PS Gratuluję znajomości języka francuskiego. Pięknie brzmi!!!!

Str 10 z 10 |
|
---|---|
Angel1973 | Post #1 Ocena: 0 2014-06-15 19:51:58 (11 lat temu) |
Z nami od: 14-06-2014 Skąd: Burgess Hill |
Drogi nieznajomy. Chyba wiem czego uczyli mnie w szkole?? Rosyjski w podstawówce a w liceum niemiecki i łacina
![]() PS Gratuluję znajomości języka francuskiego. Pięknie brzmi!!!! ![]() |
WiedzmaPlePle | Post #2 Ocena: 0 2014-06-15 19:56:00 (11 lat temu) |
Z nami od: 21-04-2014 Skąd: Srodziemie |
Cytat: 2014-06-15 19:51:00, darmund napisał(a): Zalezy gdzie kolego. W moim zascianku w szkole podstawowej wyboru nie bylo, na niemiecki prywatnie chadzalem. Zalezy jakie jestescie roczniki; ) Ciekawostka jest, ze ruska z podstawowki sie nie pamieta, a anglik z liceum sie jednak w zyciu przydal. Tak przynajmniej jest w moim przypadku. Oczywiscie zaluje, ze obok angielskiego nie wybralam niemieckiego i francuskiego, jak bylo za darmo: / W czasie wojny milcza prawa!
|
darmund | Post #3 Ocena: 0 2014-06-15 20:04:19 (11 lat temu) |
Z nami od: 02-01-2012 Skąd: Dartford |
I tak gwoli scislosci: przez pierwsze 3 miesiace pobytu a UK w pracy uzywalem polskiego a w domu ruska z podstawowki. Po tych 3 miesiacach gdy przeprowadzilem sie na inna lokalizacje wszystko wrocilo do normy-polski w pracy i w domu.cdn.
|
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2014-06-15 20:30:12 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Zastanawiam się tylko dlaczego jesteśmy gorzej traktowani
Cytat: Rozumiem że nigdy nie będziemy traktowani na równi ale ...
Sama sobie dalas odpowiedz. Z zalozenia wychodzisz, ze bedziesz gorsza, traktowana jak drugi gatunek. Dajesz przyzwolenie sama na to, zeby drugi czlowiek traktowal cie gorzej od innych, wrecz to zakladasz na starcie ze to jest w porzadku. Problemem (w twoim przypadku) jest to, ze macie (ty, i twoj pracodawca) rozne pojecia co do tego jak drugoi gatunek czlowieka mozna traktowac. Cytat: A napisałam na forum bo zwyczajnie mi przykro jak nas traktują w mojej firmie
Na drugi raz nie daj sie traktowac gorzej, zapytaj dlaczego wyodrebnia tylko ciebie (albo tylko Polakow) w swoich uwagach. Ja, gdyby moj szef podsluchiwal zza regalow, to specjalnie w momencie gdyby to robil, po angielski powiedzialabym do kolezanki "nie uwierzysz, ale ktos mowil ze szef podsluchuje zza regalow... chyba nie bylby az tak prostacki.." albo cos w tym stylu. Dodalabym jeszcze cos o super prawnku rozpatrujacym nierowne traktowanie w tym miejscu pracy. Na drugi raz jak zwroci tobie uwage ze zle pracujesz, to zapytaj, czy jak bedziesz ,malowac paznokcie jak osoba X, to bedziesz lepiej postrzegana?
Ada
|
Angel1973 | Post #5 Ocena: 0 2014-06-15 20:38:59 (11 lat temu) |
Z nami od: 14-06-2014 Skąd: Burgess Hill |
Nie będę sie juz stresowć .Mam nadzieję ze jakoś dam radę z tym językiem i poszukam sobie czegoś innego. Dziekuję wszystkim za odpowiedzi na moje pytania.
|