MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prześladowanie w pracy. Bezsilność. Proszę o pomoc.

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

iwcia6791

Post #1 Ocena: 0

2010-06-16 20:29:32 (15 lat temu)

iwcia6791

Kobieta

Z nami od: 16-06-2010

Witam wszystkich forumowiczów. Mam bardzo poważny problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Od dwóch lat pracuję w jednej firmie w uk i od jakiegoś czasu mój prezes zaczyna mnie "dojeżdżać" psychicznie. To wszystko zaczęło się o wiele wcześniej jakimiś krzykami na mnie, ale teraz to już jest chyba apogeum. Naprawdę nie wiem jak długo to wszystko jeszcze wytrzymam. Jestem w trakcie szukania nowej pracy, ale sami wiecie jak to jest ze znalezieniem nowej pracy. Najchętniej wróciłabym do Polski, ale boję się że moja 13-to letnia córka nie dałaby sobie rady w polskiej szkole po tak długiej przerwie. Czuję się taka bezsilna. Na dodatek mój angielski jest w stopniu bardzo podstawowym. Proszę pomóżcie. Czy macie jakieś rady dla mnie, jak poradzić sobie z tą sytuacją. Z gory dziękuję.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-06-16 20:38:12 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-06-16 23:19:48 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-06-17 12:02:08 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

iwcia6791

Post #5 Ocena: 0

2010-06-20 18:16:04 (15 lat temu)

iwcia6791

Kobieta

Z nami od: 16-06-2010

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie moją osobą. W ostatni piątek mój prezes znowu podszedł do mnie i patrzał się co robię szyderczo sie uśmiechająć. zapytałam się go czy coś źle robię a on mi na to żebym pracowała a nie marnowała czas na pytania.
Cały czas przeglądam internet w poszukiwaniu ludzi z podobnym problemem i znalezieniem jakiegoś wyjścia z tej sytuacji. Czasami myślę że to jest jakiś koszmar który kiedyś musi się skończyć.
Najchętniej doniosłabym na niego gdziekolwiek tylko można żeby zajął się własnymi problemami

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-06-20 19:10:53 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ReginaH

Post #7 Ocena: 0

2010-06-26 13:20:41 (15 lat temu)

ReginaH

Kobieta

Z nami od: 20-06-2010

Jesli Twoj szef ma przelozonego nad soba ( wyglada na to ze nie ale dla formalnosci napisze), to mozna napisac oswiadczenie na pismie do niego ).
Proponuje znalezc kogos z lepsza znajomosci angielskiego i udac sie razem do Citizens Advice Bureaux (biuro porad obywatelskich) znajdujace sie w kazdym wiekszy miesci - za darmo udziela sie tam porad we problematycznych sytuacjach - czasami trzeba sie umowic wczesniej na spotakanie. Mozna odwolac sie do Acas www.acas.org.uk(komisja pojednawcza w sprawach pracowniczych ) - dazy do rozstrzygniecia sporu na drodze ugody. Lub mozna zlozyc skarge do sadu pracy na formularzu ET1, ktory mozna uzyskac w urzedzie Trybunalu ds Zatrudnienia nr tel 0845 795 9775.
Jest jeszcze kilka innych organizacji ktorych zadaniem jest zapewnienie bezplatnej porady i pomocy prawnej: Immigration Advisory Service, Immigration Law Practitioners Association...

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,