MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak wypełnić formularz o otrzymanie E104, E205, E301

Brak odpowiedzi

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dubise2s

Post #1 Ocena: 0

2009-03-02 20:02:12 (16 lat temu)

dubise2s

Mężczyzna

Z nami od: 02-03-2009

Witam. Za 5 tygodni zjeżdżam do Polski na stałe. W związku z tym chce załatwić wszystkie formalności przed wyjazdem. Poczytałem trochę na forum i co nieco wiem ale potrzebuje jeszcze paru informacji. Odnośnie P85 jestem już przeszkolony. Interesują mnie E104, E205, E301:

- czy mogę je otrzymać przed wylotem do polski [ostatni paysleep i P45 3 kwiecień, wylot 8 kwiecień]
- jak wypełnić ten wniosek o E104, E205, E301:
* w dużym polu po lewo co wpisać?
* w polu "Please use this name and reference if you write or call:| co wpisać?
* w polu "Your reference:" co wpisać,
- jeżeli tych dokumentów nie mogę otrzymać osobiście przed wylotem to gdzie mam wpisać polski adres?
- rozumiem że do każdego wpisanego pracodawcy mam załączyć kopie P45 oraz kopie paysleepów [ile tych paysleepów?]
- czy jakieś inne dokumenty powinienem załączyć do wniosku,
- czy adres podany na wniosku którego ściągnąłem ze strony hmrc.gov.uk - plik ca3916.pdf - to adres na który mam wysłać wniosek?
- nie rozumiem tego: Please tell us about your UK employers. - chodzi mi o to wytłuszczone poniżej na wniosku.

Zależy mi na tym by to załatwić od ręki ponieważ wiem że jak zjadę do Polski i zacznę załatwiać to z Polski to może to potrwać 3-4 miesiące.

Proszę o wyrozumiałość, o wyczerpujące odpowiedzi i praktyczne rady. Pozdrawiam Wszystkich. Dziękuję :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,