|
Strona główna » Praca, Formalności, itp » Praca w agencji |
| Autor | (Odpowiedzi: 5) |
|---|---|
| danielb | Post #1 2008-08-19 21:34:37 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 01-02-2008 Skąd: Manchester |
Mam pytanie, gdzieś ostatnio słyszałem że jeżeli ktoś pracuje przez 12 miesięcy i niedostał kontraktu, to takim osobom zostanie podwyższone wynagrodzenie do takiego jakie mają osoby pracujące na kontrakcie. Czy to prawda ? Posiada ktoś może jakieś informacje na ten temat, albo wie gdzie szukać ?
|
| czarodziej | Post #2 2008-08-19 21:45:36 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 05-08-2007 Skąd: Welshpool |
Ja pracuję w firmie na kontrakcie,ale w fabryce jest też agencja pośrednictwa i tam ludzie pracują po 4 lata przez agencję.Szczerze powiedziawszy to słyszałem ,że mają zrównać zarobki pracowników agencyjnych z kontraktowymi.Ale czy to już weszło w życie to nie mam pojęcia!!!
|
| stokesay | Post #3 2008-08-19 21:46:41 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Tamworth |
Wraz z dyrektywą dotyczącą godzin zatrudnienia przedstawiciele związków zawodowych uzyskały porozumienie z rządem, który przyjął dyrektywę o agencjach pracy tymczasowej. Chodzi o zrównanie praw pracowników tymczasowych z zatrudnionymi na stałe.
Przyjęta regulacja, dotycząca zatrudniania pracowników tymczasowych, wejdzie w życie za kilka miesięcy. Na jej mocy każdy przyjęty do pracy przez agencję pracy po 12 tygodniach będzie traktowany podobnie jak pracownik etatowy. Taki okres przejściowy jest najlepszym rozwiązaniem zarówno dla agencji pośrednictwa, jak i dla osób zatrudnianych przez nie w Wielkiej Brytanii. Ta propozycja jest bardziej sensowna od poprzedniej, która zakładała, że już po sześciu tygodniach pracownik agencyjny zostaje zatrudniony na takich samych zasadach jak etatowy. Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu :]
|
| ghoscik | Post #4 2008-08-19 21:58:30 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 31-07-2008 Skąd: Londyn |
Cytat: 2008-08-19 21:45:36, czarodziej napisał(a): Ja pracuję w firmie na kontrakcie,ale w fabryce jest też agencja pośrednictwa i tam ludzie pracują po 4 lata przez agencję.Szczerze powiedziawszy to słyszałem ,że mają zrównać zarobki pracowników agencyjnych z kontraktowymi.Ale czy to już weszło w życie to nie mam pojęcia!!! czyzbys paracowal w EUK? |
| ironiqus | Post #5 2008-08-19 22:42:34 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Watpie czy to cos zmieni. Agencje skroca bookingi, bedzie wieksza rotacja pracownikow - oczywiscie ciagle tych samych, na tych samych stanowiskach. Jakos nie wyobrazam sobie zeby agencja przestala zarabiac na pracownikach lub firma zatrudniajaca pracownikow z agencji dala im taka sama stawke jak kontraktowym plus jeszcze pare funtow wiecej na zarobek dla agencji.
Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)
|
| danielb | Post #6 2008-08-20 21:34:37 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 01-02-2008 Skąd: Manchester |
Za kilka miesięcy a czy są znane jakieś daty ? U mnie pracuje w tej chwili około 400 osób z agencji, 75% z nich albo już pracuje 12 tygodni albo niedlugo będzie tyle miało, jestem ciekaw jak to wszystko będzie wyglądało
|