On nie modli sie. Tylko nie dal rady stac 10 godzin.
Gdzie w tym kraju sa prawa czlowieka? Uczyc innch praw czlowieka jesli samemu ich sie nie przestrzega! Nie wolno jest pracowac na siedzaco wiec "wiec na kolana p_y"

|
---|---|
stefansson | Post #1 Ocena: 0 2010-05-29 23:21:49 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-02-2010 Skąd: eastbourne, Göteborg |
Co sadzicie o formie pracy jaka przedstawia zdjecie?
On nie modli sie. Tylko nie dal rady stac 10 godzin. Gdzie w tym kraju sa prawa czlowieka? Uczyc innch praw czlowieka jesli samemu ich sie nie przestrzega! Nie wolno jest pracowac na siedzaco wiec "wiec na kolana p_y" ![]() ![]() |
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2010-05-30 09:55:30 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Zamiast narzekac na forum wez sprawy w swoje rece i zacznij dzialac. Jesli prawa pracownika nie sa przestrzegane to zacznijcie do HR, a dalej ACAS itp.
Carpe diem.
|
tom8104 | Post #3 Ocena: 0 2010-05-30 10:15:02 (15 lat temu) |
Z nami od: 08-10-2007 |
A moze zaloz nowy watek wiecznie pokrzywdzonych i dyskryminowanych gdzie wszyscy beda mogli narzekac na glupia Anglie i jej mieszkancow...
|
nikakrk | Post #4 Ocena: 0 2010-05-30 10:22:25 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2009 Skąd: Nottingham |
Hej powiem szczerze pracowałam na nocna zmianę dla Marks&Spencer i też pracowaliśmy po 10 godzin było ciężko ale dla chcącego nic trudnego im więcej godzin tym więcej kasy i sobota i niedziela wolna a jak pracujesz mniej godzin to trzeba pracować 7 dni by coś zarobić to jest moje zdanie z doświadczenia.Pozdrawiam..
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2010-05-30 11:43:55 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hm nie wiem co to za pompki składają ale zasadniczo w Polsce na warsztacie chłodniczym też się nie siedziało, docieranie panewek, zaworów, wszytko na stojąco. fakt 8 godzin nie 10. ale nie wyobrażam sobie takiej pracy na siedząco, przecież on musi ciągle po coś sięgać i się przemieszczać to nie praca biurowa, tu jedyny problem to chyba trochę za nisko stół jak na prace na stojąco. bo pracownik na dłuższą metę nie może się cały czas pochylać.
Ale skoro są problemy to należy zgłosić do kontroli w tym kraju to nic złego wręcz przeciwnie postawa obywatelska jest miło widziana. moich 'uroków" pracy nie będę wklejał ... no i przede wszystkim zapachu się nie da zachować, a bywa że jest co "wdychać" i jestem szczęśliwy ze nie jadam śniadania, dopiero jak wracam wieczorem do domu :> bo nie raz by kanapka wybiła mi zęby przy zwrocie, no cóż, każda praca ma swoje uroki i zalety ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
Malahai1983 | Post #6 Ocena: 0 2010-05-30 12:00:27 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2009 Skąd: Manchester |
Śmieszne to trochę... Nie da rady stać 10 godzin? Ja zapier* na produkcji przez 12 godzin w nocy, gdzie wrzucałem ręcznie na taśmę jakieś 60-70 palet butelek do mleka (takie jakie można kupić w każdym Tesco)i czasami pracowałem 6 dni pod rząd i to wszystko wdychając opary z plastiku... Przeżyłem i magazyn Currys'a, gdzie trzeba było często samemu podnieść z ziemi i wrzucić jedną pralkę na drugą (każda jakieś 70-80kg)...
