Str 3 z 4 |
|
---|---|
tomash | Post #1 Ocena: 0 2005-08-07 09:03 (20 lat temu) |
Z nami od: 30-06-2005 |
maciek997: a na ile podpisuejsz kontrakt? Pytam tak z czystej ciekawosci.
|
maciek997 | Post #2 Ocena: 0 2005-08-08 00:43 (20 lat temu) |
Z nami od: 19-07-2005 |
umowa o prace jest na 2 lata z wypowiedzeniem 10 dni
|
tomash | Post #3 Ocena: 0 2005-08-08 06:16 (20 lat temu) |
Z nami od: 30-06-2005 |
O.o 2 lata?????
![]() |
AUran | Post #4 Ocena: 0 2005-08-12 11:16 (20 lat temu) |
Z nami od: 12-08-2005 |
Wiec nie wiem dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd !!! Pracujesz w Tesco tzn,. dla agencjii w krakowie??? Rozmawiałem z kilkudziesiecioma ludzmi zatrudnionymi w Tesco nikt nawet nie słyszał o takiej umowie o której ty mowisz i wierz mi wielu podczas rozmów mowiło ze chetnie wyjada jak nie bedzie tych 90 funtów przez rok naprawde wielu i ja sadze podobnie jak oni jest to zwykłe "złodziejstwo" mozesz jak dobrze poszukasz znależ mieszkanie za ok. 40 funtów wiec dlaczego masz im płacic 90 ???? 0 800 100 100 pod tym numerem kazdy moze sprawdzic ze P. Maciej mowi o zwykłej fikcjii TESCO w anglii to taki odpowiednik polskiej biedronki pozdrawiam wszystkich!!! ------------------------------------------ drogi kolego, to ty siejesz panike i wprowadzasz ludzi w blad. od niedawna na pewno mozna wybrac opcje z 2-tyg. pobytem w hostelu. jest to okres na znalezienie lokum na wlasna reke. ja, i wiem, ze jeszcze 3 inne osoby, ktore jada do londynu 19.08 maja podpisana umowe bez zadnej opcji na mieszkanie, tzn zalatwiamy sobie pokoj na wlasna reke od pierwszego dnia pobytu. bo jakby nie bylo placic po 90 funtow za tydzien za 4 osobowy pokoj to male przegiecie. dla chcecego nic trudnego. na stronie www.londonek.net jest mnostwo ofert apo 40-70 funtow za pokoj. jesli chcesz mieszkac z angielskojezycznymi osobami, to zapraszam na www.gumtree.com. cent od 65-100 za pokoj(samodzielny) lub 45-70 za wspoldziel;ony z inna osoba. co to wynagrodzenia, to na mojej umowie sa takie syawki: stawaka godzinowa:5.284/h dodatek za prace w godz. 22.00-0.00: 1,18/h dodatek za prace w godz. 0.00-6.00: 1,46/h dodatel lokalizacyjny: 1,01/h to sa stawki brutto. ilosc roboczogodzin w tygodniu: 36,5 wszystko mozna teraz policzyc. do tego dostajesz od tesco karte magnetyczna, dzieki ktorej mozesz kupowac posilki w stolowce pracowniczej za ok 1.5 funta(jednodaniowy posilek-jakas kabanina, frytki, surowka plus popitka), kawa i herbata sa darmowe. to co bedziesz mial nabite na karcie potraca ci przy wyplacie. tesco zalatwia konto w banku(nat west) sprawy z home office i ubezpieczenie zdrowotne. jestes traktowany jak pracownik brytyjski. przysluguje ci 30 dni(choc nie wiem dlaczego w angielskiej umowie mam napisane 5,8 tygodnia)platnego urlopu w ciagu roku plus ustawowe dni wolne od pracy. dostajesz tez na koszt tesco ubranie-buty, spodnie, koszule i polar. badania zdrowotne w polsce tez sa na koszt tesco. oplaty jakie musisz zrobic w polsce to w tej chwili 2600. miesci sie w tym oplata za przelot, oplata za papiery w home office, inland revenue itp, oraz kaucja za mieszkanie(zwrotna). chca jechac na wlasna reke w ciemna, musisz poniesc podobne lub wieksze koszty, nie majac zapewnionej pracy. wybor nalezy do ciebie. Srul Finkielsztajn
