|
|
---|---|
pigulka | Post #1 Ocena: 0 2006-02-20 13:57 (19 lat temu) |
Z nami od: 20-02-2006 |
Witajcie , mam prosbę o informacje na temat pracy dla pielegniarki w Londynie.Jak to wyglada naprawde i jak najlepiej szukac pracy .Czy przez polskie agencje , czy juz po przyjezdzie do Anglii poprzez angielskie agencje .Bardzo prosze zyczliwe osoby o informacje .Dziękuje i pozdrawiam
|
ksanika | Post #2 Ocena: 0 2006-04-05 19:42 (19 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2005 Skąd: Kings Lynn |
Witaj, nie wiem jak wygląda sytuacja w Londynie, ja jestem i pracuję od 8 miesięcy w King's Lynn, narazie jako opiekunka dla ludzi starszych; przyjechałam tu do koleżanki i w ciągu 3 dni miałam pracę. Teraz staram się o etat w szpitalu (z zawodu jestem położną), przeszłam tą skomplikowaną procedurę z NMC i mam już prawo wykonywania zawodu. W kraju nie szukałam możliwości pracy przez agencje, ale ja miałam sie gdzie zatrzymać. Moja koleżanka wyjechała na początku grudnia, wszystko zorganizowała jej agencja i jest bardzo szczęśliwa i zadowolona. Wyboru musisz dokonać sama, może rzeczywiście jest łatwiej jak ktoś pilotuje wszystkie Twoje sprawy, jak choćby Home Office i NIN. W każdym razie powodzenia Ci życzę. Mnie się udało i wcale nie żałuję swojej decyzji. Pozdrawiam.
![]() |
|