MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kierowca vana a prawko

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2008-09-01 19:43:06 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

miziol

Post #2 Ocena: 0

2008-09-01 20:13:32 (17 lat temu)

miziol

Mężczyzna

Z nami od: 08-02-2008

Jak wymieniałeś prawko dostałeś książeczkę. Tam jest rozpisane do ilu ton jest B
A czemu przysłali Ci kwity lekarskie. Ja jak wymieniałem od razu dostałem na wszystkie kategorie co wcześniej miałem.

[ Ostatnio edytowany przez: miziol 01-09-2008 20:15 ]

Olewam wszystko dookoła - powiedziała konewka

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2008-09-01 20:38:09 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

vitek

Post #4 Ocena: 0

2008-09-01 20:45:26 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Zwykłe prawko (B) masz do 3,5 tony identycznie jak w Polsce. Praktycznie do każdego vana jest ok.
Pracę kuriera bardzo trudno dostać trzeba mieć milion referencji, crb i cholera wie co, że o płynnym angielskim nie wspomnę ale powodzenia
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

miziol

Post #5 Ocena: 0

2008-09-01 21:02:31 (17 lat temu)

miziol

Mężczyzna

Z nami od: 08-02-2008

Zadzwoń do DVLA i wyjaśnij sprawę, bo pewnie jakiemuś urzędasowi się coś jak zwykle nie podobało. Może wystarczy wysłać im prawko s powrotem i druczek na kategorię (C) wypełniony.
Co do pracy to słyszałem, że van nie może być starszy niż 5 lat.

Olewam wszystko dookoła - powiedziała konewka

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2008-09-02 15:08:26 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2008-09-02 16:08:27 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

a_nikt_on

Post #8 Ocena: 0

2008-12-17 17:46:13 (16 lat temu)

a_nikt_on

Mężczyzna

Z nami od: 24-10-2006

Spotkalem juz sie z tym,prawdopodobnie troche pokpiles sprawe bo dostales dobrego urzedasa-ja np odwolalem sie juz i teraz bede mial przyznane C1- a posiadalem polskie prawo jazdy kat B zrobione w 96 roku.W Anglii jest przepis- jesli dostales z prawkiem ksiazeczke zerknij na strone 8 notka nr 10.Wszelkie prawka zrobione przed styczniem -kat B- 1997 jest traktowane jako C1,D1.Dlatego zakladam ze wyslal Ci te zolte papierki, z ktorymi musisz udac sie do swojego GP, zaplacic 70 funtow i odebra badania.Przyszykuj sie na sikanie do filki hehe :).Moje odwolanie np nastapilo poniewaz jakis Hindus w DVLA powiedzial mi ze to jest tylko dla Angoli,oczywiscie to bzdura poniewaz w wspomnianym przypisie tego nie ma.Stracilem przez to pol roku.Aktualnie oczekuje na prawko z DVLA.pozdro

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

misiooo

Post #9 Ocena: 0

2008-12-17 18:13:43 (16 lat temu)

misiooo

Mężczyzna

Z nami od: 27-04-2008

Nie wiem czy post jest jeszcze aktualny, ale poniewaz padlo zapytanie to chetnie podziele sie uwagami. Od dość dlugiego czasu jestem samozatrudnionym kierowca Vana - czyli dokladnie to co autor postu chce robic. Ja równiez przegladam internet oraz gazety i widze stos przeroznych ogloszen typu poszukujemy kierowcy z wlasnym autem. Nie wiem czy ktokolwiek z Was odbyl wczesniej rozmowe telefoniczna z osoba która odpowiada za rekrutacje kierowców w firmach. Nie jest to wtedy juz tak ciekawie jak w ogłoszeniu :-) Owszem kurier jest w stanie zarobic 600 a byc moze nawet wiecej tygodniowo, ale niestety cos za cos. Posiadanie wlasnego vana to nie wszystko. Trzeba jeszcze wykupic ubezpieczenia auta (które kosztuje niec wiecej niz standardowe) a takze polise GIT i dobrze miec PL (GIT - Goods in Transit, PL- Liability Policy). Pozatym pokrywasz koszty paliwa i amortyzacji pojazdu - jednym slowem wswzystko na twoje glowie a firma placi ci tylko za wykonana prace. Najwazniejsza sprawa jednak to to ze ŻADNA firma nie daje gwarancji jak dużo pracy bedziesz mial, za to wiele firm kurierskich chce depozyt za rozpoczecie współpracy. Kolejna sprawa - jeżdżac jako podwykonawca w firmie kurierskiej niestety dostaje sie duzo nizsza stwake niz obowiazujaca na rynku.
Suma sumarum aby rozpoczac taka dzialalnosc trzeba miec pewne zaplecze finansowe i duzo cierpliwosci, szczegolnie w obecnym czasie kiedy to kryzys daje sie we znaki wszystkim. Takie moje zdanie mam nadzieje ze ktos sie jeszcze wypowie w tym temacie, moze cos ciekawego podpowie.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,