Forum dyskusyjne

Praca, Formalności, itp » proszę o pomoc

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Praca, Formalności, itp" opiekują się: AGALON, stokesay

Strona główna » Praca, Formalności, itp » proszę o pomoc

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 2
stokesay

Post #1

2008-06-16 20:37:02 (4 miesiące temu)

stokesay

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 30-05-2007

Gubie sie. Pracowales u niego 7 tygodni czy 3 lata ? Nic nie zaplacil za te 4 tygodnie, bo nie pracowales, czyli masz w kontrakcie wlasnie rolled up holiday, a nie 20 dni jak wczesniej napisales... nie wiem czy da sie cos z tym zrobic, on sie wywiazuje ze swojej strony z kontraktu...

Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu :]

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

lukaszenko

Post #2

2008-06-16 22:39:49 (4 miesiące temu)

lukaszenko

Z nami od: 02-07-2007

Zacząłem u niego pace 21.11.2005 a w tym roku podatkowym, czyli od 01 .Kwietnia 2008 pracowałem 7 tygodni i dostałem zapłacone za 7 tygodni co jest ok ale 4 tygodnie byłem w Polsce na wakacjach, ale nikt mi nie zapłacił za te wakacje. Czy teraz jest jasne już.

[ Ostatnio edytowany przez: lukaszenko 16-06-2008 22:50 ]

łukasz

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

stokesay

Post #3

2008-06-16 23:02:37 (4 miesiące temu)

stokesay

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 30-05-2007

taaa... proponuje Ci sprawdzic dokladnie co mowi kontrakt o niewykorzystanym lub niezaplaconym urlopie w sytuacji gdy odchodzisz z pracy. Przestudiuj sobie rowniez ta strone, ale tak jak napisalem wczesniej, wydaje sie ze Twoj pracodawca wywiazuje sie z kontraktu i placil Ci za urlop w systemie rolled up...
Jesli uwazasz ze nalezy Ci sie zwrot niewykorzystanego urlopu, mozesz zasiegnac opinii w Citizens Advice Bureau oraz zglosic sprawe do Employment Tribunal
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu :]

Do góry stronyOnline

E-mailNumer gadu-gadu

karjo1

Post #4

2008-06-17 09:29:50 (4 miesiące temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Jeszcze jedno, rok podatkowy nie jest rownowazny z rokiem rozliczeniowym dni urlopowych (ten najczesciej jest kalendarzowy).
Skoro masz wliczona platnosc za urlop w tygodniowke(badz miesieczna pensje), to do konca czerwca przyslugiwalo ci ok. 12 godzin roboczych wolnego. Za to wziales 4 tygodnie wolnego (srednio 4x40 godzin tygodniowo) to wychodzi troche ponad przyslugujacy urlop, nieprawdaz?
Wiec, o co tak naprawde chodzi, bo juz sie pogubilam?
A ze masz za duzo urlopu wykorzystanego, szef ma prawo potracic Ci te kwote z ostatniej wyplaty.
I wyglada na to, ze on wywiazuje sie z zobowiazan w kontrakcie.

Do góry stronyOffline

lukaszenko

Post #5

2008-06-17 10:20:11 (4 miesiące temu)

lukaszenko

Z nami od: 02-07-2007

Miałem wzięte 4 tygodnie wakacji, ale nie zapłacił mi za nie. Uważam ze, jeśli kończę pracę to powinien się wywiązać z kontraktu. Byłem, w jobcenter i powiedzieli mi ze powinien mi zapłacić i w kontrakcie jest napisanie 20 dni urlopu a powiano być 24. Nie wiem, co mam robić w Piątek wracam do Polski.
łukasz

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

karjo1

Post #6

2008-06-17 10:28:51 (4 miesiące temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

O rany, no nie zaplacil, bo platnosc miales w tygodniowkach, kiedy pracowales.
Tu masz wypisane, ile urlopu sie nalezy i jak to liczyc:
http://www.direct.gov.uk/en/Employment/Employees/WorkingHoursAndTimeOff/DG_10034642
Oczywiscie przede wszystkim obowiazuja Cie zapisy w kontrakcie.
I nadal wychodzi, ze wykorzystales nieprzyslugujacy Ci urlop, a jeszcze chcesz kase za to ;-)?

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony