MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

W styczniu Anglia - czy jest szansa

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krzysztofl

Post #1 Ocena: 0

2005-10-05 08:38 (20 lat temu)

krzysztofl

Z nami od: 05-10-2005

Witam,
na początku przyszłego roku mam zamiar wyjechać do Anglii (w styczniu wygasa mi umowa z PUPem odnośnie dotacji).
moje pytanie dotyczy pracy w Anglii. Biegle posługuje się j.angielskim (5-letnie liceum anglojęzyczne), ukończyłem studia (zarządzanie przedsiębiorstwem), pracowałem jako doradca klienta i sp.ds.logistyki, 2xprowadziłem własną działalność, a z prac typowo fizycznych to byłem na ogórkach w sezonie w Niemczech.

Moje pytanie brzmi czy wyjechać w ciemno i szukać na miejscu pracy czy czekać, aż w Polsce za pośrednictwem jakiejś firmy wyjadę na gotowca. Chodzi o to, że prace, które wykonywałem były raczej biurowe albo spędzanie czasu w aucie i załatwianie spraw. Nie jestem ani spawaczem, ani gastronomem, itp. Chciałem zasięgnąć waszej opinii, ostatnio wszyscy w Polsce straszą, że jest coraz gorzej i nie ma po co jechać, bo z pracą jest cholernie ciężko. W Anglii nie liczę na biurową pracę, raczej na fizyczną, tylko czy bez doświadczenia znajdę takową?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

borntobebored

Post #2 Ocena: 0

2005-10-05 18:46 (20 lat temu)

borntobebored

Z nami od: 12-07-2005

Pracy szukalabym jeszcze w Polsce, korzystajac z zalet internetu. Jakies doswiadczenie masz, mowisz biegle po angielsku, wiec zaczelabym od szukania w zawodzie. Tu akurat jest na niego popyt...

A co do prac fizycznych - jest szansa, ze znajdziesz cos bez doswiadczenia, ale to juz tylko kwestia szczescia (wiele daje Ci umiejetnosc poslugiwania sie jezykiem tubylcow). W tym drugim przypadku musisz przyjechac i chodzic od drzwi do drzwi, bo takich ofert nie zalatwia sie tu na telefon.

A trzecia sprawa: tak - z dnia na dzien jest tu coraz gorzej.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ghrom

Post #3 Ocena: 0

2005-10-11 10:04 (20 lat temu)

ghrom

Z nami od: 11-10-2005

Nie gadaj, wszystkim ktorych znam tu w Anglii jest coraz lepiej :P
Skad masz takie statystyki??

pozdrawiam
http://ghrom.com/index.php?go=faq

Do góry stronyOffline