MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Farma-te same prawa pracy??

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stawnasto

Post #1 Ocena: 0

2006-01-04 10:40 (19 lat temu)

stawnasto

Z nami od: 04-01-2006

Witam, pracuje od 2 lat na farmie jako deputy of packhause manager i . Nie posiadam żadnego kontraktu, nie mam holiday bo wypłaca mi extra za to 40 pe za 1h a wolne mogę brać kiedy chce ale za darmo. Opłacam co tydzień tax i Insurance. I mam pytanie co do mojego prawa pracy, Czy nie ma żadnych gwiazdek co do zatrudnienia na farmie w angli?? Bo jak np. podnoszą stawkę min. angielską za 1h to jest odnośnik że nie dotyczy prac na farmach. Może są jeszcze inne haki o których nie wiem....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Amisun

Post #2 Ocena: 0

2006-01-04 17:37 (19 lat temu)

Amisun

Z nami od: 15-05-2005

płacisz insurance i podatek...rozumiem pracodawca czy ty ?
oczywiscie zakładam ,że z twojego wynagrodzenia...
Ale szczerze mówiąc nigdy nie wnikałam w stawki pracy na farmach i jestem zaskoczona, że stawka m inimalnaich nie dotyczy...pewny jesteś?
A może jak to często bywa..mój mąż ma legalną pracę ale w małej firmie i urlop dostaje jak go wydusi z wielkim bólem...:(

Do góry stronyOffline

stawnasto

Post #3 Ocena: 0

2006-01-05 09:10 (19 lat temu)

stawnasto

Z nami od: 04-01-2006

składki idą z wynagrodzenia oczywiście i płąci to pracodawca, a co do minimalnej stawki to jest ale niższa niż w innych gałęziach przemysłu, na farmach jest chyba mniej o 30 pe

Do góry stronyOffline

Amisun

Post #4 Ocena: 0

2006-01-05 19:37 (19 lat temu)

Amisun

Z nami od: 15-05-2005

Cośby i mniesza ale pozostałe prawa pracownicze są raczej te same...rzecz jasna zależy od uczciwosci pracodawcy i czy chcesz z nim to "negocjować"..?:)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,