MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jezyk polski w pracy

« poprzednia strona

Strona 10 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 10 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Angel1973

Post #1 Ocena: 0

2014-06-15 19:51:58 (11 lat temu)

Angel1973

Kobieta

Z nami od: 14-06-2014

Drogi nieznajomy. Chyba wiem czego uczyli mnie w szkole?? Rosyjski w podstawówce a w liceum niemiecki i łacina;) Ale przecież nie o to tu chodzi żeby licytować się o czasy przeszłe. wiem ze muszę się nauczyć języka i robię to chociaż przychodzi mi to z trudnościami.A napisałam na forum bo zwyczajnie mi przykro jak nas traktują w mojej firmie mimo iz pracujemy i szybciej i lepiej od tutejszych ludzików,
PS Gratuluję znajomości języka francuskiego. Pięknie brzmi!!!!;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

WiedzmaPlePle

Post #2 Ocena: 0

2014-06-15 19:56:00 (11 lat temu)

WiedzmaPlePle

Kobieta

Z nami od: 21-04-2014

Cytat:

2014-06-15 19:51:00, darmund napisał(a):
Zalezy gdzie kolego. W moim zascianku w szkole podstawowej wyboru nie bylo, na niemiecki prywatnie chadzalem.

Zalezy jakie jestescie roczniki; )

Ciekawostka jest, ze ruska z podstawowki sie nie pamieta, a anglik z liceum sie jednak w zyciu przydal. Tak przynajmniej jest w moim przypadku.

Oczywiscie zaluje, ze obok angielskiego nie wybralam niemieckiego i francuskiego, jak bylo za darmo: /

W czasie wojny milcza prawa!

Do góry stronyOffline

darmund

Post #3 Ocena: 0

2014-06-15 20:04:19 (11 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2012

I tak gwoli scislosci: przez pierwsze 3 miesiace pobytu a UK w pracy uzywalem polskiego a w domu ruska z podstawowki. Po tych 3 miesiacach gdy przeprowadzilem sie na inna lokalizacje wszystko wrocilo do normy-polski w pracy i w domu.cdn.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2014-06-15 20:30:12 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Zastanawiam się tylko dlaczego jesteśmy gorzej traktowani

Cytat:
Rozumiem że nigdy nie będziemy traktowani na równi ale ...

Sama sobie dalas odpowiedz. Z zalozenia wychodzisz, ze bedziesz gorsza, traktowana jak drugi gatunek. Dajesz przyzwolenie sama na to, zeby drugi czlowiek traktowal cie gorzej od innych, wrecz to zakladasz na starcie ze to jest w porzadku. Problemem (w twoim przypadku) jest to, ze macie (ty, i twoj pracodawca) rozne pojecia co do tego jak drugoi gatunek czlowieka mozna traktowac.

Cytat:
A napisałam na forum bo zwyczajnie mi przykro jak nas traktują w mojej firmie

Na drugi raz nie daj sie traktowac gorzej, zapytaj dlaczego wyodrebnia tylko ciebie (albo tylko Polakow) w swoich uwagach.

Ja, gdyby moj szef podsluchiwal zza regalow, to specjalnie w momencie gdyby to robil, po angielski powiedzialabym do kolezanki "nie uwierzysz, ale ktos mowil ze szef podsluchuje zza regalow... chyba nie bylby az tak prostacki.." albo cos w tym stylu. Dodalabym jeszcze cos o super prawnku rozpatrujacym nierowne traktowanie w tym miejscu pracy.

Na drugi raz jak zwroci tobie uwage ze zle pracujesz, to zapytaj, czy jak bedziesz ,malowac paznokcie jak osoba X, to bedziesz lepiej postrzegana?
Ada

Do góry stronyOffline

Angel1973

Post #5 Ocena: 0

2014-06-15 20:38:59 (11 lat temu)

Angel1973

Kobieta

Z nami od: 14-06-2014

Nie będę sie juz stresowć .Mam nadzieję ze jakoś dam radę z tym językiem i poszukam sobie czegoś innego. Dziekuję wszystkim za odpowiedzi na moje pytania.

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,