|
---|---|
reemts | Post #1 Ocena: 0 2005-09-11 17:45 (20 lat temu) |
Z nami od: 26-07-2005 |
Jestem ciekaw jak zareagowaliscie na gielde pracy ktora zoorganizowano na Ealingu ostatnio - bo dla mnie osobiscie to porazka.Prosze o komentaz.Pozdrawiam
|
Anonim | Post #2 Ocena: 0 2005-09-11 19:23 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
dla mnie nie było tak źle, zostawiłam kilka CV i czekam na rezultat
![]() może coś bliżej napiszesz... co ci się nie podobało? |
Anonim | Post #3 Ocena: 0 2005-09-11 19:42 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
Se napisales "bo dla mnie osobiscie to porazka."
CO!? Nie czekali na ciebie z oferta pracy w biurze za £60,000.00 rocznie, czy co. Tak to kazy moze napisac. CO masz do "Ostatnia gielda pracy na Ealingu": detale a nie: "bo dla mnie osobiscie to porazka" Obawiam sie wypowiedzi takie jak twje to wlasnie porazka |
reemts | Post #4 Ocena: 0 2005-09-11 19:58 (20 lat temu) |
Wiesz jak tu traktuje sie ludzi ?.
Miales tego przyklad ,a moze nie miales?. Na gielde ludzie ustawili sie juz od 10 rano.Nie wiem co dzialo sie przy otwarciu.Ja tam bylem okolo 15. Zobaczylem tam tlum ludzi.Nikt nie uporzadkowal kolejnosc wejcia przed wejciem.Wpuszczano do srodka po pare osob. Nikt nie wiedzial z oczekujacych czy czekac jest sens do tej nawet 20 wieczor i ze zdazy to zrobic. Wiele osob odchodzilo zrezygnowanych. Zero informacji dla tych co przybywali i czekali na zewnatrz. Czy beda czy nie beda obsluzeni. Jak wiesz moze ile osob dopchalo sie do srodka to podaj liczbe. Ja bylem na gieldzie pracy zoorganizowanej przez - Job Center - w Stratford - pelno ofert kazdy wchodzil do srodka i mogl sie zapisac i zlozyc CV. A ludzi bylo wiecej. Moze to juz taki styl traktowania polaka przez polaka. Kolejny przyklad jak pojdziesz do polskiego Konsulatu . Ludzie oczekuja na ulicy ,jak juz wejda to sa sprawdzani.Atmosfera jak na komisariacie o polnocy.Pospiech i nerwowa.Terminy zalatwiania prawie miesiac. Dla przykladu bylem zalatwiac dokumenty w Brazylijskim Konsulacie.Zero stresu i szybko. Ludzie jacys uprzejmi i kompeteni - pomocni. Co na to powiesz?.. I jeszcze jedno. jak juz cos piszesz to poczekaj na odpowiedz najpierw.ok? Pozdrawiam |
Anonim | Post #5 Ocena: 0 2005-09-11 22:59 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
Brawo reemts.
To prawda. Masz racje. To juz chaba nasza narodowa paranoja. duze plany i dobry poczatek to nasza zaleta ale z wykonaniem, hmmm raczej nam nie idzie. Pierwsze targi pracy ALE UWAGA PIERWSZE byly takie same mozna sie bylo nauczyc i pewnie byla to nie zla lekcja dla wszystkich. Nie mam pojecia (wiec sie za to nie biore) jak sie organizuje takie tarki tak zeby kazdy byl zadowolony ale sam wiesz ze wszyskim sie nie dogodzi. Pewnie job centre mialo super organizacje ale nie zapomnij ze to panstwowa instytucja z wielkim poparcie i DOSWIADCZENIEM. Nie wiem sam co powiedziec. Mysle ze to dobry pomysl i dzieki wypowiedziem takim ja Twoja 3cie tarki beda juz OK. Dobry temat. Zaparaszam do dyskusji. ![]() |
|
|
Anonim | Post #6 Ocena: 0 2005-09-12 06:46 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
przecież trudno jest wynajać Olimpię do tego, bo to ogromne koszty
może ktoś ma jakiś pomysł? |
Anonim | Post #7 Ocena: 0 2005-09-12 07:24 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
|
karmarys | Post #8 Ocena: 0 2005-09-12 12:14 (20 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2005 Skąd: Londyn |
no wlasnie wszystko fajnie tylko ta organizacja...
