MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

asd

Post #1 Ocena: 0

2006-02-06 18:44 (19 lat temu)

asd

Z nami od: 31-01-2006

Facetów przyjmują, chociaż nie pracuje ich tak dużo w tej branży. Jeden nawet tworzy bloga na temat swojej pracy.
Wypowiedzenie, cóż, trochę się obawialiśmy z żoną, ale ich obowiązuje brytyjskie prawo pracy :), więc wyjścia nie mieli. Ślubu z nimi nie brałem, a pracy miałem serdecznie dosyć nie tylko ze wzgledu na dziadków. Coffee Ty chyba jesteś z moich terenów, Pomorzaczka? Marta, zadaj pytanie na forum, chyba że to jakieś intymne :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

greenw

Post #2 Ocena: 0

2006-02-06 21:13 (19 lat temu)

greenw

Z nami od: 17-01-2006

ASD mogę zapytać w jakim mieście pracowałeś ? i czy na początku pracowałeś na okres próbny?
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Coffee2006

Post #3 Ocena: 0

2006-02-06 23:22 (19 lat temu)

Coffee2006

Z nami od: 18-01-2006

a po czym to poznac ze pomorzaczka jestem :-o

i jeszcze jak dziala to angielskie prawo rpacy o ktorym piszesz ze agencje obowiazywalo

dzieki za informacje ;)

Do góry stronyOffline

asd

Post #4 Ocena: 0

2006-02-07 16:53 (19 lat temu)

asd

Z nami od: 31-01-2006

Tak, okres próbny to 3 miesiace, w ramach tego przechodzisz induction, ktore punkt po punkcie masz zaliczyc. Prawo mowi, ze jesli pracujesz powyzej miesiaca, a mniej niz rok to obowiazuje cie 1 tygodniowe wypowiedzenie, choc w kontrakcie byla mowa o 4 tygodniach :( Papier cierpliwy, licza, ze Polacy nie zorientuja sie i beda pracowac, bo jeszcze podtykaja na miejscu cyrograf zobowiazujacy do zwrotu kosztow szkolenia NVQ2 w przypadku odejscia w ciagu 12 miesiecy od daty zakonczenia szkolenia, a ze szkolenie trwa kilka miesiecy to wiazesz sie z nimi na min. 2 lata, notabene kontrakt o tym mowil - 2 lata. Ja mowie o slynnej firmie 4S dla ktorej Mackenzie szukalo rok temu, moze teraz pracuja dla kogos innego, nie wiem. Nalezy przeczytac dokladnie kontrakt. Nie mieszkam w zadnym miescie tylko w miescince w polnocnej Anglii, dosc tu wieje, pada i duzo ostatnio mgly, ale bywaja dni ze mozna chodzic w swetrze, a jak slyszalem w Polsce to niezle mrozi i duzo sniegu macie, a tu jedynie wysoko w gorach widac snieg :)

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,