MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szukanie pracy z Polski, a kryzys w UK?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

lirek72

Post #1 Ocena: 0

2009-07-17 21:49:24 (16 lat temu)

lirek72

Mężczyzna

Z nami od: 05-07-2009

Witam ponownie.
Tym razem o poszukiwaniu pracy w UK, będąc w Polsce. Jak to właściwie jest w praktyce. Od jakiegoś czasu daje ogłoszenia na stronach polskojęzycznych w UK, poza tym szukam na jobcentreplus. Czy rzeczywiście w UK nadal panuje kryzys i jest niewiele pracy? Przed przyjazdem do Anglii wolałbym coś znaleźć, by nie jechać zupełnie w ciemno. Gdy przed dwoma laty byłem w Londynie z pracą nie było żadnych problemów. Obecnie słyszy się tak różne opinie na temat brytyjskiego rynku pracy, że naprawdę nie wiadomo co zrobić; zaryzykować, pojechać i szukać na miejscu, czy jednak poczekać trochę? Może ktoś zechciałby podzielić się swoimi spostrzeżeniami w tej mierze.
Z góry dziękuję za sensowne wypowiedzi.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krunschwitz

Post #2 Ocena: 0

2009-07-17 22:03:19 (16 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Ten temat był już poruszany wielokrotnie i ja z uporem maniaka będę powtarzał: nie masz stu procentowo pewnej pracy to nie jedz do UK ,a już na pewno nie do Londynu.
Recesja trwa w najlepsze.No chyba,że chcesz tyrać za 5,73 funta na godzinę brutto to coś znajdziesz.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #3 Ocena: 0

2009-07-17 22:06:55 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

misiooo

Post #4 Ocena: 0

2009-07-17 22:11:40 (16 lat temu)

misiooo

Mężczyzna

Z nami od: 27-04-2008

Dokladnie - zanim zaczniesz szukac pracy zastanow sie co umiesz robic, co chcesz robic i jakie masz udokumentowane doswiadczenie. Oczywiscie zanim zaczniesz sie zastanawiac nad tym wszystkim to odpowiedz sobie na pytanie na jakim poziomie jest twoj angielski. Jesli uwazasz ze bez zadnego problemu dogadasz sie po angielski na KAZDY temat, jestes w stanie prowadzic normalna konwersacje tak jak w jezyku polski to twoje szanse na znalezienie pracy w UK sa takie same jak w Polsce. Jesli zas nie bardzo z twoim angielskim to ja poszukalbym pracy w Polsce...

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2009-07-17 22:22:15 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Juz samo to, ze autor watku rozglada sie glownie po polskojezycznych portalach z ogloszeniami, wiele mowi o poziomie znajomosci angielskiego.
Poza tym chyba wszytko na ten temat padlo w poprzednim watku ;).
Tak, jak podpowiadaja, masz na ewentualne przepuszczenie powyzej 1000L, probuj, moze sie poszczesci, a w najgorszym razie bedziesz mial wakacje w UK.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-07-17 22:38:19 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-07-17 23:33:41 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-07-18 02:40:27 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lirek72

Post #9 Ocena: 0

2009-07-20 08:20:37 (16 lat temu)

lirek72

Mężczyzna

Z nami od: 05-07-2009

Dzięki za odpowiedzi. Zarówno za te bardziej konkretne, jak i za te mniej związane z moim postem. Co do kalkulacji dot. mojej znajomości angielskiego i swoich mocnych stron już takowe zrobiłem. W poście pytałem o rzeczywistą sytuację na brytyjskim rynku pracy, widzianą oczami osób miejscowych; nie prosiłem o dokonanie oceny osoby pod kątem tego czy szukając pracy na polskich portalach bardziej czy mniej zna angielski. Do Anglii wyjeżdżali przecież i sądzę nadal wyjeżdżają ludzie, którzy nie znają języka w ogóle, a mimo to radzą sobie.
Jeszcze raz wszystkim dziękuję.
Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2009-07-20 13:04:32 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Owszem radza sobie, jesli maja zaplecze w postaci kogos w UK, kto przygotuje "grunt" (mieszkanie, praca, papierologia zwiazana z osiedleniem sie), zasobow finansowych i ogromnych zapasow uporu, wytrwalosci i usmiechu, mimo deszczu i negatywnych odpowiedzi.
Zajrzyj na ogloszenia online reed, tam jest podana ilosc aplikacji na jedno miejsce. Nie wiem, w czym chcesz startowac, ale u meza w pracy na prace przy tasmie (jedna z gorszych, kiepsko platnych fuch) na 1 miejsce przychodzi ok. 150-250 osob.
W dzialce IT dla poczatkujacych w zawodzie (badz bez referencji i duzej wiedzy, bogatego portfolio)o 1 miejsce stara sie do 400 osob (dane z agencji).
Niech to Ci da wyobrazenie o rynku pracy, gdy dodatkowo zjechali sie studenci i pracownicy sezonowi.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,