Jak się chce pracować to czasami trzeba się na takie rzeczy godzić, zazwyczaj im człowiek krócej tutaj mieszka tym na więcej się godzi. Ja już jestem na etapie, gdzie jeśli pracodawca będzie chciał zrobić ewidentny przekręt, jestem w stanie pokazać mu środkowy palec, odwrócić się na pięcie i następnego dnia znaleźć inną pracę. No ale jeśli nie znasz języka i nie masz pojęcia o tutejszym rynku pracy to radzę podkulić ogon pod siebie i lepiej szybko się przyzwyczaić do stania czy chodzenia 10-12 godzin. I zresztą Kochani - kto mówił, że będzie łatwo? ![]() ![]() 'Boze chron mnie przed przyjaciolmi, bo z wrogami sam sobie poradze'
|
Mieszko | Post #7 Ocena: 0 2010-05-30 13:42:21 (15 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2009 Skąd: Hastings |
Z jakiego źródła jest to zdjęcie? Tzn. skąd wiadomo, że on klęczy, bo nie da rady stać 10 godzin? I skąd wiadomo, że ktoś go zmusza do pracy po 10 godzin?
Stefansson, jeśli chcesz dyskusji, to podawaj wiarygodne informacje skąd wiadomo właśnie takie rzeczy o jakie zapytałam powyżej. Żeby nie było, że nie współczuję: owszem współczuję, tylko, że wydaje mi się, ze Anglia to np. nie Chiny czy inny Bangladesz gdzie ludzie pracują po kilkanaście godzin dziennie i nie ma instytucji gdzie mogą się skarżyć na wyzysk. Myślę, że bardzo prawdopodobne jest co ktoś napisał wcześniej - może on nie zna języka, trzyma się kurczowo jedynej pracy jaka jest w jego zasięgu, nie umie się dogadać, nie zna własnych praw. Co do uroków pracy w UK, równie dobrze można znaleźć przykłady wyzysku w wielu innych krajach. W Polsce też. Np. słynna sprawa Biedronki. [ Ostatnio edytowany przez: Mieszko 30-05-2010 13:46 ] |
Post #8 Ocena: 0 2010-05-30 13:55:04 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
stefansson | Post #9 Ocena: 0 2010-05-30 14:17:52 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-02-2010 Skąd: eastbourne, Göteborg |
Cytat: 2010-05-30 13:42:21, Mieszko napisał(a): Z jakiego źródła jest to zdjęcie? Tzn. skąd wiadomo, że on klęczy, bo nie da rady stać 10 godzin? I skąd wiadomo, że ktoś go zmusza do pracy po 10 godzin? Stefansson, jeśli chcesz dyskusji, to podawaj wiarygodne informacje skąd wiadomo właśnie takie rzeczy o jakie zapytałam powyżej. Żeby nie było, że nie współczuję: owszem współczuję, tylko, że wydaje mi się, ze Anglia to np. nie Chiny czy inny Bangladesz gdzie ludzie pracują po kilkanaście godzin dziennie i nie ma instytucji gdzie mogą się skarżyć na wyzysk. Myślę, że bardzo prawdopodobne jest co ktoś napisał wcześniej - może on nie zna języka, trzyma się kurczowo jedynej pracy jaka jest w jego zasięgu, nie umie się dogadać, nie zna własnych praw. Co do uroków pracy w UK, równie dobrze można znaleźć przykłady wyzysku w wielu innych krajach. W Polsce też. Np. słynna sprawa Biedronki. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Mieszko</i> 30-05-2010 13:46 ] Podaje wiecej szczegolow Ten czlowiek jest ciemnoskurym anglikiem, pracuje za 6 funtow na godzine. A inzynierowie wymyslili ze praca na stojaco jest bardziej efektywna wiec jest zakaz siedzenia. Jesli wpadniesz na pomysl zeby usprawnic sobie prace co dawplyw na wydajnosc to uslyszysz nie wolno tak pracowac bo inzynierowie to wymyslili inaczej. To sa mini pompki wielkosci 1-2 pudelka zapalek. praca lekka troche lutowania, skladania i pokowania. |
littleflower | Post #10 Ocena: 0 2010-05-30 14:54:41 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
to jest asssembly praca - i niestety tak jest- po za tym nie wspomniales ze ma przerwy tez,
po drugie a co powiesz na prace na farmach przy zbiorach itp takich prac jest mnostwo- po prostu taki rodzaj pracy- a ta i tak sie wydaje lekka porownujac do innych, no i zadna praca tutaj nie jest przymusowa- nikt nikogo lancuchem nie przywiazal do pracy "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|