ludziska tloczyli sie jak po mieso za komuny. 2 godziny po rozpoczeciu targow nikt kto wlasnie przyszedl nie mogl sie dowiedziec czy w ogole sie zaczelo bo drzwi wygladaly na zamkniete a kolejka, tzn. ten tlum praktycznie sie ruszal. Oczywiscie w srodku tez tlumy wiec trudno powiedziec, jakby to zorganizowac, zeby bylo dobrze. Wynajac wieksza sale? Moze na otwartym twerenie na jakims ryneczku z namiotami? NIe wiem i nie moje to zmartwienie. Wrazenie nie bylo najlepsze. Druga rzecz, ze caly czas sa Polakom oferowane raczej proste prace fizyczne tak jakbysmy byli narodem slabo wykwalifikowanej taniej sily roboczej. |
Anonim | Post #9 Ocena: 0 2005-09-12 13:37 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
oferty pracy to sprawa firm ktore zalatwil organizator (tak mysle)
Nie bylem na 2gich targach ale jakos tak mi to wygladalo na pierwszych. Poza tym takie tagi wg mnie wymagaja zupelnie innego podejscia ale jakiego to juz inna sprawa. Nawiasem mowiac: czy ktokolwiek wie ilu nas polakow tu w UK zna angielski i na jakim poziomie, mysle ze nie a co za tym idzie OCZYWISCIE latwiej jest oferowac prace przy lopacie niz miejsce za biurkiem, a poza tym ci co moga pracowac za biurkiem powinni szukac pracy w innych miejscach. |
reemts | Post #10 Ocena: 0 2005-09-12 15:33 (20 lat temu) |
Dziekuje
za dobre czy nawet nie dobre wypowiedzi do tematu jaki rozpoczolem. Patrze na te wypowiedzi od ANONIMOW ze zdziwieniem - nie chodzi mi o tresc - tylko jaka przyczyna sie kierujecie nie podajac nicka chociaz. Pomoze to w nawigacji przy zwracaniu sie do was Szanowni Anonimi. No chyba ze liczycie na powtorke z historii gdzie pewien anonim zaslynol do dzisiaj i pozostal ano nimem. To tez moze byc jakis sposob na kariere ![]() Karmaryz dorzucil konkretne spostrzezenie - polacy to nie tylko do poddstawowych zawodow - sa tutaj specjalisci z prawie kazdej branzy czy dziedziny.I to ze jakos tego biura nie zauwazaja to tez swiadczy ze one same tez sie rozwijaja jeszcze (czytaj> tez sami wspinaja sie po szczeblach awansu w swojej branzy). Odnosnie podanego linka do Dziennika ... Tak sie sklada ze ja i moi znajomi mielismy te wymagane dokumenty ,znajomosc ang,doswiadczenie oraz referencje od pracodawcow z tego kraju. A teraz deser. Moze slusznym wyjsciem by bylo wyselekcjonowac jeszcze z kolejki oczekujacych ludzi przed wejciem do srodka - osoby ktore maja - a ktore nie maja tych czy innych dokumentow . Efekt ? >>> Agencja szybko pozyskuje pracownikow , zatrudniony ma juz perspektywe....itd....I w ten sposob bylby wilk syty i owca cala. Wchodza wszyscy do srodka - a nie zostaja zniesmaczeni Szybko konkretnie - i kompetenie. A nie reklamowac nas jeszcze jakie to mamy dziadowskie przygotowanie. I na dodatek publikuja to dzienniki. Jak to widzi angielski pracodawca??? Dostajemy po f 5 brutto/h Co na to szanowni anonimi?. pozdrawiam |