|
|
---|---|
magdala2 | Post #1 Ocena: 0 2005-09-10 13:04 (20 lat temu) |
Z nami od: 10-09-2005 |
Witam Londowiczow! Czy ktos ma orientacje 1)jakie sa warunki socjalne pracy w przedszkolu angielskim jako "assistent teacher" , np. ilosc godzin pracy,wysokosc zarobkow, skladki do emerytury itp. 2) jakie sa mozliwosci dostania zatrudnienia gdy mam dyplom magisterski po Pedagogice Opiekunczo-Wychowawczej , kilkuletnià praktyke jako opiekunka, tez juz w Anglii, oraz plynny angielski; 3) oraz czy aby w ogole ta praca nie jest duzo mniej oplacalna niz prywatna "nanny". Licze choc na czesciowa odpowiedz i z gory dzieki
![]() |
Rrrr | Post #2 Ocena: 0 2005-09-10 16:17 (20 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2005 Skąd: UK |
mam kolezanke po pedagogice. od 2 lat probuje znalezc prace w przedszkolu... bez dobrych referencji to problem. do tego jeszcze robia dokladny police check i kontaktuja sie z poprzednim pracodawca w Polsce. sprawdzenie kandydata trwa tygodniami a i tak zawsze native ma duzo wieksze szanse na taka prace niz obcokrajowiec.
w zaleznosci od miasta mozesz dostac powiedzmy 5.50-8.00 za godzine, w prywatnym przedszkolu czasem wiecej. ilosc godzin moze byc rozna. panstwowe przedszkola sa otwarte ok 3.5 godziny dziennie. prywatne caly dzien. wieksza szanse bedziesz miec w mniejszym miescie. u mnie np ostatnio szukali pre school assistant i tylko 2 kandydatki sie zglosily, wiec nie bylo w czym wybierac... skladki do emerytury? kazdy placi takie same, w charakterze NI. chyba ze pracodawca zaoferuje dodatkowa emeryture - o co w obecnych czasach nie jest latwo. jako prywatna nanny czesto mozesz zarobic wiecej. zalezy dla kogo pracujesz... |
tomkos | Post #3 Ocena: 0 2005-09-11 21:48 (20 lat temu) |
Z nami od: 11-09-2005 |
moja znajoma dostala ostatnio prace w przedszkolu ale jest na wakacjach i wraca za kilka dni. moge cos od niej wyciagnac i wrzucic tu jakiegos posta.i wiem tyle ze nie bylo zadnych problemow z zalatwianiem tej pracy.
|
magdala2 | Post #4 Ocena: 0 2005-09-13 15:23 (20 lat temu) |
Z nami od: 10-09-2005 |
Dzieki Rrr i Tomkos za odpo
![]() ![]() ![]() |
|