|
AUran | Post #5 Ocena: 0 2005-08-12 11:19 (20 lat temu) |
Z nami od: 12-08-2005 |
Wiec nie wiem dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd !!! Pracujesz w Tesco tzn,. dla agencjii w krakowie??? Rozmawiałem z kilkudziesiecioma ludzmi zatrudnionymi w Tesco nikt nawet nie słyszał o takiej umowie o której ty mowisz i wierz mi wielu podczas rozmów mowiło ze chetnie wyjada jak nie bedzie tych 90 funtów przez rok naprawde wielu i ja sadze podobnie jak oni jest to zwykłe "złodziejstwo" mozesz jak dobrze poszukasz znależ mieszkanie za ok. 40 funtów wiec dlaczego masz im płacic 90 ???? 0 800 100 100 pod tym numerem kazdy moze sprawdzic ze P. Maciej mowi o zwykłej fikcjii TESCO w anglii to taki odpowiednik polskiej biedronki pozdrawiam wszystkich!!! ------------------------------------------ drogi kolego, to ty siejesz panike i wprowadzasz ludzi w blad. od niedawna na pewno mozna wybrac opcje z 2-tyg. pobytem w hostelu. jest to okres na znalezienie lokum na wlasna reke. ja, i wiem, ze jeszcze 3 inne osoby, ktore jada do londynu 19.08 maja podpisana umowe bez zadnej opcji na mieszkanie, tzn zalatwiamy sobie pokoj na wlasna reke od pierwszego dnia pobytu. bo jakby nie bylo placic po 90 funtow za tydzien za 4 osobowy pokoj to male przegiecie. dla chcecego nic trudnego. na stronie www.londonek.net jest mnostwo ofert apo 40-70 funtow za pokoj. jesli chcesz mieszkac z angielskojezycznymi osobami, to zapraszam na www.gumtree.com. cent od 65-100 za pokoj(samodzielny) lub 45-70 za wspoldziel;ony z inna osoba. co to wynagrodzenia, to na mojej umowie sa takie syawki: stawaka godzinowa:5.284/h dodatek za prace w godz. 22.00-0.00: 1,18/h dodatek za prace w godz. 0.00-6.00: 1,46/h dodatel lokalizacyjny: 1,01/h to sa stawki brutto. ilosc roboczogodzin w tygodniu: 36,5 wszystko mozna teraz policzyc. do tego dostajesz od tesco karte magnetyczna, dzieki ktorej mozesz kupowac posilki w stolowce pracowniczej za ok 1.5 funta(jednodaniowy posilek-jakas kabanina, frytki, surowka plus popitka), kawa i herbata sa darmowe. to co bedziesz mial nabite na karcie potraca ci przy wyplacie. tesco zalatwia konto w banku(nat west) sprawy z home office i ubezpieczenie zdrowotne. jestes traktowany jak pracownik brytyjski. przysluguje ci 30 dni(choc nie wiem dlaczego w angielskiej umowie mam napisane 5,8 tygodnia)platnego urlopu w ciagu roku plus ustawowe dni wolne od pracy. dostajesz tez na koszt tesco ubranie-buty, spodnie, koszule i polar. badania zdrowotne w polsce tez sa na koszt tesco. oplaty jakie musisz zrobic w polsce to w tej chwili 2600. miesci sie w tym oplata za przelot, oplata za papiery w home office, inland revenue itp, oraz kaucja za mieszkanie(zwrotna). chca jechac na wlasna reke w ciemna, musisz poniesc podobne lub wieksze koszty, nie majac zapewnionej pracy. wybor nalezy do ciebie. jesli ktos chce wiecej info, moje gg:3337691 Srul Finkielsztajn
|
|
|
Shau | Post #6 Ocena: 0 2005-08-15 15:04 (20 lat temu) |
Z nami od: 24-07-2005 |
Witam !!!
