MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pytanko do elektryków... i nie tylko

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dnt

Post #1 Ocena: 0

2005-07-20 21:28 (20 lat temu)

Dnt

Mężczyzna

Z nami od: 20-07-2005

Witajcie.
Mieszkam w Polsce, ale planuję odłożyć trochę grosza i ruszyć w świat... a dokładniej do Anglii.
Jestem technikiem elektrykiem, nie ukrywając dość dobrym.. ot taka złota rączka - czego się nie dotknie to zaraz działa ;-)
Mam pytanie do elektryków: tu, w Polsce mam uprawnienia SEP, dzięki nim mogę pracować z napięciami do 1kV oraz zajmować się oświetleniem ulicznym.
Jak sprawa wygląda w Anglii? Czy dzięki moim uprawnieniom będę mógł podjąć legalną pracę jako elektryk? A jeśli nie... jak takie uprawnienia uzyskać w Anglii?
Wszystkich choć trochę zorientowanych w temacie proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ksanika

Post #2 Ocena: 0

2006-01-24 23:00 (19 lat temu)

ksanika

Kobieta

Z nami od: 04-08-2005

Mój mąż jest w podobnej sytuacji, szuka tu ( w Anglii) pracy jako elektryk, szukamy we wszystkich dostępnych źródłach informacji o tym jakie uprawnienia polskie tu są potrzebne i ...... nic. Ponieważ od Twojego postu minęło już pół roku, to może masz jakieś wiadomości na ten temat. Proszę! Pozdrawiam :-P

Do góry stronyOffline

sliczna_kobietk

Post #3 Ocena: 0

2007-04-02 08:27 (18 lat temu)

sliczna_kobietka

Z nami od: 31-03-2007

Witam:)Aby znalezc tu prace jako elektryk potrzebne sa uprawnienia zrobione tutaj w UK,trzeba dobrze znac jezyk i miec troszke gotowki bo to kosztuje,w razie czego sluze informacja na ten temat. Pozdrawiam:):-P

Do góry stronyOffline

monikaewaj

Post #4 Ocena: 0

2007-04-19 13:37 (18 lat temu)

monikaewaj

Z nami od: 16-04-2007

moj chlopak pracuje jako elektryk,ale wylacznie dzieki zdobyciu uprawnien w UK. Podstawa to 16 Edition. Wysoko cenia JAC. wiecej szczegolow nie znam.
pozdrawiam
Monika

Do góry stronyOffline

Stoczek

Post #5 Ocena: 0

2007-04-20 22:42 (18 lat temu)

Stoczek

Mężczyzna

Z nami od: 22-09-2005

Pracowałem przez kilka miesięcy w Szkocji jako elektryk utrzymania ruchu i wykonałem kilka trójfazowych instalacji elektrycznych w tym zakładzie i na moje obiekcje co do brytyjskich uprawnień odpowiadano mi, ze to jest sprawa wewnątrzzakładowa. Mówili, że uprawnienia są potrzebne do działalności ściśle na zewnątrz, czyli np. ulice, domy mieszkalne, usługi.

W sumie zaskoczony byłem tylko jedną rzeczą, że pancerz przewodu traktują jako PEN i używają przewodów 3 żyłowych w pancerzu metalowym do podłączania zasilania np. 3-fazowych skrzynek sterowniczych.
Stoczek

Do góry stronyOffline

Strona WWW

northbera2

Post #6 Ocena: 0

2007-05-15 08:30 (18 lat temu)

northbera2

Kobieta

Z nami od: 27-04-2007

Hej
Ja tez jestem elektrykiem mam uprawnie nia SEP bez ograniczen i pomiary z tego co ja sie orientuje a jestem tu od 6 lat to sa w pelni rozpoznawane i akceptowane nie wiem jak tam jest teraz w angli ale kiedy ja tam pracowalem 3 lata temu nie bylo z tym zadnego problemu Teraz jestem NI i jestem b zadowolony

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,