nasze ewentualne kandydatury na wymarzone stanowiska faktycznie jakoś się wyróżniały:) pow, że mamy na to ok. roku czasu:)

3. dlaczego pchać się w zawód nauczyciela?:)
bo to moje marzenie... w pl tez po ukończeniu lic chciałam kontynuować naukę w tym kierunku... moim marzeniem jest zostać nauczycielem:) proste:) ale czy się uda zob:) chcę uczyć przedmiotów ekonomicznych / finansowych .. ale wiem, ze z tymi akurat jest cholernie ciężko znaleźć etat - w pl na pewno nie wiem jak w uk, ale pewnie podobnie?!- jak nie to kontynuować naukę na matematyce(wiem, ze tj większa szansa na znalezienie pracy), tyle tylko, że się boję czy dam sobie radę tam na takim kierunku... i czy poziom nie bd za wysoki, powiedzmy że lubię matmę ale nie kocham... po moim lic mogę robić mgr z bankowości, ekonomi, marketingu, zarządzania (wszelkimi rodzajami), stost między nar, matematyki, itd itd. kwestia tylko tego co chcę robić:) .. i gdzie mnie przyjmą;)

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,