Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Praca, Formalności, itp » Opinia od pracodawcy - parę pytań

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Praca, Formalności, itp" opiekują się: Redakcja, stokesay

Strona główna » Praca, Formalności, itp » Opinia od pracodawcy - parę pytań

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 4)
TylerDurden

Post #1

2008-06-09 10:40:07 (4 miesiące temu)

TylerDurden

Z nami od: 10-01-2008

Chciałbym sie dowiedzieć jak wygląda taka sprawa.Otóz mój były pracodawca zgodził sie wystawić mi opinię ale ze zwględu na brak czasu zapraoponował mi żebym to ja ją napisał a on tylko podpisze.Zastanawiam sie jednak czy mogę mu podsunąć pod nos opinię napisaną przeze mnie w języku angielskim pomimo tego,iz nie mówi on w ogóle w tym języku?Czy może takie cos podpisać własnoręcznie i czy nikt w Wielkiej Brytanii nie będzie sie tego czepiał jeżeli np będą chcieli skontaktować się z nim aby potwierdzić dokument(mówi tylko po Polsku)?I jeszcze jedno pytanie na koniec.Czy w Anglii opinia pracodawcy a referencja to to samo czy to dwie różne rzeczy?A jeżeli tak to czy opinia wystarczy do poszukiwania pracy czy musi jednak być referencja?Dzięki.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Ggogell

Post #2

2008-06-09 10:49:31 (4 miesiące temu)

Ggogell

Mężczyzna

Z nami od: 17-04-2008

Generalnie referencje to opinia o Twojej pracy i zaangażowaniu itd...takie dokumenty sa potrzebne i przydatne wtedy gdy dobrze znasz jezyk i szukasz pracy w danym (konkretnym)sektorze rynku.Nie sądzę zeby ktos z Anglii dzwonil do Polski i pytał o szczegóły ...

[ Ostatnio edytowany przez: Ggogell 09-06-2008 10:58 ]

Do góry stronyOffline

elmirka

Post #3

2008-06-09 11:57:19 (4 miesiące temu)

elmirka

Z nami od: 23-01-2008

A jednak. Mojemu koledze sprawdzali polskie referencje (dzwonili do Polski)

Do góry stronyOffline

szajnerka

Post #4

2008-06-09 14:27:48 (4 miesiące temu)

szajnerka

Z nami od: 28-03-2007

No właśnie tez sie nad tym zastanawiam czy beda dzwonić do PL i pytać o mnie??
Zaczynam nową pracę i chcą mieć adres meilowy mojej firmy w Pl więc mogą coś tam napisać

Do góry stronyOffline

vitek

Post #5

2008-06-09 14:44:39 (4 miesiące temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Gdy przyjechałem do UK zaczęłem szukać pracy jedna z agencji poprosiła o kontakt mailowy do mojego ostatniego szefa w Polsce. Podałem jej adres szwagra, a dodatkowym pozytywnym efektem było to że dałem jego adres na tlenie który jako jedną z domen ma o2.pl więc wyglądało jakbym pracował u renomowanego operatora komórkowego :-) I rzeczywiście babka z agencji przysłała formularz który szwagier forwardował do mnie i sam wypełniłem, oczywiście dałem sobie fantastyczne referencje :-)
(i tak żadnej pracy od nich nie dostałem, wtedy nie wiedziałem że ta agencja nigdy nie ma żadnej pracy)
Work is the curse of the drinking class

Do góry stronyOffline

Strona WWW