|
---|---|
gagapuk | Post #1 Ocena: 0 2009-03-27 17:53:28 (16 lat temu) |
Z nami od: 08-10-2007 Skąd: Kroscienko/Hove |
Nie wiem od czego zaczac, wiec zaczne od poczatku. Konto w banku mam od ponad 4 lat i od samego poczatku same problemy, glownie ze zmiana adresu. Wniosek wypelnialem po 3, 4 razy. Gubione karty debetowe, a teraz wyszla inna sprawa. Wczoraj udalem sie do banku by zapytac o kredyt na samochod, jak mi pan powiedzial ze dostane ale z oprocentowaniem 24,5% to wlosy mie deba stanely. Zaproponowal jesli wezme dwa razy wiecej to zejdzie do 17% W trakcie rozmowy zapytalem, czy moge zaczac otrzymywac moje miesieczne wyciagi z konta. Pan powiedzial ze ok i poklikal na klawiaturze, zauwazylem ze sie zdziwil i zamyslil. Zapytalem co jest i powiedzial ze od sierpnia 2008 roku przy wyciagach mam znaczek "U" co znaczy ze nie sa wysylane. Jakiez bylo moje zdziwienie gdy to uslyszalem i zobaczylem, Pan nie wiedzial do konca co to znaczy i pokazal mi ekran. Zobaczylem ze wyslano do mnie 44 strony wyciagu i potem pojawia sie to "U". Najciekawsze jest to, ze przez cale te cztery lata nie otrzymalem zadnego wyciagu, ani jednego malutkiego. Pan sie zdziwil i powiedzial ze to sprawdzi. Dzis bylem znowu i nic sie nie dowiedzialem, koles mowil duzo ale nie na temat. W sumie wyszlo ze nie maja pojecie co sie stalo i gdzie te wszystkie listy poszly. Mozecie poradzic co zrobic,jak ich ruszyc. To jest ponad 40 listow, ktore przepadly a jesli poszly pod zly adres? Ktos przez trzy lata otrzymywal informacje o mnie i mojej rodzinie,az nie moge w to uwierzyc. Do tej pory jak sie pytalem o wyciagi w informacji to mowili ze nie zamowilem takiej uslugi, myslalem ze mozliwe. Czyzby klamali mi w zywe oczy?
P.S. jak dzis poinformowalem Pana ze dealer oferuje mi 7% kredyt poszedl do managera. Po powrocie powiedzial duzo zlych rzeczy na samochody od dealerow i zaproponowal mi kredyt na 11%. Rozumiecie cos z tego bo ja nie. Szczerze to zastanawiam sie nad zmiana banku bo temu juz nie ufam, ale co z moja historia kredytawa? |
Superlover | Post #2 Ocena: 0 2009-03-27 19:28:18 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Jeżeli jak piszesz wyciągi miały znaczek U co znaczy że nie były wysyłane to nikt nie mógł ich odbierać
![]() Być może znaczek postawiono gdy wysłana korespondencja wróciła do banku z adnotacją że adresat nie zamieszkuje bo np. przeprowadziłeś się a nie podałeś bankowi aktualnego adresu. A co do kredytu to bierz gdzie chcez, to wolny kraj. Kredyty na auta dla tzw. subprime klientów czyli takich ze słabą historią na ogół są na 18-25%, fakt że to złodziejstwo ale tak jest i co zrobić Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
Post #3 Ocena: 0 2009-03-27 19:44:00 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gagapuk | Post #4 Ocena: 0 2009-03-27 19:54:55 (16 lat temu) |
Problem polega na tym ze konto mam ponad cztery lata, a adnotacja "u" pojawila sie w sierpniu zeszlego roku. Czyli przez caly czas jak posiadam konto (cztery lata) oni wysylali wyciagi ale nikt nie wie gdzie. Co do kredytu: moj wlasny bank, gdzie mam konto dlugo, oferuje mi 24,5% kredyt. Natomiast pytalem w innym banku, w dniu zalozenia konta, z zerowa historia proponuja mi 16% chyba cos tu jest nie tak. W dodatku gdy mowie im ze ktos daje mi na 7% to jakim cudem nagle oferuja mi 11% czy oni sa powazni?
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2009-03-27 20:14:49 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
A nie masz dostepu przez internet? Nie sprawdzasz stanu swojego konta i tego co sie dzieje? Sprawdziles, ze teraz maja w banku dobry adres? Nie przeszkadzalo Ci, ze przez 4 lat nie bylo zadnych wyciagow? Nie wiem tez jak bank moze nie wiedziec, gdzie wysylal wyciagi, przeciez na pewno maja Twoje poprzednie adresy.
Sprawdz swoja historie kredytowa, zeby zobaczyc czy nie ma tam zadnych niespodzianek. Przy okazji dowiesz sie czy bank mial Twoj dobry adres i jakie adresy raportowali do agencji: http://www.mojawyspa.co.uk/pytania/53/Credit-Score-i-Credit-Report To jaka pozyczke Ci oferuja to juz zalezy od historii kredytowej i od umiejetnosci negocjacji. To, ze dealer oferuje 7% nie znaczy, ze ja przyznaja. Warto tez sprawdzic czy to na pewno bedzie 7%, a nie oprocentowanie typu flat, ktore jakos inaczej sie wylicza i wyglada ladnie, a prawdziwe APR jest duzo wyzsze. Carpe diem.
|
|
|
gagapuk | Post #6 Ocena: 0 2009-03-27 20:33:12 (16 lat temu) |
Mam dostep przez internet i regularnie sprawdzam stan konta. Nie moge tego pojac jak mogli zgubic tyle wyciagow. Przez caly ten czas zmienialem mieszkanie kilka razy ale zawsze podawalem im nowy adres. Robilismy to zawsze razem z zona w tym samym czasie i tylko ja mam problem. Do tej pory to nie wyszlo na jaw bo mowili mi ze nie aktywowalem takiej uslugi i dlatego nie wysylaja.
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2009-03-27 20:38:33 (16 lat temu) |
A co masz we wlasciwosciach konta? Jak wejdziesz w dzial Statements to jest tam informacja: "You currently receive paper statements for this account." ewentualnie, ze jestes paperless.
Carpe diem.
|
gagapuk | Post #8 Ocena: 0 2009-03-27 21:33:18 (16 lat temu) |
Hah faktycznie jest tam zaznaczone ta opcja "bez papieru", ale nigdy tego nie zmienialem a poza tym dlaczego oni tego sami nie sprawdzili. Moze byc tez tego inny powod, zarejestrowalem sie na stronie exparian w sprawie credit report. Po wypelnieniu wniosku, podaniu moich wszystkich adresow zamieszkania, wyskoczyl komunikat ze na podstawie udzielonych informacji nie sa w stanie zidentyfikowac mojej osoby... Zonk. Chca by im przeslac kopie prawa jazdy i jakies dwa rachunki. Co to moze znaczyc? nie ma mnie tylko jestesmy my.
|
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2009-03-27 22:13:05 (16 lat temu) |
Wystarczy, ze maja w swoich danych nieco inna forme adresu i stad watpliwosci. Moj maz mial tak w Equfiax. Podal adres jakiego zwykle uzywalismy bez oznaczenia mieszkania i chcieli potwierdzenia jego tozsamosci. Ale jak podal z mieszkaniem to bylo juz ok i przyslali raport.
Carpe diem.
|
Post #10 Ocena: 0 2009-03-28 09:10:20 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|