Siac panikę opisując warunki pracy w tesco dziwne!? Ale do rzeczy Mój dobry kolega postanowił pojechac, argumentował tu i tak nic nie ma a tam ok 1000zł na czysto sie zarobi (jego wybór nie polecam nasladować) Oto co mi powiedział : Byłem na spodkaniu w Tesco przed wyjazdem było ok 40 osób Kobieta powiedziała ze Tesco od 4 sierpnia wrowadziła mozliwosc wynajmu mieszkania na własną rękę Na co cała sala zareagowała zdziwieniem wszyscy (było ok 40 ludzi) twierdzili ze nikt im nawet o takiej mozliwości nie wspomniał a każdy znich próbował zrezygnować z opcji Na pytania czy można TERAZ zrezygnować z ICH mieszkania prowadzonca kobieta odpowiedziała ze jest to nie możliwe Jedna osoba powiedziała za chce wyjechac w takim razie pozniej i samemu wynając sobie mieszkanie Na co prowadząca miała powiedziec ze TESCO wycofują sie z tej opcji gdyz polacy nie potrafia sobie samodzielnie wynajac mieszkania ??? Wiec tyle na temat wynajęcia mieszkania Ja tylko poinformowałem ludzi o tej sciemie jak chcecie tak zrobicie jak widac sa jeszcze w polsce entuzjasci pracy za 30 funtów tyg. na nocki Ja niestety do nich nie należe !!! Ps Za jakis czas "siania paniki" kolejna dawka kolega obiecał poinformować mnie jak Jest w Tesco w Anglii do usłyszenia !!! Jak już im płacicie dostaniecie "Super" biała na ksero na odpiepsz zrobioną ksiązeczke da ona wam dużo radości !!! |
Rrrr | Post #7 Ocena: 0 2005-08-15 17:09 (20 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2005 Skąd: UK |
Shau, oczywiscie ze siejesz panike.
wydaje ci sie ze wiesz wiecej od tych ktorzy sa na miejscu...co innego informacje z pierwszej reki a co innego od kogos kto slyszal cos tam od kolegi. jesli sa jakies nieporozumienia i niescislosci to jest to wina agencji, ktora posredniczy w tym wszystkim. idz do nich i tam narzekaj. a jak nie odpowiada ci placa/warunki/kontrakt to szukaj innej pracy i tyle... w ogole to idz i sie matematyki poucz, bo przy tej stawce co podales i godzinach, i po zaplaceniu mieszkania zostaje wiecej niz 35 funtow na tydzien. duzo wiecej. a stawka proponowana przez tesko jest dosc dobra - sprobuj sam na miejscu znalezc pierwsza prace za wiecej niz 7 funtow. no chyba ze znasz angielski perfekt i masz inne zalety. rece i nogi opadaja, jak sie czyta takie posty. |
Shau | Post #8 Ocena: 0 2005-08-16 12:20 (20 lat temu) |
Z nami od: 24-07-2005 |
Witam !!!
