|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-04-18 20:03:41 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
reivilo | Post #2 Ocena: 0 2009-04-18 20:25:41 (16 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
nie wiem skad jestes ale jak dla mnie - po za lodnkiem to drogo.
Dam ci porownanie - facet nam myje okna - 9 szt plus 3 drzwi - za 10 funtow ....ceny sa w granicach 1 funt z okno. A znajoma angielka sprzata - za maly domek - odkurzanie, lazienka takie tam angielskie sprzatanie - 10 - 15 funciakow. No i najtrudniejsza sprawa REFERENCJE . Nikt ci tu obcego do domu nie wpusci. Okna, samochod, ogrodek - tak ale w domku nie tak latwo. Ale nie poddawj sie .....od czegos trzeba zaczac ....zawsze musi byc ta pierwsza osoba ktora ci te referencje da. Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
mirabelka77 | Post #3 Ocena: 0 2009-04-18 20:36:08 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2007 Skąd: londyn |
ja pracuje na takiej zasadzie,z tym,ze w Londynie,biore 9,10£ za godzine taka mam stawke,niezaleznie od tego czy scieram kurze,prasuje,nie mam tez swoich srodkow czystosci,przychodze do danego domu,robie liste i ludzie kupuja.
referencja-wazna sprawa jak i komunikatywny angielski ![]() |
Post #4 Ocena: 0 2009-04-18 20:39:06 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2009-04-18 20:44:16 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
xxxmalutka | Post #6 Ocena: 0 2009-04-18 20:45:27 (16 lat temu) |
Z nami od: 22-01-2009 Skąd: bristol |
joannna
sprzatalas juz gdzies? moze zalap sie najpierw do jakiejs firmy sprzatajacej wlasnie po referencje a dalej probuj wlasnych sil. Referencje sa w kazdej pracy bardzo wazne i czasami bez nich to czlowiek jak bez reki,no i doswiadczenie zawodowe,czesto chca je nawet do czyszczenia kibli ![]() ![]() |
beata76 | Post #7 Ocena: 0 2009-04-18 20:47:44 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-03-2007 Skąd: Londyn |
Cytat: 2009-04-18 20:36:08, mirabelka77 napisał(a): ja pracuje na takiej zasadzie,z tym,ze w Londynie,biore 9,10£ za godzine taka mam stawke,niezaleznie od tego czy scieram kurze,prasuje,nie mam tez swoich srodkow czystosci,przychodze do danego domu,robie liste i ludzie kupuja. referencja-wazna sprawa jak i komunikatywny angielski ![]() Ja zanim przeszlam na maciezynski tez tak robilam,prace mialam z polecenia u jednej pani,a potem u jej kolezanki,dzieci,kolezanki corek itd [ Ostatnio edytowany przez: beatakrzos 18-04-2009 20:49 ] Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.
|
Post #8 Ocena: 0 2009-04-18 20:57:36 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
xxxmalutka | Post #9 Ocena: 0 2009-04-18 21:29:40 (16 lat temu) |
Z nami od: 22-01-2009 Skąd: bristol |
Cytat: 2009-04-18 20:57:36, joannna napisał(a): Tak pracowałam 2 miesiące jako sprzątaczka...ale recesja i mnie zwolnili.Byłam jedyną Polką ,wiec mysle ze z angielskim nie bylo by tak zle.Moja praca wlasnie polegala na myciu podłóg,scieraniu kurzu ,myciu okien ,kanap ze skóry ,toalety tez sprzatałam ...I co jak zrobie ulotki i ktos powie ze mam przyjsc posprzatac to mowie ze sprzatalam w takiej i takiej firmie i mam podac adres???.Przepraszam ze pytam o szczególy ale nie wiem... Jak juz to podawaj numer telefonu do bylego pracodawcy....Jak nie beda pytac to nie musisz sama wychylac sie z niczym. Ciezko Ci bedzie na poczatku,w internecie jest mnostwo ogloszen podobnych do Twojego ![]() |
krakn | Post #10 Ocena: 0 2009-04-19 08:02:38 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2009-04-18 20:44:16, joannna napisał(a): Mirabelka 77 czy długo już tak pracujesz..,czy masz duzo zlecen i czy da sie z tego żyć??.Czy dla Ciebie to ciężka praca??Dodam że ja mieszkam w Glasgow-Szkocja. jak pytasz czy to ciężka praca to może zacznij od swojego domu. Zajrzyj w takie miejsca gdzie na co dzień nawet ci nie przychodzi do głowy by tam zajrzeć, łącznie z zakamarkami za lodówką nad drzwiami na lampie za kaloryferem, wyszoruj do połysku piekarnik, lodówkę kafelki w łazience wszystkie szyby krany tak by nie było mazów, kropelek itp. Ktoś tu sugeruje praktykę w firmach sprzątających bardzo dobry pomysł, bo sprzątanie "domowe" jest zupełnie inne niż sprzątanie u kogoś, gdy chcesz na tym zarobić i mieć dobrą opinie by w bić się w dobre bogate domy to trzeba na prawdę dobrze się organizować w pracy jak się będziesz motać i robić nie po kolei to po prostu tracisz kupę czasu efekty mizerne i klient niezadowolony. Dobrym pomysłem jest kupowanie przemysłowej chemii bo tymi ze sklepu to idzie się zamordować, zwłaszcza żele do piekarników czy środki do od kamienianina, oraz czyszczenia kamienia itp Aha, tylko uwaga z kwasami bo jak ci kran (bardzo często!) czy kaloryfer ze stali nierdzewnej zmieni kolor to będzie na prawdę nie wesoło, nam się tak zdarzyło w łazience czyściliśmy płytki z wapiennego kamienia i przez nieuwagę kaloryfer został spryskany i nie spłukany środkiem zasadowym, efekt taki że kaloryfer za 1200 funtów zmienił kolor na czarny, na szczęście znaleźliśmy środek którym udało się to wypolerować ale obciach i wstyd pozostał, mimo że po czyszczeniu kaloryfer wyglądał jak nowy. Jak tam jedziemy to nawet po tylu latach głupio mi gdy wchodzę do tego domu Cytat: 2009-04-18 21:29:40, xxxmalutka napisał(a): najlepiej jakby ktos Cie polecil komus a wtedy bys miala juz z gorki. Tak jest ma racje dziewczę na 1001% to najtrudniejsza i najwspanialsza droga do dobrych czytaj $$ domów, ludzie zanim wezną ogłoszenie zazwyczaj każą komuś kto zajmuje się ich domem lub sami dzwonią po rodzinie i znajomych z pytaniem czy nie znają kogoś do wykonania danej pracy u mnie ten sposób zdobywania klienta jest w 80% u mojej Beaty 100% Wszystkie biura, pałace, ambasada hotel, apartamentowce, itp, zdobyte bo ktoś dał komuś mój numer i w większości wypadków ja nawet nie mogę skojarzyć komu podziękować! Ale ważne że to działa i jest to na prawdę motywujące. A do tego wieczorne telefony lub smsy z podziękowaniem za dobra prace, bo nie zawsze widujesz się z klientem to już jest piękne i staje się nieważne że ubranie było cały dzień mokre od potu ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|