|
|
---|---|
ksanika | Post #1 Ocena: 0 2005-11-29 06:18 (20 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2005 Skąd: Kings Lynn |
Wynajmuję dom w UK, 3 sypialnie, jadalnia, salon i łazienka. Od 3 tygodni nie działa w tym domu ogrzewanie. Właścicielka niby próbuje coś zaradzić ale dalej mam zimno. Korzystam tylko z salonu, gdzie śpimy całą rodziną, my z mężem na podłodze, a nasz syn na sofie, w innej części domu nie da się mieszkać bo temperatura jest bliska temperaturze na zewnątrz. Płacę za to wszystko czynsz w wysokości 600 funtów na miesiąc w raz z wliczonym w cenę Council Taxem (jakieś 90 funtów) . Czy mogę samowolnie obniżyć czynsz za upływający miesiąc? Jeśli tak, to do jakiej kwoty? Proszę o poradę. Tej Pani jest ciepło bo mieszka w Dubaju a jej zlecenia telefoniczne jak narazie nie dają rezultatu. Poradźcie mi bo zbliża się termin zapłaty a mnie się wydaje że opłata za ten miesiąc będzie wygórowana. Proszę!!!!!.....
|
Amisun | Post #2 Ocena: 0 2005-11-30 22:58 (20 lat temu) |
Z nami od: 15-05-2005 |
Tak szczerze mówiąc wygląda na to, że włascicielka ma w nosie lokatorów...więc jeden sposób i z reguły skuteczny przestac płacic...swoją droga masz umowę , w której zawarty jest zapis o council tax? to racze nietypowe, że jest wliczony w cenę.Chyba, że bardzo chcesz utrzymac poprawne stosunki...ale może to działa tylko w jedną stronę.
Zacznij od przeczytania umowy. |
|