MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

"No win - no fee" - jak to jest naprawdę z kancelariami prawnymi?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

BENVENUTI

Post #1 Ocena: 0

2008-11-01 23:06:36 (17 lat temu)

BENVENUTI

Kobieta

Z nami od: 17-09-2008

Czy w takim razie można przypuszczać, że kancelaria do której się zgłosił, jest z tych "gorszych", skoro życzą sobie, aby opłacić honorarium prawnika?
Przypominam, kancelaria "no win, no fee" zainteresowała się sprawą - wczoraj chłopak otrzymuje emaila, że "prawnik zapoznał się z jego sprawą i polecił mu wniesienie sprawy do Employment Tribunal. Jeśli chciałby skorzystać z usług prawnika - powinien wypełniony kwestionariusz przesłać pocztą." Jednak uprzejma skądinąd pani "musi tylko zaznaczyć, że podjęcie się tej sprawy przez prawnika wiązać się już będzie z opłaceniem jego honorarium za czas jaki poświęci sprawie."
To chyba jednak coś tu nie gra - "no fee", a jednak fee?
Ta kancelaria była opisywana w "Polish Zone" jako bardzo skuteczna i że za free..., przytaczano przypadki konkretnych osób, których sprawy wygrali etc. A wychodzi na to, że to po prostu zwykła reklamka była...
:-o

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Rrrr

Post #2 Ocena: 0

2008-11-01 23:37:29 (17 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

Cytat:
To chyba jednak coś tu nie gra - "no fee", a jednak fee?

"no fee" nie zawsze jest "no fee"...
warto zapytac o dokladne szczegoly przed podpisaniem czegokolwiek. np na jakiej zasadzie jest placone honorarium jesli trybunal nie przyzna odszkodowania i na czym dokladnie polega ich "no win no fee".

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2008-11-09 19:52:31 (17 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Przepraszam,ze nie opowiezialam zaraz jak obiecalam, ale wyjechalam na kilka dni i nie mialam dostepu, ani czasu na internet. Tak pytalam znajomego...przey sprawach no win no fee, nie pobieraja zadnych kosztow czy oplat za swiaczone uslugi, ale byc moze oplata o jakiej wspomnieli to na poczet ubezpieczenia jakie trzeba wykupic, bo chociaz zdecydowali sie reprezentowac, to jednak nie chcieli by sie narazic na koszty w razie przegranej sprawy. Moj znajomy mowil, ze to zwykle u niego kosztuje 200 funtow, na poczet odszkowania, i pewnie o takiej oplacie mowil twojego kolegi prawnik. A jesli on mowi o oplatach za jego czas itd, to nie jest to procedura repektowanego prawnika, tak mi moj znajomy mowil
Ada

Do góry stronyOffline

Unwinka

Post #4 Ocena: 0

2008-11-11 10:57:04 (17 lat temu)

Unwinka

Kobieta

Z nami od: 15-11-2007

Cytat:

2008-11-01 23:06:36, BENVENUTI napisał(a):
Przypominam, kancelaria "no win, no fee" zainteresowała się sprawą - wczoraj chłopak otrzymuje emaila, że "prawnik zapoznał się z jego sprawą i polecił mu wniesienie sprawy do Employment Tribunal.

W chwili otrzymania takowego maila napisałabym oficjalne pismo do Next iż w związku z zaistniałą sytuacją (zwolnienie, Anglik dostaje upomnienie za podobne wykroczenie- jak to mogę nazwać) mam podstawy do przypuszczać, że padłam ofiarą rasizmu, dodałabym jeszcze publiczne upokarzanie- wywieszone zdjęcie.
Świadków ma z tego co piszesz, nawet tego, że jego zdjęcie wisiało przed wejściem również.
Zaznaczyłabym również,że w razie nie udzielenia mi odpowiedzi na powyższe skieruję sprawy do Employment Tribunal.

Spróbowałabym tak zadziałać, bowiem, jeżeli naprawdę coś tam jest nie tak, to będą próbowali rozwiązać sprawę po cichu, jeśli natomiast nie przestraszą się grożeniem im Employment Tribunal sprawa raczej do przegrania jest....

Ostatnio mój znajomy walczył z jedną firmą, bo zwolnili go niezgodnie z przepisami (ale on miał to poparte dowodami), firma wiedziała że popełniła błąd i facet po skierowaniu sprawy do adwokata dostał ekwiwalent rocznej pensji + coś am jeszcze...

Zdawaj relacje ja sprawa się toczy, bo jestem bardzo ciekawa jaki będzie miała finał.
U

[ Ostatnio edytowany przez: Unwinka 11-11-2008 10:57 ]

Do góry stronyOffline

luki89

Post #5 Ocena: 0

2016-08-08 17:01:02 (9 lat temu)

luki89

Mężczyzna

Z nami od: 08-08-2016

witam
jestem w takiej samej teraz sytuacji
orjetuje sie ktos moze czy na terenie irlandi polnocnej znajduje sie adwokat co sie takimi sytuacjami zajmuje
pozdraiwma

Do góry stronyOffline

violettaphotogr

Post #6 Ocena: 0

2016-08-08 19:46:57 (9 lat temu)

violettaphotography

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

Zdecydowanie napewno tak.
Jednak sprawa z no win no fee w Irlandii Północnej wygląda troszkę inaczej.
http://fairsharelegal.co.uk/
#Violujemy

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,