Dzieki za dobre rady moze skorzystam tak sie składa ze byłem w tesco o czym juz pisałem i zrezygnowałem widzisz moje wylicznia opieraja sie na matematyce patrz wyrzej a twoje na ...? 7 funtów ??? Bardzo fadnie jestes zwolniony z podatku??? Czy zawsze liczysz Netto?? Pewnie ze wychodzi wiecej niz 30 funtów jesli nie odliczysz podatku a co do dodatku lokalizacyjnym to nie każdy go posiada i prawie zawsze jest inny Wiec jeszcze raz matematyka specjalnie dla Ciebie zarabiasz ok 170 za mieszkanie płacisz 90 zostaje 80 zarcie do tego przejazdy no i czasem alkhol lub inna przyjemnośc w sumie mi zostaje ok 30 funtów za cały tydzień ciężkiej pracy na nocki Tobie o wiele wiecej pewnie te ok 3000 tys pl na które na początku wpłacasz ( 2600 Tesco ok 100 funtów z sobą) to błacha sprawa dla ciebie przecież jak twierdzisz zarabia sie więcej niż 35 funtów na tydzien no i przedewszystkim 7 na godzinę No nie głowa do góry ( Prosił był abyś rozmawiał w sposob rzeczowy jak chcesz mnie obrarzac to mniej odwage i podaj swoje dane chetnie spodkam sie z Tobą w sądzie gdyż w tym co mówie nie ma ani odrobiny fałsz!!! ) Pozdrawiam !!! |
maciek997 | Post #9 Ocena: 0 2005-08-16 16:01 (20 lat temu) |
Z nami od: 19-07-2005 |
Shau !!! jestes upierdliwy i chyba ten alkohol o ktorym piszesz wyzarl Ci mozg NIE BYLES ALE WYDAJE CI SIE ZE POZJADALES WSZYSTKIE ROZUMY ZADNE ARGUMENTY DO CIEBIE NIE TRAFIAJA
prosze chyba nie tylko w swoim imieniu skoncz wasc wstydu oszczedz --- Jestem juz na miejscu wprawdzie dopiero tydzien ale jednak dotarlem duzo dalej od Ciebie i prawde Ci mowie i nie tylko ja BZDURY PISZESZ !!! :-Y |
Rrrr | Post #10 Ocena: 0 2005-08-16 17:44 (20 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2005 Skąd: UK |
Shau, pierdolisz jak potluczony, bo delikatniej sie tego ujac juz nie da.
po sadach mnie bedziesz ciagal? a niby na jakiej podstawie? ze zarzucam ci brak znajomosci matematyki i rzeczywistosci angielskiej? kon by sie usmial... ![]() to nie ja licze netto tylko ty, ja licze brutto, bo w UK tylko tak podaje sie zarobki. wez i pojec sie naucz zanim zaczniesz dyskusje. o co sie w ogole tak pienisz? o to 7 funtow? bo ZA MALO? to znajdz prace za wiecej, nikt ci nie kaze pracowac dla tesco. pracowales gdzies moze juz? bo sprawiasz wrazenie osoby ktora pojecia nie ma o rzeczywistosci - nie tylko tej angielskiej, ale w ogole. mamusia cie utrzymuje zapewne? i jak juz kolega tlumaczyl wyzej, nie musisz brac tego mieszkania od tesco (w UK pracodawca ktory zapewnia mieszkanie musi dac ci wybor, tzn nie moze cie zmusic do wziecia tego mieszkania) - no ale gdzies mieszkac musisz i za to zaplacic - wszyscy tak robia. pracuja, placa za mieszkanie, jedzenie itd. nie ma nic za darmo. ale oczywiscie mozesz sobie znalezc miejsce w pooju z 4 innymi osobami za 50 funciakow na tydzien i zaoszczedzic te 40 funtow. zamiast sie pienic. oczy masz, umowe potrafisz przeczytac - wiec jak znajdziesz cos co ci nie pasuje to negocjujesz z agencja - jak kazdy dorosly czlowiek. nikt tego za ciebie nie zrobi. a najwazniejsze w tym wszyskim - jak nie pasuja warunki to sie nie podpisuje umowy. lepiej zostac w domu zamiast jechac do obcego kraju i tam burdel robic (vide strajki polakow w UK) i ze TYLKO 30 funtow ci zostanie na tydzien? to jest 130 funtow na miesiac - po ile jest teraz funt w PL? 5.80? razy 130 = ok 750 zl. zostaje ci wiecej z wyplaty w PL? to zostan w PL... moze zajrzyj na strone job centre i obejrzyj sobie przecietne stawki w UK w zawodach w ktorych nie wymaga sie zadnych umiejetnosci, wyksztalcenia, ani nawet dobrej znajomosci jezyka... tylko nie zapomnij ze wszystkie stawki tam sa brutto ![]() moze pogadaj z tymi co przyjechali tu w ciemno i sami musieli szukac mieszkania i pracy i teraz np robia za 6 funtow na godzine (brutto) i sa zadowoleni, bo przynajmniej maja co do ust wlozyc w trakcie szkolenia jezyka i szukania lepszej pracy. albo z tymi co pracy nie znalezli, kasa im sie skonczyla i albo wrocili z dlugami do PL, albo koczowali na Victorii z nadzieja na cud... |