MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

TESCO - WIELKA BRYTANIA- PROSZĘ O POMOC

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Marcin_DG

Post #1 Ocena: 0

2005-11-12 09:51 (20 lat temu)

Marcin_DG

Z nami od: 12-11-2005

Witam
mam chęć wyjechania do tesco do pracy jestem po rozmowie w krakowie i tak mi powiedzieli:
1. zarobki ok 7 brutto na godzine co daje jakies 4,75 netto
2. za mieszkanie płaci się ok. 90 funtów (jak cię zwolnją lub sam zrezygnujesz to mogą ale nie muszą rozwiązać umowę o mieszkanie)
3. Nie gwarantują nadgodzin.
4. pracuje się 7.5 h na dzien
5. pracuje się 5 dni w tygoidniu

Zastanawiam się czy to ma sens bo licząc liczba godzin tygodniowo*liczba dni w tygodniu*4,75=7,5*5*4,75=178
teraz licząc wydatki
178-90- życie czylo ok 30= 58.
teraz dojazd
załóżmy że zostaje 40f na miesiąc jest to ok 160 czyli 928 zł.
Wiuec zastanawiam sie czy to ma sens. Proszę o osoby które tam sa lub były o odpowiedź w celu zweryfikowania mojego myśłenie. Mój mail to: sorek25@poczta.fm
gg: 5173820
Jeśli dostane umowę i będą zaineteresowani to umieszcze ją na stronie www.

Ps Mam znajomych w WB co wyjechali w ciemno i są w stanie odłożyć ok 700 na miecha

[ Wiadomość edytowana przez : Marcin_DG on 12-11-2005 09:53 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

RuKia

Post #2 Ocena: 0

2005-11-12 11:27 (20 lat temu)

RuKia

Z nami od: 28-10-2005

napewno z taka stawka i iloscia godzin zle ci nie bedzie chociaz to zalezy od tego czy chcesz jechac szybko zarobic duzo i wrocic jeszcze szybciej czy zamiezasz tu zostac chwile :) pozdrawiam

[ Wiadomość edytowana przez : RuKia on 12-11-2005 11:33 ]

Do góry stronyOffline

Basiowa

Post #3 Ocena: 0

2005-12-18 23:09 (19 lat temu)

Basiowa

Z nami od: 18-12-2005

Witam wszytkich!
Ja mam takie pytanie.Kolega pojechał do Anglii pracować w Tesco.Załatwiony ma lokum przez tą firme.Mieszka w domku w kilka osób.Nie wiem ile zarabia.MOje pytanie rozchodzi się o to,że on mówi ,że jest mu tam bardzo dobrze ,że dużo zarabia ,że za rok o tym czasie ma zamiar mieszkac sam w willi i mieć plazmowy telewizor bo tam jest wszytko ponoć takie tanie.Troche zaprzecza temu co wy pisaliście o tej firmie. Jeszcze jedno pytanie kierowane do tch co już byli w Anglii (ja niestety nie doznałam tego zaszczytu-może kiedyś) Kolega mówił , że w Anglii ludzie wyrzucaja pod dom sprzęty elektroniczne .POnoć znalazł juz Playa2 ,Plazmowy telewizor , radio , wieże itd.Wspomne tylko ,że jest tam miesiąc. Prosze was o szczerą wypowiedz czy poprostu on ściemnia czy rzeczywiście może być tak słodko a tygodniowe wynagrodzenie rzeczywiście starcza poddostaek do następnej wypłaty. Pozdrawiam wszytkich czytających i czekam na odpowiedz.
Basia

Do góry stronyOffline

pav

Post #4 Ocena: 0

2005-12-22 04:38 (19 lat temu)

pav

Z nami od: 15-12-2005

Mysle, ze twoj kolega lekko przesadil z tym ze juz niedlugo bedzie mieszkac sam w willi. Ludzie wyobrazaja sobie, ze Anglia to drugie Eldorado. Jednak tak nie jest w rzeczywistosci. Jak chcesz cos miec to musisz ciezko na to pracowac. Co do znalezienia jakiegos sprzetu na ulicy, to owszem czasem sie zdarza. No ale plazmy lezacej na ulicy to jeszcze nie widzialem;) Anglicy wyrzucaja takie rzeczy gdy sa np. lekko popsute gdyz nie interesuje ich naprawa takiego sprzetu. Sam mam lodówke w domu pochodzaca z tzw. wystawki. Tak wiec sadze, ze Twoj kolega ma lekko bujna wyobraznie i nie powinnas mu do konca wierzyc. Serdecznie pozdrawiam ;-)
pav

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,